hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > Nyheter > gammelt nytt (jan09 - juli09)

23.7:

Denne uka har jeg fått trent hele 4 ganger! Etter etpar ukers pause er jeg skikkelig motivert til å trene igjen. Kom jo hjem etter Tyrkia-ferien til en valp som virkelig hadde glemt alt jeg har lært han. Men nå er det meste på plass igjen, han går inn i hundegården når jeg ber han om det til og med:-) for noen dager siden måtte jeg fange han og dytte han inn...hehe! rart hva etpar godis kan gjøre....
Det er jo ikke mye lille Pondus kan ennå - vi pusler litt med innsitt, sitt, dekk, ørlite fot, og pyttelitt apport (for han er jo mitt i tannfellingen) men han er skikkelig ivrig og oppmerksom på meg! Herlig!!! Så han er helt herlig å jobbe med!
Tigern går som en kule om dagen, han er virkelig i slaget! Merker at foten ikke er helt på plass ennå - den sklir alltid litt ut etter noen uker uten trening. Men det kommer seg for hver dag som går!

Om en uke setter jeg kursen mot Kronbacken, jeg skal ha en lydighets-leir der. Kurs en hel uke. Kommer nok til å bli veldig slitsomt - men sikkert utrolig artig!
Lurer på om det er en ledig plass, (det var iallefall det forrige dagen) så hvis noen er interessert, så ta kontakt med meg eller Heidi!

Prøvde å ta med kameraet ut igår for å få noen bilder av bikkjene, men når jeg er alene er det håpløst å ta bilder av de. Hvis jeg ikke har kameraet oppe, da løper de rundt og koser seg, og jeg ser de fine bildene....men idet jeg tar opp kameraet surrer de bare rundt bena mine (tror de tror de skal få trene eller få godis eller noe) endte bare med etpar dårlige bilder av de ovenifra...) håpløst!!

Men legger ut noen bilder fra Tyrkia - for de som er interessert:-)
19.7:

TYRKIA VAR BARE HELT TOPP!!!

Men aller først må jeg gratulere MARCO OG Tigerbarnet  FLU med en strålende 8 plass i Finske lysighetsmesterskapet!!
De gikk til 290 poeng! Supergrattis!!

Ellers har Heikki og Tigerbarnet UNA gått to fine stevner i elite i Finland, Una blir 16 måneder og mangler nå bare en premiering i utstilling for å få sitt LP Championat. De skal i show-ringen 9 august - så vi håper det går bra! (hun ser jo helt lik Tigern ut - så jeg krysser fingre og tær...)
Uansett Supergrattis!!!!


Så kopierer jeg inn et utrdag av en mail fra Arja og Tigerbarnet ZAC: Litt vanskelig å oversette for de har et opplegg på Finske mesterskapet jeg aldri helt har forstått....:

Zac2 fm 0709.jpgWe had a fantastic weekend with Tigerns son Zac, (Tending Awesome).

Yesterday there was Finnish shampionships  in Kangasala (team race).

We  competed in class 2 and got 192,67p and came second place. We were member in T-Team Sport Dodgs -team and our team came 3.

Today we opened class 3 here in Lahti. Zac was like his name says, AWESOME! We got 298p and won the class. Now we have right to comete next time in elit cl.

Supergrattis Arja!!!
Kan ikke annet enn å være strålende fornøyd med Tigerbarna!!!

 

 

 

 

Så tilbake til oss....

Vi hadde to strålende uker i Tyrkia med gode venner. Vi bodde på et strålende hotell like utenfor Side. Det var et "all inclusive" hotell - og det anbefales på det varmeste - iallefall når man har med barn.
Det er jo noe med at disse barna aldri er sultne samtidig, og iallefall ikke når vi har tenkt til å spise, så glimrende at de kunne hente seg mat og drikke akkurat når de ville:-)
Hotellet hadde vannslklier og flere basseng, så barna storkoste seg. Magnus var jo mere under vann enn over vann, noe som dessverre førte til en skikkelig ørebetennelse og innleggelse på sykehus et døgn :-( stakkars gutt!! Men etter et døgn på sykehus som var superkjedelig for en 8 åring, og 2 dager til uten bading ( :-( )var det full rulle i bassengene igjen:-) Temperaturen startet med deilige 35 grader, men mot slutten av ferien ble det litt vel hett med temperaturer opp mot 47-48 grader... puh!!!
Mye billig å få kjøpt i Side da - det ble kjøpt inn utallige fotballdrakter (noe som er perfekt for Magnus begynner på fotball-SFO etter ferien) - og bukser, shorts, sko etc...
Men på torsdag kom en kjedelig telefon hjemmefra; mamma hadde fått et lite hjerneslag og ligger på Ullevål sykehus:-(
Alt står bra til nå, men fordi vi var på sykehus i Tyrkia får vi ikke besøke henne før etter at vi har tatt en MMRSA screening... får ringe legen min i morgen. Kjedelig å ikke få besøke henne.

Etter 2 uker i Tyrkia kom jeg tilbake til en superlykkelig hund og en skikkelig fornærmet hund. Akkurat som jeg hadde forventet. Tigern er alltid superfornærmet på meg når jeg er lenge borte fra han. Pondus derimot kunne ikke styre sin begeistring over gjensynet!!
Egentlig skulle jo Tanten min passe Tigern, og mamma Pondus, men i og med at mamma ble syk, bodde tanten min her og hadde da 3 hunder å holde styr på.
Merker at Pondus har fått styre på som han vil her etpar uker, han har helt glemt alle kommandoer han engang kunne. Måtte ut å fange han for å få han inn igår, han hadde nemlig fått tak i et tyggebein og hadde ingen planer om å høre på meg....
Men etter en dag har han skjønt at det lønner seg å komme....
Idag var jeg en tur på Haraløkka for å trene litt, en økt med begge før vi tok en lang tur i skogen. Pondus har skjønt at det er kult å svømme, så nå henter han pinner og alt som flyter i vannet.
Han har ikke vokst så mye som jeg fryktet, han var jo så langbeint når jeg dro...akkurat nå ser han ut som en liten Tigern...han har fylt seg ut mere i kroppen. Får ta noen bilder en dag - fde vokser jo så fort.
Nå tror jeg sofaen kaller meg.... uvant stille her i kveld, for begge ungene sover over hos vennene sine som vi var i Tyrkia med. Tydelig at de ikke er lei hverandre iallefall...
3.7.09:
Imorgen setter vi oss på flyet til TYRKIA!!!
2 uker på et skikkelig deilig hotell i Side i Tyrkia. Vi reiser med bestekompissene til barna - så dette skal nok bli en artig ferie!!!
Så nå gjenstår bare å pakke de siste tingene. Mamma skal passe på Pondus(mamma bor jo i 1.etg) og tanta mi skal passe på Tigern. De får nok masse turer begge to - så de skal nok ha det veldig bra mens vi er borte!

Vil også gratulere Nina som gikk stevne i Kil ikveld og vant kl 3 med Ramp med 286 poeng!! De er no klare for elite...
og hun må jo ha gått strålende med Glød - de vant eliten på 308 poeng!!!

God sommer alle sammen!!!
2.7.09:

Og så kom gresset....
300 kvadratmeter klar til utrulling.....
Ingen skal si at det er lett å rulle ut gress - iallefall ikke så mye. Etter beste evne har vi rakt, gjødslet, kalket og preparert underlaget så godt som mulig. Jeg har vannblemmer i hendene etter all rakingen...
Men endelig kom gresset og det var bare å starte.

DSC_0001 (3).JPG

Gode naboer er godt å ha... Vår snille nabo Borger stiller alltid opp. Bare han ser oss holde på litt - kommer han ut og lurer på om han kan hjelpe til med noe!

nesten ferdig gress 0609.jpg
Dag Ivar i knestående for å best mulig få pene skjøter.

Tigern liker den nye banen sin..... Pondus derimot prøver etter beste evne å ommøblere litt på gresset, og liker best å apportere store gressmatter!!! Så han har fått husarresst i hundegården for etpar uker....

ferdig 0609.jpg
Vannspredere står på morgen og kveld i mange timer - det er jo ikke noe serlig varmt her om dagen, så det er bare å pøse på!

Men her skal det bli glimrende å trene litt - i skråningen (det grå feltet) skal det bli en sittegruppe, dommer-bordet som vi har døpt det til....

Dagene har gått med på alt annet enn hundeting.... bading - bading - og bading.

Nå må jeg snart begynne å pakke kofferten - for på lørdag setter vi kursen mot TYRKIA!!!!
27.6.09:

En gammel drøm begynner å ta form....
I sikkert 20 år har jeg hatt lyst til å planere den nedre delen av hagen - OG NÅ ER VI IGANG!!!

igang 0609.jpg

det begynte med at vi tok ned 8 STORE gran/furutrær. Idag kom det to hyggelige og veldig flinke karer med hver sine gravemaskiner!!

flytte jord 0609.jpg

Var veldig spent på hvor flatt og hvor mye vi kunne grave, huset vårt øverst i en stor skråning, så vi turte ikke grave under huset...vi flytter litt masse fra en annen del av hagen...
grave 0609.jpg

Stor stas for Magnus og Mathias som fikk teste å grave litt (det var litt skummelt syntes de)

nesten 0609.jpg
se så stor plass..... 30 meter lang og drøye 10 meter bredt ...og ikke minst helt flatt...(legg merke til Tigern som ligger på vår nye "tribuneplass"...)

klar 0609.jpg

Her er utsikten fra "tribuneplassen", her skal vi legge heller og ha en sittegruppe. Nydelig kveldssol (tok akkurat bildene nå kl 21.30 og da forsvant sola akkurat)

På mandag el. tirsdag skal jeg rulle ut 300 kvadrat med ferdigplen.... så gjenstår mye vanning - og vips - da er det bare å trene ivei (og gutta skal sparke fotball - Magnus ønsker seg hvite streker som det er på fotballbaner også;-)

Så litt hundeting:
Grattis til Gøril som vant i Tronshjem idag, og Hege som ble nr 2, og Kristin og Solgunn på delt 3!

I finland har Tigerbarnet UNA debutert i elite til 277,5 poeng!! Grattsi Heikki!!
24.6:
Så endelig kom sommeren. Nå kom vi akkurat hjem fra en liten badetur på Nøklevann.  (de tobente) Litt vel kaldt i vannet ennå - men utrolig deilig å ha skikkelig sommer. Nå er det bare litt over en uke til vi skal til Tyrkia - godt vi blir litt aklimatisert:-) I formiddag gikk Nina og jeg en tur i skogen, der var det godt og svalt. Men tror Pondus syntes det var litt langt å gå i varmen.... Etterpå ble det litt kaffekos på en cafe:-)

Igår tok vi en liten tur ut med båten. Utrolig mye båter på fjorden St.hansaften. Barna er ikke altfor tålmodige, så vi var bare utpå etpar timer. Men deilig var det:-)

båttur 0609.JPG båttur3 0609.JPG

båttur2 0609.JPG
20.6:

SOKKESPISEREN PONDUS SLÅR TIL IGJEN....

Han er bare helt gal etter sokker - og igår igjen klarte han å spise ikke bare en - men to sokker!!! den ene fikk jeg dratt opp av halsen, men den andre var nok litt for langt ned. Så jeg tenkte at jeg ringte Oslo Dyreklinikk for å høre hva man kunne gjøre, evt om den bare kom ut av seg selv... Det kan nok tenkes den kom ut igjen av seg selv, men hvis han ble dårlig og evt fikk diare, så var det baer å komme seg til vet.
Vel.... jeg satte meg i bilen ned til dyreklinikken, der fikk han en sprøyte med brekk-middel, og etter 2 min kom mat og sokk opp igjen:-) Jeg fikk bare en regning på 1200,- kroner....
Ja ja - hvem har sakt at det er billig å ha hund????

Fikk et eks av Canis-bladet i posten igår - der var det et fint intervju med Heidi om råd og tips til oppdrettere og valpekjøpere. Masse bilder av både Pondus og Tigern og noen andre Kronvallare:-)

Her er film fra CIDERS SM-AGILITYRACE16.6:

Idag tok Nina og jeg turen til Tønsberg for en treningsøkt. På hundehytta i Tønsberg stod Monica og tok imot oss:-)
Vi fikk en strålende trening, tips og råd ble utvekslet. Det tar jo noen timer når alle 3 skal trene 2 hunder hver... Merete var også innom en tur og trente bittelitt (det var ikke mye Merete;-)
Dagen ble avsluttet med en deilig lunsj/middag på brygga...

Masse bilder i FOTOALBUMET men noen smakebiter her....
pondus fot 0609.JPG pondus stå 0609.JPG

rutedans 0609.JPG Monicas rutedans....
førstemann 0609.JPGførstemann.....
snuble 0609.JPG Sånn kan det gå....
Ramp er fanget i rutebåndet!!!!

Takker Nina og Monica for en strålende dag!

Forøvrig vil jeg jo samtidig gratulere Anette med Cider med fantastisk resultat i helgen:

10 plass i SM i Agility og 14 plass i SM i lydighet !!! På samme dag!!!!!

Om etpar uker er det SM i bruks....
Tar av oss hatten for denne ekvipasjen....
Stjal etpar småbilder fra Heidis album her:
cider hopp sm lp cider sm ag cider sm ag 2
13.6.09:

Hurra - Anette og Cider kvalifiserte seg til AM finalen i lydighet imorgen!!!
Vi krysser fingre og tær for morgendagen!!
De ligger på en 24 plass på agility hoppklassen og 42 plass i agility, er usikker på hvordan det blir med finale etc der....

Anette med tigerbarnet Cider er med i SM både i lydighet og Agility denne helgen
her kan man følge med resultatene underveis - bra opplegg:-)
12.6.09:

Endelig fikk jeg scannet repotasjen i Aftenposten forrige lørdag
typisk meg.jpg10.6:

I helgen skal Anette og Cider (Tigerbarn) delta i både SM I LYDIGHET OG AGILITY! Tenk de har kvalifisert seg til å starte begge mesterskapene samme år og samme helg...
MASSE LYKKEØNSKNINGER FRA PAPSEN!!!!

Idag var vi en tur i skogen, og tok etpar bilder. Håpet var å få tatt noen av stankelbeinet Pondus - men han var ikke lett å få knipset noen bilder av. Med en gang jeg satte med ned for å ta bilder - kom han løpende med en gang:-)
Så løsningen ble å binde han i et tre... etter stoooore protester, biting i bånd, bjeffing og knurring roet han seg ned. Ble jo ikke så allerværst bilder?
Herlige ører som er forskjellige i retningen hver dag....mon tro hvordan de blir?
pondus hode 0609.jpg

Langbbeint jeg?????
pondus stå 0609.jpg

hvor lenge må vi sitte her muttern?
begge 0609.jpg

Igår var vi på ekeberg og trente med Nina og Liz. Vi fikk en fin treningsøkt alle sammen - og ikke minst en hyggelig kaffepause på Bryn senter etterpå:-)7.6.09:
Tigern og jeg ble nr 3 på NKK Drammen idag:-)

drammen pallen 0609.jpg

Her er resultatlista, hele 13 med 1.premie idag. 23 startende.

1 Gøril Nordve / Lucky (bc) 297,5
2 Trine Frøshaug / Tunevatnes Meg (bc) 297,0
3 Anne Lise Ytreberg / Kronvallaren Apropos Tigern (bc) 286,5
4 Nina Basma / Kronvallaren Glød (bc) 286,0
5 Solgunn Roarsen / Pluto ( bc) 285,5
6 Maren Teien / Amira (bc) 285,0
7 Hege Johnsen / Kronvallaren Gustav Wasa (bc) 284,0
8 Monica Reiersen  Kronvallaren Extra (bc) 278,5
9 Kjellaug Selsaas / Flis (bc) 270,0
10 Anette Kristiansen / Happy Flip (bc) 268,5
11 Kristin Hauger / Kronvallaren Heidi (bc) 268,0
12 Trond Brustad / Doubleuse Cloudberry (gr) 265,0
13 Emilie Prytz / Akersborg Lucie Lu (bc) 257,0


Det var fint vær når vi ankom stevneplassen. Flott ring som vanlig i Drammen. Men utover dagen var det både sol og sommer, og skikkelig regnvær....

Tigern gikk en fin fot idag, deilig. Vi fikk 9 på den (kanskje ikke helt fortjent - men den var veldig bra til å være oss) Selv om vi ble kommandert helt oppi ringtauet og når jeg skulle ta helt om og holdt, stod jeg HELT inntil ringtauet, så Tigern måtte hoppe utenfor for å sitte på plass (og han satt helt intil meg!)
Fin manekeng, grei nok innkalling, fin rute men litt slurv på innkomsten. Han tygde endel på apporten (fy deg Tigern) så vi fikk "bare" 8 der, fine momenter de 3 siste øvelsene. Noe som va oss 286,5 poeng.
drammen manek 0609.jpg drammen fot 0609.jpg

drammen app 0609.jpg drammen dit 0609.jpg

Nina og Glød gikk supert idag, fikk bare 7,5 på ruta, så dette lover godt videre:-) Fikk tatt et herlig bilde av Nina sitt hår i ringen, se i FOTOALBUMET.
Ellers syntes jeg Tigerbarnet Heidi gikk kjempebra idag - litt slurv - men de går veldig bra på endel momenter:-) De ble nr 11 med 268 poeng idag!

En nabojente kom innom stevnet idag, og tok med seg Pondus på tur på stevneområdet. Det var deilig å ha en som slet ut han litt i løpet av dagen:-) Hun sa han var veldig flink og oppførte seg veldig pent:-)

Har tatt MASSE BILDER som ligger i FOTOALBUMET.

Ellers må jeg jo si at jeg er mektig imponert over Oddgeir idag!!
Han ringe meg igår kveld, for jeg skulle hente han på togstasjonen i Drammen idag tildig, men han ringte for å si at han hadde bestilt feil billett, så han kom ikke med noe tog. Vi sjekket flybilletter, men ingen fly, klokken var jo tross alt halv 9 om kvelden. Så Oddgeir satte seg i bilen for å kjøre til Oslo i natt- for så å kjøre tilbake etter stevnet!!!!
Det må jeg si - ingen skal si at ikke den mannen gjør alt for å få med seg hva som skjer i ringen!!!!!!

I Finland i helgen:
Tigerbarnet Una (som var på Ekebergstevnet i mai) debuterte i kl 3 idag og fikk ikke mindre enn 300 poeng og er klare for elite! Grattis Heikki!!!!!1.6.09:
For en stund siden kom det bort etpar trivelige damer og spurte om de kunne intervjue meg... Jeg var midt i en treningsøkt med Tigern. Joda...svarte jeg - og i Aftenposten Leve på lørdag stod det på trykk...
Jeg skal få scannet det og satt det inn her. Et skikkelig hoppebilde av Tigern...
Skal ikke si jeg er helt stolt av alt som er blitt sitert, men det kunne sikkert vært veldig mye værre...hehe!

idag har vi vært på stranden og sjøsatt Magnus sin nye seilbåt (en Optimistjolle)! Ikke den største båten akkurat (vi har jo en stor en også - så nå har vi 2...) Håper Magnus vil lære seg å seile selv...
Etterpå badet vi ved nye Bygdøy sjøbad, rett ved båtplassen. En strålende dag:-)
rigge 0509.jpg optimist 0509.jpg bade 0509.jpg31.5.09:

Årets Kronvallare ble Monica og Malte - på 2 plass Tigern og jeg. Nina og Glød tok 3.plassen :-)

vinnerne.JPG

Igår var det trening og gjeting på programmet, før rebusløp og grilling. Veldig hyggelig med såååå mange Kronvallare på en gang - så mange at man ikke rekker å prate med alle...
Masse bilder i TIGERNS FOTOALBUM.
30.5.09:

Igår var vi på stevne på Kils Brukshundklubb,

Tigern ble nr 2 med 296 poeng. Han gikk veldig bra, snuste litt over på neseprøvene, så litt trekk der - ellers er jeg utrolig fornlyd. Tidenes beste innkallling. Det var faktisk ganske så streng bedømning igår i elite - og ikke mindre enn 6 dommeraspiranter...så folksomt var det:-) (deriblant Lillemor og Anette med Cider)
Nina/Glød ble nr 3 med 287 - husker ikke helt resten med 1 premie, men jaffa fikk 269 og Exo 263 eller noe sånnt. Oppdatert resultatliste kommer.
Monica med Malte vant kl 1 med 189 poeng. Veldig ryddig og pent.

Anna med Fergus ble oppflyttet til B-spor forrige helg - supergrattis Anna:-)
27.5.09:

I helgen var flere av Tigerbarna også i ringen litt rundt omkring:

I Sverige:
CIDER  - Anette og Cider ble Sporchampion i helgen - så nå har de ikke mindre enn 4 chamopintitiler og de er kvalifisert til 3 SM: (svenske mesterskap) i bruks, agility og lydighet!!! Slå den.....
Supergrattis Anette!!

I Finland:
TATZI - de ble agilitychampioner i helgen -det var deres 2 championat!! Grattis Janne!!!!

PINGU gikk til 298 poeng!! Grattis!!

READY gikk til 296,5 poeng!! Grattis!

Blir ikke lite stolt av alle de flotte resultatene til Tigerbarna!!

Til helgen er det valpetreff på kronbacken - så da treffer jeg vel endel av Tigerbarna der også - det gleder vi oss til.

Disse dagene etter Samlingen har gått litt i ett - Miriam med Nacho er er. Igår var vi ute å trente, dvs vi fikk kjørt Miriam litt - hehe. Tror det har gått opp noen lys for henne.
Idag ble det "bare" en kaffe med Nina.... og det ser ut som om shoppingen kan nå nye høyder - det kan vi få svar på imorgen (så Nina og Monica - dette blir ikke lett å toppe - bare vent!!)
Imorgen skal vi trene litt igjen så bærer det snart avsted på valpetreff. Det er også stevne der fredag kveld - og det er maaaaaaaaange Kronvallare som skal i ilden!
Kameraet blir med - også PCen - får se om man får tid og ork til oppdatering:-)23.5.09:

Så er en fantastisk landslagssamling over.

Tror dette er en av de beste samlingene jeg har vært med på.
Veldig hyggelig å trene med team 1, og være på samling med så mange kjente!!

På torsdag hadde vi en konkurranse (alle deltakere på samlingen måtte delta)
Tigern og jeg ble nr 2 med 289 poeng (bare 0,75 poeng fra 1plassen....) Grattis til Kjellaug og Flis som vant!

1. Kjellanug / Flis        290.5
2. Anne Lise / Tigern   289,75
3. Monica / Extra        281,75
3. Gøril / Lucky           281,75
5. Nina / Glød             280,5
6. Hege / Gustav         273,5
7. Svein / Exo             272,25
8. Kristin / Jaffa           271,5
9. Maren / Amira         269,75
10. Ann Katrin / Bea    259,5

tiger søk samling 0509.JPG pondus tilskuer 0509.JPG


Jeg var på treningsgruppe med Svein/Exo, Lillian/LilleMy, Anette/Flip, Monica/Ajax og Astrid/Imme. Vi hadde også Lise/Kronvallaren Lykke som observatør på vår gruppe. Vi fikk alle trent masse, fikk utvekslet masse fine og nyttige treningstips.
team1 0509.JPG

På godt og vondt???? Monica er ikke helt fornøyd med nesepinnen etter et søk og leking etterpå (men tror Ajax likte det)
Og Flipp fikk skikkelig dreisen på ruta!!! Slå denne....
hva har skjedd med pinnen 0509.JPG FLIPP 0509.jpg

Monica, Vegard og jeg tok en fotosession på stranda - ikke lett å plassere 4 hunder for fotografering (ikke Pondus på 11 uker er like lett å få til å sitte - men det var jaggu ikke bare han som ikke ble sittende.) Se i Tigerns fotoalbum for en herlig bilde-serie om HVORDAN FÅ STILT OPP HUNDER FOR FOTOGRAFERING
stille opp 0509.JPG

Vi hadde i løpet av helgen teambuilding, og endel oppgaver å løse. De 3 beste resultatene fra stevnet var tellende (etter stevnet lå vi desverre langt bak....) men første oppgave var APPORT MED DIRIGERING I BLINDE FOR TO-BENTE!!!
stafett 0509.JPG
Dette vant vi soleklart!!!

Så var det å blåse opp ballonger - med tilhørende pilkasting. Mange gikk inn for dette med liv og lyst - her også vannt vi soleklart.

Så gjensto en gjennkjenningsoppgave - og til slutt 25 spørsmål fra LP_regelverket. (Vi fant vel ut under disse oppgavene at vi skal slutte å kommentere karakterer iallefall) VEl - vi hadde faktisk 12 rette og 5 feil....resten meldte vi pass på. Men vi vant totalt team-konkurransen med knappe 1 poeng!

Jeg syntes vi har hatt en strålende helg - pratet med masse hyggelige hunde-venner og kost oss veldig. Vi er heldige som får oppleve dette. Takker OddGeri som har stått på veldig for å få til en knall-samling!!!!

MASSE MERE BILDER I TIGERNS FOTOALBUM!!!!
19.5.09:

Det er helt utrolig og det spirer og gror i blomsterbedene mine om dagen....
det spirer og gror 0509.JPG
Tror det var en liten Tigergutt med litt dårlig samvittighet....
en ting er at Pondus er rampete og herjer med det meste - tror jaggu storebror
er gått tilbake til pøbel-alderen igjen....

hundegård 0509.JPG

sove pondus 0509.JPG
men han lille karen her han sover så søtt... idag har han fått kjørt seg skikkelig. I formiddag var vi en tur på Haraløkka for å trene med Tigern, lille Pondus fikk også prøve seg litt. Han er veldig ivrig!!
Så gikk vi en tur, og i skogkanten møtte vi klassen til Magnus som var på tur. 25 ivrige barn som ville klappe og kose, men Pondus gjorde alt han kunne for å hoppe, bite og leke.... Så etter etpar timer ville Magnus bli med å heie på en kamerat på fotbalkamp på Haraløkka, så jeg tok med Pondus dit også - nok engang mange ivrige barnehender - så nå er han så fornøyd med å få sove igjen....

Imorgen kommer Miriam med Nacho hit en tur(Pondus sin helbror - ikke kullbror - men kullbror til Nugatti). De skal jo være med som observatører på samlingen, så de skal sove over hos Gøril, men Gøril skulle jobbe i hele morgen, så da kommer Miriam hit. Det blir hyggelig.

Nå har jeg såvidt begynt å pakke ned det vikgitste (for spørs om det blir en hundedag imorgen også) så godt med alt som er unnagjort.... og jeg håper Nina har god plass i bilen sin, for det blir endel greier å ta med når jeg skal på tur...hehe.
Nå gleder vi oss skikkelig, og krysser fingre og tær for fint vær!!
19.5.09:

At man skulle bli sååååå sliten av å spille tv-spill.....??? Jeg er støl i armer og ben....

 snøbrett2 0509.JPG snøbrett1 0509.JPG
Magnus fikk Nintendo Wii til bursdagen sin - og får nå spille så mye han vil i en uke!!!! Og jeg blir jo med på tenniskamper, golfrunder og bowling - samt snøbrettkjøring, slalomkjøring etc. Ikke snakk om noen stilletitting foran tv'n der nei....
Ellers har vi feiret 17mai med 17mai tog i Oslo, litt av et styr å holde orden på 10 2.klassinger.....puh! Men det gikk bra!Det var jo sååå strålende vær - så det var bare deilig å være ute. Etterpå feiret vi Magnus med familien.
17maitog09.JPG  8 år.jpg

Igår fikk vi en treningsøkt innimellom privattimer og kurs, men nå er det 2 roligere dager før det braker løs med landslagssamlingen i Arendal. Vi gleder oss skikkelig. Nina og jeg reiser nedover torsdag morgen, så er det konkurranse og treninger i dagene fremover. Og ikke minst masse sosialt!!!!
Kameraet er selvfølgelig med på tur nå også! Nå får jeg være litt husmor - støvsugern roper på meg!
15.5.09:

Så er det duket for en skikkelig selskapelig helg...
TIGERN OG PONDUS ØNSKER ALLE EN RIKTIG FIN 17 MAI FEIRING!
17 mai hilsen fra tigern og pondus copy.jpg

Idag har jeg vasket, bakt kaker, ryddet og ikke minst brukt 3 timer på å prøve å finne bunadsskjorta mi! Fant ut at det er bedre å være føre var så jeg satte meg i bilen innom Bogerud for å se om de hadde en rimelig fakke-bunadsskjorte "in worst case" - og jaggu fikk jeg ikke en til under 200 kr.... Men når Dag Ivar kom hjem kom han plutselig på hvor han hadde ryddet den etter 17mai ifjor....jo nederst under alle sengesettene i skapet! Et helt naturlig valg å legge en bunadsskjorte??? Vel - nå er det nystrøket!

Imorgen skal vi feire Magnus sin 8 års dag - kl 12 blir huset fult av 8-åringer (hjelpemei) og etterpå er det vel bare å gå på ny runde med husvask....for vi skal ha familieselskap her på 17 mai, etter jeg og Magnus har gått i barnetoget i Oslo. Iår også skal jeg være med å passe på barna i klassen til Magnus. Det gikk greit ifjor - så det går vel greit i år også håper jeg.

Så nå gjenstår det bare å håpe finværet holder seg - her er noen bilder fra barnehagetoget idag:
tog 0509.jpg math tog 0509.jpg

Og måtte forevige Pondus idag også:
pondus gjeterstil 0509.jpg13.5.09:

VI VANT PÅ EKEBERG IDAG - sammen med Trond og Bajazz - vi gikk begge til 292,5! Det var artig for veldig ofte har det bare skilt et halvt poeng eller noe på det stevne tidligere år...

Det som var mest utrolig på stevnet var at jeg så i katalogen at det var en finne påmeldt!! Ikke ofte det er finske deltakere... En malle... Det viste seg at det var eieren av tigerbarnet UNA - og de hadde med henne også - ikke tvil om at dette er et Tigerbarn
una 0509.JPG
Una var så utrolig lik Tigern - både utseende og treningsmessig (bortsett fra at hun går en nydelig fot da)
De startet bare med mallen (programmet i kl2 er så annerledes i finland at det ikke er vits i å gå her) men de trente litt i ringen. De var på gjennomreise så de håpet på en 1.premie på mallen, men desverre med en 0 på 3apportene så ble det bare 255,5 poeng - snakk om uflaks!!!! Mallen gikk veldig bra!

Tigern gikk også veldig bra idag - litt usikker på neseprøven, men ellers er jeg egentlig veldig fornøyd.

pallen ekebergstevne 09.JPG her er pallen idag....
Trond og jeg på delt 1 plass med 292,5 poeng - Heikki på 3 plass med 255.5 :-( akkurat ikke nok til championatet

Masse bilder fra idag i TIGERNS FOTOALBUM
13.5: 

I  kveld skal jeg på stevne på Ekeberg med Tigern! Det pleier å være et trivelig stevne - så vi gleder oss til det.
Vi har startnr 2 av 8 startende i elite. Vet endel av kurs-deltaktere som også skal gå der -så det blir mye å følge med på. Referat og bilder kommer senere, eller i morgen, litt avhengig av hvor sent det blir. Det starter kl 17.00 - men det er fort som timene flyr på et stevne:-)

På mandag prøvde jeg å filme litt når Nina og jeg trente på ekeberg - så jeg har prøvd meg på video-redigering for første gang - har ikke rukket å legge på musikk ennå - så jeg legger den ut foreløpig uten musikk.
Video-snutten av Pondus sitt aller første fot-trening ligger under TIGERNS FOTOALBUM.
9.5:

Må starte med å gratulere Anette og Cider med cert i bruks i sverige idag!!
De fikk 612,5 poeng, så vi gratulerer så masse:-) De er allerede kvalifisert til SM i Lydighet og Agility - kanskje skal de også bli med på SM i bruks????? Det kaller jeg all-round-hund!!!

Det var NKK Kristiansand idag - Gratulerer til alle Kronvallare som gikk!!!!
Vi er vært hjemme i helgen (Dag Ivar seiler regatta så noen får være hjemme å passe barna:-). Men vi skal på stevne på Ekeberg på onsdag - da er det 8 med i elite! Aner ikke hvem....så det blir spennende!

Her er link til bilder av Tigernbarna Marco og FLU i finland + Arja sin ZAC og Pondus sin helbror Riemu....
og en film fra FLU gikk i kl 1 og 2 (etpar år siden dette da)7.7.09:

Idag møtte vi Monica i Drammen for en treningsøkt. Våknet i dag morges med masse regn :-( vi som ikke har hatt regn på "år og dag" - så etter en kjapp telefon til Monica for å bekrefte avtalen - kjørte vi mot Drammen, gjennom mer og mer regn.... hm...
Men vel fremme på avtalt sted stoppet regnet! Utrolig! Det var tørt og fint der vi trente - snakk om flaks.
Her trente vi alle 4 hundene. Pondus først ut - tror han sjarmerte Monica:-) han var så fin på ukjent sted. Han leker - kamper - apporterer og har det kjempegøy. Prøvde valpeinnkalling og det gikk strålende:-)
Monica trente Malte og han går jo bare strålende:-) Gleder meg til å se de i ringen!!! Tigern og Extra fikk en gjennomkjøring - de gjør jo jobben stort sett flott på trening - men idag la vi ut en litt vanskelig apport som Tigern ikke helt fant med en gang. Det er fint for da skjerper jeg meg litt på trening fremover:-)

Monica har filmet litt - se  i Tigerns Fotoalbum - der er det også masse bilder fra treningen og Pondus i hagen igår.

Treningsdagen ble avsluttet på Skutebrygga i Drammen med en nyyyydelig Tapas-lunsj (middag)...
Takk for en strålende dag og masse fine "valpetips" Monica:-)

galapport 0509.JPG hengehund 0509.JPG
malte fot 0509.JPG obs 0509.JPG
Pen fot -                                                                      men gal hund...?
5.5:

Idag prøvde jeg å ta med kameraet ut for å ta noen bilder - prøvde først med speilreflekskameraet - men det kunne jeg gi opp - Pondus prøvde å bruke det som draleke...ok, hvis jeg tar det lille så går det nok bra tenkte jeg - men neida - snakk om linselus.... han ville ikke bevege seg lenger unna enn 1/2 meter, og hver gang jeg prøvde å ta bilde hoppet han mot kameraet og prøvde så godt han kunne å rengjøre linsa....
Får vente med bilder til jeg har med en som kan avlede han litt... Denne karen her er nemlig nesten aldri lenger vekk enn en meter for det kan jo hende han går glipp av en godis....!!! HERLIG!!

Torsdag skal jeg treffe Monica så da får jeg huske på å ta med kameraet .... kanskje hun kan knipse litt???? Ikke sant Monica....?

Igår var han med til Asker hundeklubb hvor jeg har kurs, og han fikk treffe masse valper som var på et valpekurs der + alle hundene på mitt kurs. En liten tøffing jeg har - lekte og knurret og koste seg veldig. Etter kurset tok jeg han litt ut og leketrente litt. Han er veldig fokusert selv om det er mange tilstede - så det virker lovende så langt.
3.5.09:

Så har vi overlevd første helgen med ny valp i hus. Han er bare såååå flink. Tigern er ganske så tålmodig med han, ennå han hopper og biter på han stadig vekk. Han har vært veldig flink, piper hvis han skal tisse (!) så da er det bare å hive seg ut.... det har gått bra bortsett fra to ganger i løpet av en hel helg. Ikke verst det?
Om natten sover han helt til jeg (!!!) må stå opp for å tisse sånn kvart på 6 (?)- dermed så vekker jeg han og jeg må ut med han også....Men hvem vekket meg lørdag morgen??? jo en ivrig oppdretter som ringte ca 08.00 for å høre hvordan det gikk!! "joda bra men vi sover - men nå må jeg ut å tisse Pondus for du vekket han"- var svaret...hehe!!
Igår var vi en tur på Haraløkka, hvor jeg først tok ut Pondus for å se hvordan han reagerte...joda - halen i været - så seg om et knapt sekund før han kastet seg på leka jeg hadde....herlig!!!
Men når det gikk noen forbi på gangveien, da MÅTTA han bare bort å hilse på alle - og det var ikke lett å få han til å komme - han kan jo ikke navnet sitt engang..... så mor måtte bare kapitulere å gå å hente han tilbake. Skjønner jeg må trene innkalling ja! For alle menneskene han møtte var jo bare sååååååååå utrolig hyggelige!! :-)
Etter litt skjønte han at det gikk ann å være hos meg og godisene, så lekte vi litt og han bar på en apport som bare var såååå stor i forhold til han. Tok bilde med mobilen, men får ikke overført det hit derssverre....
Idag gikk vi en liten tur i bånd (og bånd er noe dritt syntes han!) men vi kom oss omsider rundt kvartalet her (tar normalt 5 minutter - vi brukte 35!) og etterpå "trente" vi litt sitter etc i hagen + at han løp rundt en stund etterpå. Når jeg tok han inn etterpå tenkte jeg han ville slappe litt av i buret sitt - men neida - det gikk i 100 i buret så vannskåler etc spratt sundt omkring - så jeg slapp han ut igjen, og det gikk virkelig i 100 i stua. Han har også skjønt at på rommet til Mathias er det masse kuuuuule leker:-(( så da var det opp med grind der! Etter en stund sier Dag Ivar; han er jo helt gal!!! Ja - det er jeg enig i! Hittil har han ikke ødelagt så mye inne heldigvis, men bitt hull i en bukse og genser...jaja - litt svinn må vi regne med!
HAN ER BARE HELT HERLIG!!!


1.5.09:

PONDUS ØNSKES VELKOMMEN TIL SITT NYE HJEM!
pondus hode dag1 0509.JPG


Igår dro Magnus og jeg til Sverige for å hente hjem Pondus! For Magnus var det stoooor stas å endelig få se valpen "sin". Men for en 8åring var det ikke lett å gå blandt 5 elleville valper som biter seg fast hele tiden.... Som vanlig på Kronbacken så ble grillen tent, det var deilig vær, så vi satt ute å spiste grillmat og hyggelig hundeprat.
Sent på kvelden kom Beate for å treffe og hente sin Primus Motor!
Idag formiddag satte vi kursen hjemover. Pondus slo seg godt til ro i bilen på vei hjemover, et lite klynk med en gang, så sov han hele veien hjem.
Vel hjemme var halen rett til værs og gikk løs på utforsking av hagen! En virkelig trygg og sikker hund, så dette skal bli bra! Ista skulle jeg slå opp buret på soverommet, han var så nysjerrig at han gikk inn i buret mens en vegg lå nede, dvs at han måtte gå oppå gitteret for å komme inn.... så å gå på gitter var ingen problem :-)
han har også sakt ifra når han skal ut å tisse...så da er det bare å kaste seg ut i hagen. Håper han sover i natt...

Masse bilder i TIGERNS FOTOALBUM (må vel snart bytte navn på albumet;-)
her er et lite utvalg:
pondus kommer 0509.JPG
pondus barer kil0509.JPGpondus kamp 0509.JPG 

TIGERNS VALPER ER STADIG I SLAGET:

Anette og Cider har kvalifisert seg til både lydighet og agility-SM !!!! Utrolig!! Supergrattis.
Marco og Flu i finland har igjen vært i ringen - se programmet her
29.4.09:

Imorgen drar Magnus og jeg til Heidi for å hente Pondus... Idag har jeg kjøpt seng til han (en skikkelig fin en som han sikkert biter istykker) og Magnus har redd opp til han, så det er pent og ryddig i buret. Han har dandert lekene hans pent og ryddig. Jeg prøvde å si at det blir nok rotete der med en gang - men han syntes nå det var stas...

Det blir veldig rart å ha valp i huset igjen - jeg både gleder og gruer meg. Ble ikke bedre når Heidi akkurat skrev i bloggen sin at hun mente Pondus var den værste villbassen hun noengang har oppdrettet....jaja - jeg får vel litt å bryne meg på da....

Men søt er han da iallefall....stjal disse bildene fra heidi idag;
pondusog mammapundus 7 uker med ball
pondus ball sidenpondus bite ball
26.4.09:

Denne helgen startet grytidlig med fottballcup for magnus, fikk med meg 2 av kampene før jeg kjørte opp til Ekeberg for å ha helgekurs for Belgerklubben.  Må si det var litt av en kontrast i forhold til kurset i Harstad. Der var det full snøstorm, nysnø og full vinter - bare 4 dager etter med kurs på Ekeberg, med strålende sol, kjempevarmt, 18-19 grader igår, og gress.... Idag troppet en av deltakerne opp i sandaler:-) HERLIG!!!
Litt luksus å bare ha 4 deltakere på et helgekurs, hyggelige deltakere og nydelig vårvær:-) En strålende helg.

Ellers har jeg akkurat oppdatert resultatene på LPnorge - det tar sin tid...
Men Kristin og Tigerbarnet Heidi var i ringen idag og gikk til fine 263 poeng! grattis Kristin:-)
24.4.09:
Ja nå ligger det maaaange bilder fra igår i TIGERNS FOTOALBUM!

Alle valpene var superfine - men når jeg tok de inn på et nytt rom en og en igår, var det ingen tvil.
Pondus gikk en liten runde inn på et rom, før han kom tilbake til oss, kom i hundre mot meg når jeg ropte og hadde en kamp og lek som bare det! Han kamper og knurrer og har det så gøy! NIna fant en lue og den var superstas å leke med. Så det tok meg ca 10 min å velge - jeg som var såååå urikker når jeg dro forrige uke. Nå var det ingen tvil. Det ble den valpen jeg likte best 3 timer etter de var født.

Etter å ha kost leeeeenge med valpene ute, tok vi med Glød, Nugatti, Emma, Min og Tigern til sauene. Nugatti fikk prøvd seg og viste fine takter, Tigern fikk vist sine gamle "kunstner" - han er jo tross alt godkjent gjeterhund, men det er nå  5 år siden han gjetet sist da... Gøy var det iallefall.

Tigern gikk litt sammen med alle valpene igår - Pondus var skikkelig nyskjerrig og ville gjerne hoppe opp på han...Tigern er heldigvis snill med valper - men spørs om han er like tålmodig med en rundt seg hele tiden?? hehe

så om en uke nå så er jeg på vei hjem med et nytt familiemedlem:
PONDUS; nå gleder jeg meg skikkelig til at du skal bli min.....
PONDUS OG TIGERN


3.4.09:

om en uke ønskes PONDUS velkommen til oss,
her er ønskes han velkommen av storebror....


FAMILIEPONDUS

PONDUS 6 UKER TITTEI PONDUS KLATREMUS

MASSE FLERE BILDER KOMMER I FOTOALBUMET IMORGEN . for de som vil smygtitte kan ta en titt på Heidis side....
22.4.09:
Ja så kom vi oss hjem fra Harstad. Monica og jeg har hatt to supre kursdager for Harstad Hundeklubb. Det var deltakere fra Harstad, Senja, Kiruna, ja - mange steder fra. Mange flotte hunder og utrolig mange hyggelige eiere!
For meg var det spesielt artig å se Nacho til Miriam - han er jo helbror til min nye Pondus.... Nacho var en helt herlig hnd (skulle gjerne hatt en som han jeg...) En annen Kronvallare var også der - lille Olli på 5 mnd.
"Som vanlig" bodde vi hos MarieLouise og Olav - og der skal jeg si man føler seg velkommen:-) Mat hele tiden - enten det ene eller andre, godt vi ikke skulle bo der flere dager - da måtte vi hatt dobbeltsete på flyet hjem.

Apropos fly - igår når vi skulle dra så kjørte de ut tralla med hundene i flykassene FØR flyet kom, vi satt å så på hundene når flyet kom kjørende til det stoppet ca 10 meter unna burene.... stakkars hunder - det må ha vært litt av et bråk!!! men det så ut til at de tok det ganske så bra, Ex satt nok å bjeffet så det ut til.... Tigern lå ganske rolig, til han så flyet ganske nærme, da satte han seg opp å kikket, så la han seg ned igjen....ganske så uberørt så det ut til:-)

Imorgen skal jeg og Nina til sverige og se på valpene igjen - og imorgen MÅ jeg ta et valg om hvem av de jeg skal ha....HJELPEMEI - de virker jo så fine begge to... Det blir ikke lett. Håper at en av de imponerer meg så jeg klart skjønner hvem jeg skal velge....Men de blir nok ganske så like vil jeg tro. Beate skal jo ha den som blir langhårs og jeg en av de to korthårede (og ja - det var helt tilfeldig at det blir korthåret denne gangen...)

Referat fra turen og valget kommer fredag:-)

I finland har flere av Tigerbarna vært i ringen denne helgen:

TATZI ble finsk lydighetschampion !!! 286 poeng i elite, det var den 3. 1.premien:-) Grattis MARJO!!
Tatzi_hyppynouto_IMG_4183.JPGTatzi....

KAAOS til Christa Enquist debuterte i ringen med fntastiske 200 poeng!!!!!! wow !!! supergrattis Christa!

ZAC gikk til flotte 184 poeng i kl 1! Grattis Arja!!!
19.4.09:

Det ble stevne, men sjekk forholdene...

ex innk 0409.JPG Extra i innkallingen....!!!!!

Etter at vi kom frem til stevnet idag, fant vi fort ut at ute var det umulig å være. Det blåste hatter og høy, eller for å si det på LPspråket - kjegler og HINDERE....
Vi kunne nok vært i hallen som utstillingen var, men skjøtene på platene på gulvet var ekle, + at det var veldig glatt.
Etter litt leting etter egnet hall/inneområde i harstad, endte vi opp i et trangt, mørkt, møkkete parkeringshus fullt av biler. Men det blåste ikke der. Ganske deprimerte etter å ha inspisert parkeringshuset, ble vi ikke akkurat optimistiske, og seriøst vurderte å trekke oss. Men det er noe med at når man er der, så kan man jo ikke bare la være å gå....

Så stevnet satte igang. Kl 2 og 3 gikk først. Så var det klart for elite. Monica gikk veldig fint, men ex ville ikke sitte opp på avstand, så de mistet endel poeng der. De endte på 289,5. Det holdt til en 3 plass. Nina og Glød var nr 2, de gjorde et fint løp, men tapte litt her og der. Endte på 277 poeng og en 4 plass. Så var det Solgunn og Pluto sin tur, jeg så de ikke, men de må ha gått strålende, de endte på 300 poeng og vant!

Etter Pluto var det vår tur. Tigern gikk kjempebra, en fin-fin fot, hadde en dk på ruta, men fikk 9,5 allikevel (skulle nok ha hatt mere trekk her) og neseprøven var stålende, han plukket faktisk første pinnnen han kom til, og jeg trodde nesten han hadde tatt feil...men det var rett pinne. Så glad var Tigern at når jeg tok imot pinnen, var han ferdig med øvelsen og gikk ut av posisjonen sin, så vi mistet nok 2 poeng der - siden vi fikk en 8....
Vi endte på 292,5 poeng og en 2 plass, med res.caciob...

Det var ikke lette forhold idag, knapt nok plass til alle øvelsene, Ann Elise Toresen var konkurranseleder og sprang rundt og flyttet kjegler og jobbet hardt. Dommer var Jon G Olsen. Sjekk veggene rundt ringen, en parkeringsautomat og søplekasse var plassert midt i ringen, skriveren satt mellom noen biler på en plastkasse, ringtauet var klint oppi flere støtfangere. Jada - men vi overlevde dagen tross alt.

pallen harstad 0409.JPG

Jeg har lagt ut MASSE BILDER I TIGERNS FOTOALBUM - absolutt verdt å se....

Nå skal vi fordøye dagen, imorgen og tirsdag skal vi ha kurs her oppe, og det gleder vi oss til:-)

Vi bor jo helt kongelig her - og være gjest hos Mari Louise og Olav er som å leve som dronninger! Egne rom med tv og internett - mat (og for en mat!!) hele tiden, Olav er sjefskokken, og igår fikk vi servert den beste lasagnene jeg noensinne har smakt!

Vi storkoser oss, nå får jeg oppdatere LPnorge....før vi fortsetter hundepraten:-)


Ja så er vi vel fremme i Harstad. Vi kom frem i går med strålende vær - vi gledet oss skikkelig til stevnet idag - fine forhold med oppvarmet kunstgress etc..de spådde jo så fint vær idag MEN SÅ FEIL KAN MAN TA!
Våknet idag til full snøstorm med virkelige stormkast i svingene - Vi hadde oppmøte kl 12, kl 2 og 3 skulle gå først så vi hadde store planer  å dra i halv 11 tiden for å se mari Louise gå kl 3. Så kom tekstmelding om at kl2 var stoppet for hinderne blåste rundt omkring.

SISTE NYTT AKKURAT NÅ: Mulig stevnet blir avlyst???? Vi har to dommere her - så vi håper de kan utsette stevnet - men da var det snakk om at ingen av dommerne kunne dømme..... ER DET MULIG!!!?????

Kan NKK avlyse et Gerastevne?

Vi får vel dra bort til stevneplassen nå....oppdaterer senere
17.4.09:

Ja imogen setter jeg og Tigern kursen mot NKK Harstad. Nina/Glød, Monica/Extra og vi skal fly oppover imorgen kl 11. Vi er så heldige å få bo hos Mari-Louise og Olav i år igjen. Vi gleder oss skikkelig til både stevne, kurs og ikke minst det sosiale:-) Eneste kjedelige var å pakke med alle vinterklærne igjen, for der oppe er det visstnok skikkelig vinter...
Kameraet er med selvsakt - og pc-en - så skal se om vi ikke får oppdatert etterhvert.
Nå får jeg komme meg ut i det fine været for en siste treningsøkt før stevnet:-)

Her er utsikten fra der vi bor i Harstad - vakkert:
3 harstad 0408.JPG
fra ifjor - iår får vi se om vi får med Glød på bildet også...
15.4.09:

DET SKAL IKKE VÆRE LETT Å VELGE VALP...

MEN NAVNET ER KLART : det blir PONDUS

Så folkens - en av disse to blir PONDUS:

LILLE OG STORE.jpg
"LILLE"PONDUS                                       "STORE"PONDUS

Ja - så har jeg endelig bestemt meg at jeg skal ha valp - Fra Cookie og Roy !! Har allerede vært 3 ganger å sett på valpene. Jeg sa til Heidi at jeg veldig gjerne ville hatt fra kullet til Nugatti ifjor - men det var altfor tidlig for meg - var ikke klar for valp ennå. Når da Heidi parrer Cookie igjen - måtte jeg bare ta en avgjørelse...det tok sin tid - men nå er det helt sikkert - JEG SKAL HA EN NY VALP!! En korthårs igjen (egentlig helt tilfeldig det da) men denne blir BRUN!

Kjørte over til Heidi idag - de er nå 5 1/2 uke. Heidi skal ha en selv som skal hete Panduro.
Jeg skal ha en hanne, alle 3 hannene er kjempefine. Alle kamper, knurrer, biter og er riktig gale! En av hannene blir langhåret og vakker - de to andre blir vel kanskje ikke sååååå vakre - men mere ville foreløpig....!! og jeg liker jo litt galskap. Brune er de alle sammen. Så derfor har jeg to favoritter - en kaller jeg nå lillepondus, for han er litt mindre, litt lettere og kjempesøt. Storepondus har hele tiden vært litt større enn de andre - og har vel kanskje vært min lille favoritt så langt - men etter idag er jeg veldig usikker.... Det skal ikke være lett....
Skal tilbake til neste uke, og da bare måååå jeg velge - da er de snart 7 uker...
Hjelpemei - snart bare 2 uker igjen - han er leveringsklar 1 mai:-)!!!

Har tatt masse bilder som ligger i TIGERNS FOTOGALLERI
13.4.09:
Så er nok en påske over, og vi har hatt en strålende uke i Hemsedal.

heidichamp.jpgMen aller først må jeg gratulere
Kristin og tigerbarnet HEIDI
som ble både
norsk og svensk lydightschampion
i påsken!


Gratulerer Kristin!!!!
Her er noen minner fra vår påske:

påsken09mix.jpg

Dagene startet med at Tigern og Dag Ivar gikk en lang skitur, mens vi andre tok en roligere frokost. Så bar det avsted til slalombakkene. Magnus fikk nye twintip ski i løpet av ferien, han har mast masse om dette - og med halv pris på alt så var det helt greit. Selv ble det 2 nye dunjakker (en til "pent" og en til hundetrening, så neste år skal jeg ikke fryse)
Mathias ble 4 år i påsken, så det ble fest for han på Peppes pizza med venner en kveld.
Ellers tror jeg det er første påske uten at jeg har gått på langrenn....har ikke savnet det heller! 
Fikk etpar treningsøkter i løpet av påsken, så Tigern har ingenting å klage på:-)
Men mye fint vær hadde vi, og masse fin snø i bakkene. Etpar dager (eller netter) med snø/regn.
Ganske så "slushy", men deilig var det med nesten 10varmegrader hver dag.
Fikk tid til å scrappe litt i påsken, la ut etpar nye LO-er i scrappegalleriet.

Ikveld fikk jeg bare ånden over meg, det var vel gresset som fristet, selv om gresset var veeeeeldig vått og i tillegg regnet det. Men det var bare sååååå deilig å trene på gress igjen.
På lørdag setter jo Monica, Nina og jeg kursen mot NKK Harstad, så jeg skal trene så mye som mulig denne uka.
3.4.09:

Tigern og jeg skal på landslagssamling i Arendal 21-24 mai:-) Vi gleder oss som vanlig - det er alltid veldig hyggelig på samlingen i Arendal. Iår skal vi på Hove leir - vi har vært der flere år tidligere. Kjempefine treningsforhold er det der, og det blir helt sikkert kjempesosialt.

Her er de andre som skal med:
Her er lagoppstillingen til Arendalsamlingen.

Lag 1.
Anne Lise Ytreberg        -           Tigern
Svein Børresen              -           Exo
Lillian Brenden              -           Lille My
Anette Kristiansen          -           Flip
Monica Bakken              -           Ajax
Astrid Reinertsen           -           Imme

Lag 2.
Gørill Nordve                 -           Lucky
Synnøve Matre              -           Copper
Nina Basma                  -           Glød
Maren Teien                  -           Amira
Vegar Nordby                -           Billy
Grete Thon                    -           Chess

Lag 3.
Monica Reiersen           -           Extra
Kjellaug Selsaas            -           Flis
Hege Johnsen               -           Gustav
Trine Frøshaug              -           Meg
Kristin N. Hauger           -           Jaffa
Ann Karin Isaksen         -           Bea     
Linda Stubsjøen             -           Luke

De to første i hver gruppe er gruppeledere. Observatører: Miriam Olsen og Stine Høkeli.

Fikk akkurat startnummer til NKK Harstad - vi fikk katalognr 1626....det er 6 i elite, Monica, Nina, Solgunn og meg + 2 andre:-)

Ja nå er bilen pakket og klar for påskeferie, og selvfølgelig er det Hemsedal som er målet:-)
God påske til dere alle:-)1.4.09:

Idag har Nina og jeg vært en tur på Kronbacken. Masse bilder i TIGERNS FOTOALBUM av valper:-) Cookie og Roy sine 5 brune valper, er nå 3,5 uker og veldig livlige:-)
Idag var jeg ikke helt venn med kameraet mitt - endel uklare bilder desverre. Heidi tok også endel bilder som dere kan se her (de nyeste bakerst i albumet)

Imorgen skal jeg pakke til påskeferie og ha bursdagsfeiring for Mathias - og jeg er skikkelig på etterskudd med alt - så jeg får gå tilbake til litt husarbeid!
25.3.09:

Se hvem som møtte oss når vi idag tok turen til Tønsberg for å trene...
grisetryner0309.JPG

SKIKKELIGE GRISETRYNER.....

Vel, inne i ridehuset hadde vi en "date" med Monica:-)
Fikk et innfall i går om å trene sammen, så jeg satte meg i bilen i dag tidlig etter at barna var levert, og var i Tønsberg 09.30. Vi fikk trent både, Extra, Malte og Tigern. Etter en stund kom Merete og Tessa.
Tok noen flere bilder fra treningen, men det blir jo så dårlige bilder innendørs i dårlig lys, men noen finner du i
TIGERNS FOTOALBUM
Etter treningen skulle Monica og en venninne til Sandvika på Shopping, så jeg ble med og tok en deilig lunsj:-)
Det ble en veldig fin dag:-)
24.3.09: Nå er det snart vår....

Vi har jo krokus i hagen....igår var de store og blomstrende - idag ikke helt åpne for det er littt kaldt.
krokus 0309.jpg
De står så lunt og fint mellom halvmeteren med snø og husveggen...

snøkrokus0309.jpg
Tigern koser seg i vårsola....
tigersol0309.jpgmye0309.jpg
Men det tar nok en stund før vi får gress å trene på....
foreløpig er vi bare kongen på snøhaugen...
Kan ikke annet å si enn at vi gleder oss veldig til gresset kommer frem. Tenk til søndag er det sommertid alt....
21.3.09:

GRATULERER TIL MONICA OG EXTRA MED 304 POENG OG SEIER I BERGEN, OG IKKE MINST KRISTIN OG TIGERBARNET HEIDI MED SUPER 2.PLASS OG 292 POENG!!!!
Kristin gikk også med Jaffa og ble nr 5 med 268 poeng (med en 0!!)
Det var visst supre forhold i Bergen !! Flott underlag og fin ring!

Snakket akkurat med Monica nå, og de kjørte kolonne over Hardangervidda i 10km i timen....skikkelig uvær der oppe. Kjør forsiktig folkens!!!
Jeg er helt tom i hodet etter en kursdag - nå kjenner jeg tv-en kaller.....
20.3.09: ...Og så er det NKK Bergen i helgen - uten at jeg skal dit???? Hm....ja vi får ønske alle som skal starte lykke til:-)

Det har blitt litt trening i uka, prøvde oss litt på grusbanen igår, den så såååå fin ut på avstand - men skikkelig grisete når man kom dit. Lenge siden jeg har vært såååå møkkete etter en trening. Idag var vi i ridehuset, og gikk en tur på Grønnmo etterpå - som Heidi så fint skrev i bloggen sin idag - det er herlig å gå på skaren!! Der hadde det forøvrig vært supert å trent:-)
I helgen skal jeg ha helgekurs i Drammen, og mandag er det kveldskurs i Asker igjen, så det blir en skikkelig hundehelg selv om jeg ikke er i Bergen. Heldigvis er det meldt flott vær - så det blir bra!
Sommerens lydighetsleir jeg skal ha i Sverige i august er fullbooket - det gikk fort:-) Det blir spennende å ha kurs 5 dager på rad...og ikke minst hundefolk fra både norge, sverige og danmark:-) Vi gleder oss!!

Tigerbarnet Ryyd (Tending Riot) gikk i elite til 300,5 poeng i helgen som var!!! Kjempegøy!14.3.09:

Grattis til Katja og tigerbarnet ZEN (Tending Airborne)
som idag debuterte i kl 1 med fantastiske 198,5 poeng!
zen kl1 030912.3.09:
Og så snør det igjen - skal det aldri bli vår??? I den siste tiden har det blitt bra med treninger:-) Idag tidlig dro jeg rett til Hellerud etter å ha levert i barnehagen. Der var Nina allerede i full gang kl 08.30:-) Liz kom en times tid senere, da var jeg nesten ferdig. Imorgen har vi ridehuset igjen, så vi er nok i sving imorgen tidlig også!

Vi kjørte en litt artig variant av innkalling (iallefall for hundene!) Det begynte med at Nina skulle trene valpeinnkalling på Nugatti.... Jeg skulle holde han igjen, men holdt jo Tigern også - så de stod like til å løpe klare begge to! Nina ropte på Nugatti som løp ivei og var kjempeflink. Så gjorde vi det samme igjen, men først ropte hun på Nugatti, han hoppet og var skikkelig klar, så ropte hun på Tigern og jeg slapp han....Skal si Nugatti ble fortvilet...! Men, neste gang vi prøvde og hun ropte på Nugatti skal jeg si det var fart i den innkallingen når han endelig fikk løpe.... !!!!
Itzi syntes dette så kjempekult ut - så hun prøvde hun også - så det var bare å løpe som faen....førstemann....hehe! Tigern var jo helt på hugget - sååååå mange morsomme innkallinger da!!!!
Litt galskap på treningene innimellom er jo artig!

La ut info om landslagssamlingen i Arendal på LPNORGE akkurat - så jeg sendte like godt inn mine resultater med det samme:-) Det er snart bare 2 måneder til :-) vi håper vi kommer med, for det er såååå trivelig på samlingene. Helgen etter samlingen skal vi på valpetreff...TO lang-hunde-helger etterhverandre....


9.3.09:

Så har vi vært i Sverige og sett på helt nyfødte valper og vært på stevne.

Begynner med stevne igår:

I et ridehus i Grums var det nesten like mange nordmenn i elite som svensker. De første vi møtte på stevneplassen var Gøril, Lillian, Erik og Unni...vi begynte å lure på om vi virkelig var i sverige.... Det var 11 påmeldte i elite, 6 norske!

Tigern og jeg trakk startnummer 2, så det var bare å varme opp med en gang. De kjørte alle alle fellesøvelsene først for alle, så delte de inn konkuransen i to som på mesterskap, først gikk alle frem til og med ruta, så inn en gang til og alle tok resten av øvelsene. Artig variant på et vanlig stevne. Det var mannen til Lillemor med Krollie som dømte, Kjell Edstrøm. En ganske så streng bedømmelse. Vi gikk i en ridehall, helt stille var det, for alle som så på satt bak glass i en kafeteria. Merkelig følelse....
Tigern og jeg fikk 6,5 på fri ved fot, syntes selv han gikk ganske bra, ikke topp, men ble litt sjokka over 6,5ja! Vel, det var bare å stå på videre, men vi fikk bare 7,5 på manekeng. Vel, jaja, da var det løpet kjørt føltes det som. Men så kommer jo våre beste øvelser. resten gikk veldig bra! Vi endte på 285,5 poeng og en knapp 4 plass.
Her er resultatlista, som for Heidi og Ulf var hyggelig lesning:

1: Pia og Kronvallaren Kaisa - 296,5
2: Gøril og (Kronvallaren) Lucky - 291,5  (hehe - idag var han en kronvallare han også)
3: Monica og Kronvallaren Extra - 286
4: Anne Lise og Kronvallaren Tigern - 285,5
5: Nina og Kronvallaren Glød - 279
6: Anette og Kronvallaren Fred Flintstone - 262


Så var det lørdagen og valpene på Kronbacken:

Cookie (og Roy) hadde fårr 5 valper bare noen timer før vi kom. Herlige brune og hvite valper. Cookie er bare såååå rolig med de, og viste oss gladelig valpene sine. 3 hanner og 2 tisper. Kjempesøte alle sammen.
Lørdagen ble tilbragt rundt middagsbordet med deilig mat og vin, og ikke minst hyggelig hundeprat i timesvis. Innimellom måtte vi jo se på valpene også. Utolig hvor mye de vokser fra en dag til en annen...

Her er litt bilder fra helgen, MYE flere bilder i TIGERNS FOTOALBUM

jentetur 0309.JPGJENTENE PÅ TUR....

valper 0309.JPGCookie og hennes 5 små valper

valpekos1 0309 copy.jpgsøskenkjærlighet

mere bilder i tigerns fotoalbum , link på forsiden....
6.3.09: Ja nå er snart bagen pakket klar for årets første tur til Sverige....

....og for en velkomst vi får - Cookie er på vei til å få valper nå - så innen vi er fremme lørdag midt på dagen, regner jeg med at det ligger noen bittesmå nye verdensborgere i valpekassa! Brune fine bordere:-)
Tar såklart med meg kameraet:-)
Søndag er det duket for konkurranse, tror vi blir en 14-15 deltakere i elite - hvorav 6 fra norge. Anette med Tigerbarnet Cider skal også gå. Ulf har sakt han skulle gå men har glemt å høre om han skal....stod ikke på lista (men det gjør ikke jeg og monica heller for vi meldte på litt sent) Heldigvis ikke oppmøte før kl 12, så vi kan skravle og kose oss til langt på natt!
Referat og bilder kommer....
1.3.08:

Endelig er mars måned her - forhåpentlig med mildere vær og lysere kvelder fremover:-) deilig!

Uka har flydd avgårde - men noen fine treningsøkter har det blitt på oss.
Til lørdag setter vi kursen mot sverige, vi har meldt oss på et stevne i Grums. Avgårde drar Nina, Monica og jeg, så det blir forhåpentlig en trivelig lørdagskveld. Kanskje får vi med oss en valpefødsel også - for Cookie skal ha sine valper i de dager. Så det var flere norske som skulle til stevnet i Grums - Gøril og Lillian også.

Så skal Tigern bli BESTEFAR!!! Tending Ripper (Ready) skal parres i år - ukent med hvem ennå. Ready og eier Elena traff jeg på valpetreffet i Finland etter nordisk, og Ready er en fantastisk hund. Ble akkurat finsk Lydighetschampion - kun 2 år gammel!23.1.09: Flere flotte finske resultater på Tigerbarna:

FLU og Marco ble nr 8 i et uttakssevne med 283 poeng i elite! Superbra!

og ZAC med Arja i snøret debuterte i kl 1 med 192 poeng!! Hurra!

Da er allerede 2 av Tigerbarna fra siste kullet i ringen allerede (de er akkurat 1 år nå omtrent)
22.1.09: Vi vant i BØ!!!!!

Yippi!! Caciob og greier ! Det var veldig gøy - det var ganske så vanskelige forhold -
mye støy og små ringer med masse forstyrrelser tett inntil - men det er jo sånn det er i BØ :-) Flott kunstgress da!

pallen bo 0209.jpgHer er resultatene:

Anne Lise og Tigern - 292,5 + caciob

Monica og Extra - 284

Emilie og Lucie Lu - 280

Solgunn og Pluto - 279
Øyvind og Kimmie - 276
Goril og Lucky - 272,5
Vegard og Billy - 270
AnnKarin og Bea - 267
Toril og en malle -262,5
Nina og Glød - 261
en til med 1.premie
og ikke minst - så leder vi GERAEN enn så lenge:-)

Nina hentet meg igår morges så vi kjørte avgårde på skikkelig vinterføre - det er jo nesten 3 timers kjøretur. Heldigvis hadde vi ikke oppmøte før kl 11. Jeg skulle inn nest sist i ringen - så jeg gikk ikke før i 3 tiden... Jeg elsker å gå sent så det passet meg veldig bra!
Tigern fungerte veldig bra i ringen idag - ingen store feil (man ønsker jo alltid at det skal gå ennå bedre - men vi er jo klart veldig fornøyd) Det var tydeligvis vanskelige forhold idag - veldig mange hunder fant aldri ruta ... og endel feilet på innkalling - man skulle jo legge hunden helt inni et hjørne hvor folk gikk forbi rett ved siden av...se bilde...det var sperret av så folk krøp opp i trappa hele tiden - ikke kult hvis hunden lå der akkurat da

bo innk ex 0209.jpg bo fot pluto 0209.jpgbo premie al 0209.jpg bo klem 0209.jpg

Etter stevnet + et møte dro vi ut å spiste pizza. Jeg hadde avtale om å kjøre med Gøril hjem. Det er jo alltid hyggelig å skravle litt med hundefolk - så det tok sin tid på pizzaen - så omtrent i 9 tiden satte vi kursen hjemover i ennå mere snøvær (tenker på de som skulle over fjellet...) Men det var bare å ta det med ro - det gikk veldig bra.

Ellers har vi vært i Hemsedal i forrige uke - deilig med vinterferie.

Men mange av Tigerbarna har vært i ringen mens vi har hatt ferie - her er endel nytt:

READY og Elena har blitt lydighetschamiponer i finland !!! De fikk 268 poeng (med en 0) Grattis!!

Una og Heikki i finland debuterte i kl 1 med 192 poeng!!! Supergrattis!

Ryyd og Satu i finland har gått til 258 poeng i elite!

Ready og Tatzi har har gått agility veldig bra men jeg kan ikke nok finsk til å tolke resultatet ( ;-)

Cider og Anette i sverige vant eliteklassen med 293 poeng! Grattis anette!

Frisco og Ulf gikk også til 276 poeng! Grattis Ulf.

Hobbe og Jeanette gikk også her men det ble en null så de endte på 246 poeng.

Det er sååå artig at så mange av Tigerbarna er i aktivitet rundt omkring!!!!11.2.09:DSC_0109.JPG

Idag var jeg og Nina først i ridehuset og trente, før vi tok en tur med hundene på Grønnmo. Det var strålende vær - og jeg tok med kameraet. Fikk mange herlige bilder fra turen vår.

Masse bilder i Tigerns fotoalbum

Imorgen skal jeg benytte mye av dagen til å pakke til vinterferien. Fredag drar vi til Hemsedal. Blir der en uke, før vi setter kursen hjemover neste fredag.

Så grytidlig på lørdag setter jeg kursen til NKK BØ.
Vi har fått start nr 1267 - tror kanskje vi er siste startende - men som vanlig er det surr i startnummerne fra NKK. Jeg sendte en mail til NKK igår - og fikk svar at de holder på å endre systemet. Meningen er visst at alle skal møte til samme tid og at de skal kjøre fellesøvelsene først for alle. Greit nok det - bare vi får tydelig beskjed om det når de evt setter det igang.

her er en smakebit fra turen vår idag
DSC_0133 (2).JPG 
7.2.09:

Igår møtte jeg Nina, Liz og Monica i ridehuset for en treningsøkt . Vi fikk en fin økt alle sammen.
Monica hadde tatt turen helt fra Tønsberg, ikke verst når vi skulle møtes kl 09.00 :-)

Etter treningen dro vi til Grønnmo golfbane og lot hundene få rase fra seg. Bilder finner dere i Tigerns fotoalbum.
Etter turen bar det avgårde til Bryn Senter og en hyggelig lunsj. Kristin møtte oss der. Vi fikk en lang og hyggelig
hundeprat:-)
Takk alle sammen for en strålende dag.
5.2: Herlig med nysnø....
skitur 09.jpg
ble litt inspirert av at jeg endelig igår klarte å laste inn ny logo så LPnorge - så litt bitt av basillen ble det ny logo her også! Takket være Måssekråka Hilde fant vi sammen ut hvordan vi fikk opp logoen på LPnorge:-) Takk for flere timers bistand Hilde:-)

Idag bledet en deilig skitur i skogen, med helt fantastiske nypreparerte skispor (ikke fullt så nypreparerte etter at vi gikk)
Traff klassen til Magnus på turen også, de hadde skidag, så det var stor stas å treffe på såååå mange barn som ville kose med tigern....

Igår var Nina og jeg å trente, en flott økt fikk vi. Etterpå dro vi innom Ski storsenter og nøt en deilig lunsj! MMM... pene i klærne var vi vel neppe, men en shoppingrunde rakk vi også - fikk handlet inn ski/treningsdress til Nina og fargeblyanter til barna våre...

Imorgen skal vi på nytt i ridehuset, fredager trener Nina, Liz og jeg sammen.
Men imorgen får vi også storfint besøk fra Tønsberg - Monica, Extra og Malte står opp lenge før de fleste for å møte oss i Oslo kl 08.30! imponerende monica - og ikke minst veldig hyggelig! Blir nok en lunsj etterpå kjenner jeg oss alle rett.....

Nå er flybilletter booket til NKK Harstad - vi gleder oss veldig til å treffe våre venner Mari-Louise og Olav og hundene -  iår skal Monica og jeg ha kurs der oppe etter stevnet. Det gleder vi veldig til! Nina skal også oppover å starte - vi flyr med samme fly opp iallefall.

Dette ble uvanlig veldig mange ord fra meg....(Heidi; kanskje jeg snart må ha en blogg også ;-)
29.1.09:

Tigern er 7 år idag!!!!rar tigern fra solgunn.jpg

Vi har egentlig ikke feiret dagen,
men en deilig skitur har han fått.

Magnus (også 7 år) skulle skrive stil på skolen igår -
og han valgte å skrive om Tigern:
Her er stilen som han skal lese høyt for klassen imorgen:

om Tigern - hunden min

Tigern er en båli kålli
Tigern er med i konkoranger
Tigern har sirka 29 pokaler
Tigern kan hente pinner
Tigern spiser søtbein
Tigern går på tur med pappa i skogen
Tigern er flink til å ta imot pinner
Tigern har fire bein
Tigern blir 7 år tosdag 29 januar og det er imorgen
Tigern har vert i mange land sverige, danmark, finland, tyskland, polen, cratia
Han er glad i barn
Tigern har mange valper etter seg
En av de heter frisko og har vert hos åss masse
Frisko har også mange pokaler

noen skrivefeil hører jo til når man går i 2 klasse - jeg må innrømme at det falt en tåre når jeg leste dette ja:-)
25.1.09:

Tigern og jeg endte idag med 264 poeng og en 8 plass. Tigern la seg 5 sekunder før tiden i fellesdekk - hm - dette har han ikke gjort på maaaaange år ! Håper bare det var tilfeldig.... Noe sier meg at jeg kanskje må begynne å trene på dette - jeg er forferdelig dårlig på å trene fellesøvelser..... Nå vet jeg iallefall hva som skal trenes på mot BØ. Ellers gikk tigern strålende. En flott følelse i ringen fikk vi !

Gøril og Lucky vant med 298,5
Solgunn og Pluto nr 2 med 292
Monica og Extra nr 3 med 290
Trond og bajaz ble 4 med 285
Hege og Gustav ble 5 med 280
Marit og Silly 6 med 275
Gro og Jina 7 med 272
Tiger og meg 8 med 264
Emilie og Lillian delte 9 plass på 261
Svein og Exo 11 plass med 256

Det var 20 startende idag - Fine men ikke helt lette forhold. Nydelig underlag som vanlig - men til apportdirigering føltes det litt som å sende ut hundene i en jungel av koner. Se bilder som ligger i Tigerns fotoalbum så skjønner dere hva jeg mener:-) Tigern fixet dette strålende idag. Kristin gikk med Heidi, så det som Kristin nå skal trene på er dirigering i ruta.... hun debuterte også med Jaffa - de fikk også noen nuller men viste ellers mye veldig flott!

MASSE BILDER FRA FOLLO HER

Her er resultater fra andre tigerbarn og venner i helgen :

Marco og FLU - 294,5 poeng og ble nr 3 på et finsk uttaksstevne idag. Grattis!

Nina og Glød gikk til 304 poeng og vant i sverige, foran Ulf og FRISCO som ble nr 2 med 250-et eller annet poeng. nr 3 ble også tigerbarnet HOBBE men ingen 1.premie. Nina gikk også med Ramp i kl 2, de fikk nok 0 på ruta men ellers strålende så de endte med såvidt en 1.premie.20.1:
Ja så kom kong vinter på besøk... idag rakk vi en liten skitur (!) før mildværet kom.... det er ikke ofte jeg tar på meg skiene - men en liten runde gikk vi - litt kladdeføre innimellom - men Tigern storkoste seg i all snøen i skogen:-)

Tigern hadde knekt en tann - så igår ble den fjernet - den satt godt, så det var litt av en jobb å få den vekk. Så nå mangler han to fortenner i underkjeven(han knakk en fortann når han var et år også, så den har vært borte lenge)!! Jeg fannt ut at det passet bra, for ofte pleier Tigern å holde neseprøven som en sigarett ut av munnen, så nå er iallefall ikke tennene iveien for pinnen - haha!!

Det nærmer seg follostevnet med store skritt- det er alltid gøy å komme igang med stevnesessongen igjen - og ikke minst hyggelig å treffe mange gode venner:-)
Referat og bilder kommer selvølgelig etter stevnet:-)

Fredag setter vi hele fam. kursen over til Kronbacken ! Det blir hyggelig, har ikke vært der siden i sommer! Ulf, Dag Ivar og Magnus skal på ishockey-kamp på lørdag. (Ferjestad mot et eller annet lag...) Magnus spiller jo ishockey selv - og er etterhvert blitt STOR fan av Ferestad (noe påvirket av Ulf...)


13.1.09:

Ja så er vi igang med trening frem mot follostevnet 24 januar. Vi har jo hatt en lang pause - så Tigern virker veldig treningsklar om dagen. Litt småslurv her og der - men ingen store ting - og heldigvis ingenting som gjentar seg fra trening til trening:-)

Vi har fått katalognr 596 til Follo - det står at vi skal inn i ringen som nr 14, men etter at NKK har surret med startnummerne sine i det siste halvåret - så tar vi ingenting for gitt. Det er iallefall over 10 nummer lavere enn oss i elite - så jeg vil tro det stemmer sånn ca....

Her har vi fått influensa i huset (eller noe liknende) Mathias har ligget med feber siden fredag, ørebetennelse, og feber. Merker jeg begynner å bli litt lei av å være inne. Godt man har "mormor" i 1.etg som kan avlaste litt så jeg iallefall får trent litt.


6.1.08:

Gratulerer til Anette med tigerbarnet CIDER som på MYDog i Gøteborg igår ble AgilityChampion!! De er nå godkjent gjeterhund, Lydighetschampion, Hoppchampion og AgilityChampion..... Vi tar av oss hatten for denne ekvipasjen!!!

Ulf gikk med tiogerbarnet Frisco i elite på Mydog - 2 nuller denne gangen - men Ulf er like strålende fornøyd med sin glade lydighetshund som det siste året har gått flere stevner enn treninger..... Så når Ulf begynner å trene litt - da blir disse farlige.

Idag har jeg vært ute å trent!! Tigern var såååå klar - litt smårusk her og der - men det var nok bare for at han var så utrolig ivrig!! Herlig å trene igjen. Etter treningen kjørte vi til Grønnmo Golfklubb hvor vi møtte Nina med sine firbente og gikk en deilig tur før vi tobente endte på cafe for en hyggelig prat!
Her er noen bilder fra dagens opplevelser:
ruta 0109.jpgIngen tvil om at Tigern var glad for å trene...

tig lek rut 0109.jpgflink hund får leke...

hopp 0109.jpgpå tur på Grønnmo

frost 0109.jpg
4.1.09:

Godt nytt år alle sammen!

Så er nok en juleferie i Hemsedal over.... vi har hatt 8 flotte dager med masse skikjøring! Litt kaldt - men deilig å kjøre litt på ski uansett. Nyttårsaften ble feiret på en fantastisk hytte hos gode venner langt opp på fjellet, med en 8 retters middag og tilhørende 8 gode viner!!! Tigern feiret også med noen nyttårskompiser :-) De lager nemlig til eget hunderom for anledningen - her er det stille og rolig for våre 4-bente venner. (litt smell når det sendes opp raketter hos de vi er med - men det tåler tigern godt iallefall. Han var iår ute å så på rakettene for en gangs skyld. Endel fine skiturer med Dag Ivar ble det også i løpet av ferien.

Jeg har ikke trent noen ting med Tigern siden nordisk - men nå kjenner jeg at jeg gleder meg til å kommme ut å trene igjen. Vi får vel komme igang med en liten økt imorgen. Tigern virker iallefall skikkelig klar.

Vårt første stevne i år blir som vanlig i Follo - så får vi se hva som blir neste... må se litt nærmere i terminlista - men jeg tror jeg får med med Bø på tross av vinterferie (dag ivar hadde glemt at det var vinterferie så han skal på et dommerseminar...hehe - fint for meg for da får jeg med meg BØ.... )