hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > Nyheter > gammelt nytt (juli08-des 08)23.12.08:

dagen før dagen.....
Her er noen bilder av huset mitt!! Har det ikke blitt fint? Ulf har gjort en strålende jobb - det tok tid men vi har gjort enormt mye! Skiftet all utvendig panel - nytt tak og takrenner på hus og garasje/carport - skiftet ut verandarekverk og satt inn ny dør!
Her ble resultatet - (nesten) akkurat ferdig til jul (mangler bare rekkverk til veranda nede (regnet bare litt feil så vi manglet "bare" 170 stolper!!!


fra øst 1208.jpg

inngang 1208.jpg

fra vest 1208.jpg

Utrolig nok har jeg klart å få malt ett strøk på hele huset. Marius (typen til Monica) har levert maling (og stillasjer) og han trodde ikke jeg skulle få malt alt - men noe har jeg malt i kjelleren før det er satt opp - og innimellom har det vært dager med både 7 og 8 grader. Perfekt malevær! Senest igår var det 7,5 grader - og da fikk vi tatt siste rest!

Så dere - nøl ikke med å ta kontakt med Ulf hvis dere skal ha en jobb gjort! Han er veldig flink!

Nå er huset rent både utvendig og innvendig - så nå kan bare julen komme! Nå skal jeg en tur på gravlunden til pappas grav - så kommer svigermor og imorgen resten av familien til julefeiring. 2.dag setter vi kursen mot Hemsedal som vanlig! (ikke skjønner jeg hvordan vi skal få med oss all bagasje i vår nye (lille) bil.... vel vel - det går vel....

gjenstår bare å si......

GOD JUL TIL DERE ALLE!!!!

19.12.08:

Ja dagene flyr så altfor fort før jul. Her går julesangene på radioen for full rulle så man blir virkelig i julestemning.
Til og med juletre har jeg satt opp. Så nå er det jul i stua. Igår kveld hadde vi "juledans" foran juletreet , vi var riktig i julemodus for det hadde vært nissefest i barnehagen og julefrokost på skolen.

juledans 1208.jpg math juletre 1208.jpg nissekyss 1208.jpg

All snøen forsvant igår - så nå er det nesten vår i hagen. Og jeg som trodde jeg hadde ryddet opp etter snekkerne!! Så feil kan man ta... idag har jeg holdt på i flere timer med å plukke spiker og andre smådeler i gresset! Nå som sola skinner ser jeg at jeg MÅ pusse vinduer også!!!! Asj...ja ja - får kaste meg i det!

tigerns julekort 08 copy.jpg

julekort 08 copy.jpg

13.12:

Ja idag er det nå den 13.12 - heldigvis ikke fredag den 13....
Endelig er stillasjen tatt ned fra huset - og nesten alt er ferdig. På torsdag skulle vi sette inn ny ytterdør - men etter å ha tatt ut den gamle - fant vi ut at den nye var feil....så da var det bare å sette inn den gamle igjen. Ulf og jeg har herved funnet ut at torsdager er håpløse dager.... Men onsdag skal vi få ny dør - og jeg skal love dere at den ikke skal monteres neste torsdag iallefall....

Ellers preges førjulen her av litt sykdom (men det hører vel med det også) Dag Ivar har vært skikkelig forkjølet og ute av form en ukes tid. Igår var det min tur. Omgangsyke !!! :-(((( Er bedre nå - men ikke helt.

Trening blir det lite av om dagen, det nærmeste jeg har vært trening forige uke, var vel en tur med Nina og hennes hunder på golfbanen på Grønnmo. Det ble avsluttet med etpar-timers cafebesøk :-)Det var veldig hyggelig. Får se om det blir en treningsøkt i løpet av uka???

Men noen av Tigerbarna er aktive:
Elena og Ready i Finland gikk til 268 poeng i elite med en 0 på neseprøven. Kjempebra!!
Kristin og Heidi prøvde seg igjen i gjeting i dag, i IK - klassen (vet ikke helt hva det heter i norge - men den etter gjeterhundprøven) og de klarte seg rimelig bra.
Ilf og Frisco var sist helgpå Stora Stockholm, ingen 1.premie - men Ulf var som altid strålende fornøyd med sin glade Frisco:-)

Her er i noe jeg lagde etter siste snøfall og skogstur med Frisco og Tigern:

tigern og frisco copy.jpg

4.12.08:

Ikke fredag den 13 - men ikke langt unna føles det som idag.....
Startet dagen tildig med å leie en henger for å frakte bort restene av den gamle panelen på huset. Der begynte problemene.... fikk ikke satt på fast på hengeren på bilen, for det hadde de som monterte hengerfestet på vår nye bil glemt...den lå utilgjengelig under støtfangeren !!! Jada - godt vi har kyndige blikkenslagere hjemme tenkte jeg - og kjørte uten lys hjem og fikk Fredrik til å lage hull i støtfangeren. Men virket lysene - nei.... tilbake å låne ny henger...men den lyste heller ikke:-( noe galt med bilen. Men jeg var fast bestemt får å kjøre til fyllinga - så det fikk heller få uten lys...
Så etter å ha lesset opp hengeren full,noe som tok etpar timer,  kjørte jeg avgårde til Grønnmo. Men NEI, jeg hadde med for mye på hengeren, (3 kubikk) så det gikk ikke. Kun lovlig med 2,5 kubikk !!!! Vi kjørte den nye gjenbruksstasjonen på Brobekk, men ikke der heller nei...måtte pent
kjøre hjem å lesse av halvparten.....ER DET MULIG???????
Mens jeg er hjemme å lesser av, og ikke minst er skikkelig forbannet (!) så kommer endelig lastebilen med takstein til huset:-) Ulf, Fredrik og Jimmy stod klare til å legge på taksteinen - MEN - tror du ikke vi har fått levert feil takstein????
Så da ble det ikke nytt tak denne uka.... :-(((((  Ny takstein kommer tirsdag. Huset begynner å bli veldig fint - bare småting som står igjen. Tok dette bildet igår. Neste uke regner jeg med det blir ferdig - så vi kan endelig få vekk stillasjen:-) og så gleder jeg meg til å få ny dør og glassbyggerstein ved siden av:-)
hus i snø 1208.JPG

Vel - nok om det.....

Igår var det fantastisk å gå på tur i skogen - se bilder i Tigerns fotoalbum. Tok desverre bare med det lille kameraet - burde tatt med speilreflekskameraet....men men .

frisco under 1208.JPGFrisco i nysnø....Mere bilder i Tigerns fotoalbum
30.11.08:

Tigerdatteren Heidi ble idag godkjent gjeterhund
- og med hele 89 poeng da !!!!!
Kristin og Heidi var idag i Malmø på gjeterhundprøve - og det gikk jo strålende!
Supergrattis Kristin! Du er veldig dyktig!!!!!!!!!!!!!
heidi 1108.JPG
26.11.08:

Mandag var det valpetreff på Kennel Tending for alle Tigerbarna. Tigern har jo to kull i finland, etter Rho (ble nr 5 i nordisk) og Tepsu. Det var 4 fra Rho sitt kull og 3 fra Tapsu sitt kull.
tend alle 1108 copy.jpg 
more photos / flere foto i Tigerns fotoalbum

Jeg var mektig imponert over kvaliteten på hundene - både mentalt og i trening. Riita og Pekka hadde leid et trenings-
lokale med teppe på gulvet. Det var ganske lite, men hundene brydde seg ikke om at de ble sendt rett inn i veggen, eller at tilskuere satt 1 meter fra der de trente:-)

De 3 hundene på bildet over til venstre er etter Tepsu, de er bare 9 mnd, men kunne allerede mange eliteøvelser, og alle hadde det jeg kalle helt perfekte fot-øvelser:-)
De 4 til venstre på bildet over er etter Rho - de er 2 1/2 år og Ready har allerede debutert i elite til 267 poeng med en 0. Alle her er snart klare for elite også! Imponerende.

De hadde alle fantastiske fot-øvelser og akkurat de reaksjonene og tempo jeg gjerne vil ha!!!!
jeg skulle gjerne tatt med meg alle hjem....

Christa og Kaos       Kathi og Khii        Sara og Pingu      Elina og Ready
kaos fot1 1108 copy.jpgkhii fot 1108 copy.jpgpingu fot2 1108 copy.jpgready fot 1108 copy.jpg
tatzi fot 1108 copy.jpgveikka fot1 1108 copy.jpgzac fot1 1108 copy.jpg
Janne og Tatzi         Hanna og Veikka   Arja og Zac

Takk alle for en herlig kveld:-) 

mange flere bilder i TIGERNS FOTOALBUM!  og her er albumet til Arja og Zac med flere bilder
25.11.08

Så er jeg hjemme igjen etter nordisk.

Det er mye som skjer på disse mesterskapene, denne gangen hadde vi ikke hellet med oss. Søndag startet dagen strålende for vår del da - 4x10 på felles-sitt:-), neseprøven fikk vi 9,5 i tellende karakter:-)
Så dette var jo riktig så bra.
Så var det ruta - vår favoritt - men jeggu stopper ikke Tigern en halv meter før ruta - så en kommando inn og rett i dekk ble betalt med tellende 6,75 :-( Siste øvelse var metall over hinder - her fikk vi 9 i tellende!
Men det holder ikke med 233,5 poeng i et mesterskap. Tror ikke vi har hatt så lav poengsum noengang!

Men det ble sølv til norge - takket være de andre på laget!

Kello gjennomførte søndagens øvelser med stil, ble nr 4 individuelt og beste norske. Extra gikk fint gjennom, de endte på en 9 plass, Chilli gikk flott og endte på en 10 plass, Bajazz fullførte i flott stil og endte på en 13 plass. Lucky gjorde noen småfeil, men fikk en hederlig 15 plass. Pluto endte på en 23 plass. Vi på nest siste, en 25 plass!! :-(((((

Her er den endelige resultatlista - vi gratulerer finnene i år - de var virkelig solide:-)

1 Christa Enqvist / Tending Vigor (F) 292,0
2 Pavi Lamminen / Cabaroo Flaming Flamenco (F) 284,5
3 Lena Vallimäki / Tending Blackie (F)    283,5
4 Anette Thune / Brains Kello Kuul (N)   281,25
5 Kathi Mäntinyemi / Tending White Wicca (F)   279,75
6 Lillemor Edstrøm / Brainwaiwes Krollie (S)     278,5
7 Jessica Svanljung / Tending Carmer (F)   278,25
8 Satu Taskinen / Tending White Warlock (F)          276,25
9 Monica Reiersen / Kronvallaren Extra (N)         276,0
10 Line Fatland Frøystad / Akersborg Abra Cadabra Chili (N)      272,5
11 Diana Ljungstrøm / Tazzehagens Tazz  (S)   272,0
12 Birgitte Bruel / Fuglesangs Chief One (D) 270,25
13 Trond Brustad / Doubleuse Cloudberry (N) 269,25
14 Maria Hagstrøm / Vallmyra Ylle (S)     267,0
15 Gørill Nodrve / Lucky (N)   263,5
16 Miriam Søndergaard / Texas ( D)   262,25
17 Mona Kjernholm / Vallhunden Marvin (S)  257,5
18 Lone Thyrsgaard / Amos (D)      256,0
19 Mads Møller / Faaehundens Invinsible Haley (D)   254,25
20 Lena Anderson / Lotus (S)    252,0
21 Lena Bjørnson / Whyallas Basco (S)               249,25
22 Elina Niemi / Tending Bluey (F)  247,24
23 Solgunn Roarsen / Pluro (N)      244,25
24 Berit Sjøberg / Fuglesangs Attractive Nico (S)     241,5
25 Anne Lise Ytreberg / Kronvallaren Apropos Tigern (N)   233,5
26 Helle Seier / Fuglesangs Belle Mille (D) 230,75

Finland vant med 1414,5 poeng
Norge sølv med 1362 poeng
Sverige bronse med 1327 poeng
Danmark 4 plass med 1273 poeng

Igår kveld var jeg på kenneltreff/valpetreff hos kennel Tending og traff endel av valpene til Tigern. Jeg skal legge ut bilder og fortelle litt om det en annen dag - nå kommer barna mine snart hjem fra skole og barnehage - så de får vel få litt oppmerksomhet, + at Ulf og Frederik er her - så det spørs om det blir noe tid til pc-en i kveld:-)

Men jeg skal love dere masse flotte bilder av Tigerbarna!!!
22.11.08:

jaja - ikke vår dag idag.
Det begynte litt dårlig på fellesdekk. egentlig før vi skulle inn i ringen. For 2-3 år siden parret Tigern Rho (finske Tending white wikka). Han har aldri glemt den snertne dama der:-) Hver gang vi treffes i mesterskap blir han bare helt vill av begeistring og piper og tar helt av (det er kun de gangene som Tigern treffer enten Wikka eller Heidi og Ulf at han piper) Så når vi da skal gå inn i ringen etter de i samme fellesdekk er det ikke lett å få kontakt. Han ligger fint -flytter en labb - men hører ikke meg sier sitt opp så vi får en DK der. tellende omtrent 7.
Så fri ved fot: Egentlig en fin fot - tror vi fikk 7 el 7,5 på den. slett ikke værst til oss å være (en av dommerne ga faktisk 9 - tro det eller ei!!)
Innkallingen vår var grei - litt treg stå - men vi fikk vel en 8-er på den.
Så var det siste økt etter lunsj, som startet med avstand.
Her fikk vi litt bakdrift pga mønskteret stå,sitt, stå, dekk, sitt, dekk - men vi fikk iallefall 8 tror jeg.
Så var det den hersens apporten:-(((((  Idag var det andre apporter enn de vi trente på igår - de var sorte på kantene. Tigern løper perfekt til stå-en - videre til venstre apport - går litt usikkert ned til apporten og tenker vel; det kan da ikke være mulig at hun mener denne????? så begynner han å lete etter noe som ser litt mere normalt ut. Jeg får dirigert han, men han ville ikke ta de apportene. De ble jo også lagt ut på langs (motsatt vei en vanlig) så synsinntrykket til hundene når de løp mot de var en sort firkant....  Det ble en soleklar 0 :-(((
Manekeng - grei manekeng - flyttet seg noe på ståen men grei ellers - litt usikker på karakterene - men tror jeg fikk 7 - 7,5 el 8 - jeg hang meg mest opp i den finske dommerens 0 (??????????????????????????????????) her skjønner ingen noen ting......(den ble heldigvis ikke tellende)

Vel ny dag og nye muligheter imorgen sier de.....vi skal iallefall gjøre så godt vi kan:-)

Monica er beste norske så langt med en 5 plass, hun ble trukket mye på fot.
Kello er på 8 plass. En dk på innkalling ga en 5 el 6er
Bajazz er på 13 plass, satte seg ikke på manekengen, så de fikk 6 på den
Chili er på 14, endel uryddig på avstand, så de fikk 6 der
Lycky er på 15 plass, mye tull på apporten så de fikk 6 der
Pluto ligger på 21 plass, litt tull her og der
Tigern på en 24 :-(

Finnene har 1,2,3,4,6 og 7 plass!!!!
Norge ligger ann til sølg på lag så langt, så det er ikke værst!!

Personlig syntes jeg det var veldig rar dømming på fot - Tigern, Lucky og Extra fikk alle 7,5....

En litt dempet norsk gjeng skal snart på middag med de andre lagene:-) Snart er humøret snudd på flere av oss - og vi skal kose oss og glede oss til imorgen.

Flere bilder kommer imorgen - nå skal jeg i dusjen før middagen:-)
21.11.08:

Ja - dagen startet med en liten shoppingrunde på det enorme shoppingsenteret rett over gata her:-)

Kl 3 bar det avsted i hallen for dommermøte og trekning. Det er en strålende hall, flotte forhold.
oddgeir trakk norge som land nr 3:-)
Her er rekkefølgen på de norske utøverne:
Monica nr 2, Line nr 6, Trond nr 10, Solgunn nr 14, Tigern og meg nr 18, Gøril nr 22 og Anette nr  25.
Regjerende verdensmester Mads fra Danmark starter showet!

Første øvelse imorgen blir fellesdekk. Så fri ved fot og innkalling. Etter lunsj ble det noen endringer i
programmet for svenskene måtte ha en ferje kl 5....hm.... vel da ble det 3 øvelser etter lunsj - avstand - apportene og manekeng.
Søndag starter det med fellessitt - så kun neseprøve. Etter lunsj blir det ruta og metall.

Avstansdskommandoen er som følger: stå - sitt - stå - dekk - sitt - dekk . Mulig det blir litt fremdrift på oss her - så vi får gjøre så godt vi kan.

Ellers har de veldig merkelige apporter her - til og med Per syntes den var noget snål....

nom per apport 1108.jpg
se den lille rare..... den veier ingen ting - den var faktist så ubrukelig at vi på treningene ødela
3-4 apporter !!
Tigern ville ikke ta den den første gangen jeg sendte han ut - men det gikk fort over:-)

Vi fikk en grei trening - så nå gjenstår det bare å si som Monica så kjekt sa i dag morges;
Hva i all verden skal vi gjøre i morgen jenter - shopping??????? Tja si det????
Vel vi får prøve oss i nordisk mesterskap. <

Ønsk oss lykke til - bilder er lagt ut i TIGERNS FOTOALBUM

20.11.08:

Endelig i FINLAND!!!

Opp kl 04.30, kjørte til Gardermoen og der møtte jeg Trond og Ingrid(kona til Trond). Hyggelig med selskap på morgenkvisten. Ved gaten dukket det opp 6 blide stavangerjenter. Flyturen gikk fort og veldig greit for to og firbente.
På hotellet ble vi møtt av de andre som allerede var rukket å bli lokalkjent :-)
Monica, Line og jeg tok Taxi inn til Helsinki på shopping:-) Aina, Kristin og de andre bor på et hotel i sentrum, så vi var innom å så på deres luksus-rom.... tenk ; sorte doruller som lukter parfyme....!! Herlig!!
Vi startet med en lunsj som seg hør og bør - på en tex-mex resturant:
lunsj 1 1108.JPG SKÅL!!! OG VELKOMMEN TIL FINLAND!!
Etterpå bar det av sted til div. shoppingsentre og alskens butikker. Nå skal vi snart samles i resturangen på hotellet her. Imorgen braker det løs med trening i hallen:-)
18.11.08:

Torsdag braker det løs - da setter vi oss på flyet til finland:-)
Anette, Gøril og Solgunn er allerede på vei over - rart å ikke være blandt de første som reiser....hm...

Fikk akkurat mail fra Riitta i Finland (kennel Tending) og på mandag skal jeg treffe mange av valpene etter Tigern i Finland. Han har jo to kuller der borte. De har leid en innendørs treningshall til oss, så det skal bli veldig artig! Gleder meg til å treffe de alle:-)

Igår var jeg med Nina og trente i ridehall, en flott trening fikk vi - og ikke minst en hyggelig lunsj på Ski storsenter etterpå (ikke fullt så stilig kledd var vi - møkkete støvler og skitt oppover - men men - det var veldig hyggelig og god mat!)
idag når jeg kjørte inn på parkeringen på Ekeberg for å trene, møtte jeg Trond og Bajaz. Det virker som om de er i form også, så vi begge fikk en fin økt på morgenkvisten.
Nå gjenstår det bare å finne frem flykasse, pakke kofferten, så er vi snart klare for å dra vi også:-)

Selvfølgelig skal jeg oppdatere siden (både min og LP-norge) underveis i mesterskapet, kameraet er også med selvfølgelig:-) (håper bare det er tilgjengelig nett på hotellet - men det går jeg ut ifra det er )
12.11.08:
Ja det er riktig så hyggelig her hjemme om dagen, Ulf er her og snekrer hele dagen, nå har han også med seg en annen Kronvallare-eier Fredrik, som har Kalle og Miora, så det er ikke måte på hva Kennel Kronvallaren gjør for en:-)
Her er litt bilder fra hva de driver med - det går stadig fremover med hus-fornyelsen:

hus 121108.jpg
Nå er det bare litt igjen på kortsidene på huset - så skal det bare legges ny takstein:-)
Her er Ulf og Fredrik igang:
sag.jpg  fredrik 1.jpg

Idag var jeg i hallen på Hellerud og trente. En flott lang økt - så møtte jeg Anette og vi utvekslet litt bagasje....hjelpemei det nærmer seg skikkelig nå. Hun tar med litt bagasje for meg - så tar jeg med frossen hundemat til Kello:-)
Så fikk Tigern og Frisco selvfølgelit litt deilig godis av Kello:-) Snill gutt han Kello Kuuuuuuuul!!!! Virket som om han var i slaget om dagen også:-) Vi gleder oss til ny tur:-)
11.11.08:
leo zag 1108.jpg
Igår ringte Oddgeir og fortalte at Leo har trukket seg fra landslaget.
Trist å høre at Leo er plaget med ryggen sin. Øystein og Leo har vært en skikkelig ryggrad på landslaget gjennom mange år - så det var leit å høre. Men det står respekt av å trekke seg og  jeg føler med de.

Det er jo jeg som da rykker inn på laget isteden for reserveplassen, men jeg skulle gjerne heller selv vært reserve med Øystein og Leo på laget. Solgunn og Pluto blir nå med som reserve - Grattis til de. 

Men klart det er gøy å være med på laget -
så vi skal gjøre vårt aller beste for å hjelpe norge i kampen om gullet!!!

formen_er_klar.jpg
9.11.08:

Nå har vi endelig fått fri ved foten til nordisk i finland - og rekkefølgen på øvelsene. De kjører to og to øvelser:

Lørdagen :
fellesdekk for alle
første seksjon:  fri ved fot og innkaling.
andre seksjon(sikkert etter lunsj) : avstadskommandering og apport med dirigering

Søndagen:
fellessitt for alle
første seksjon: gå rundt ruta og neseprøve
andre seksjon: ruta og metall over hinder

Her er fri ved fot-tegningen:
fot nordisk1108.jpg
Etter som jeg har forstått foregår foten omtrent så her:

venstre holdt, høyre sakte marsj, venstre sakte, holdt,
høyre sakte, helt om marsj, venstre marsj, høyre holdt, vanlig marsj, helt om holdt, to steg bak,
vanlig marsj, venstre marsj, venstre marsj, venstre marsj, høyre marsj, spring, venstre spring, venstre spring,
venstre spring, holdt, to steg til høyre, vanlig marsj, høyre marsj, venstre marsj, venstre marsj, helt om holdt, takk.

Men det var ikke helt riktig oversatt til finsk til svensk - så jeg tar den med en klype salt;-)
Det er iallefall greit å se omtrent hvordan den blir. Tror det passer meg veldig bra med en vending først og så sakte marsj....håper det iallefall. Så får vi trene på venstre vendinger i springmarsj - for det er det mye av her.

Fredagen før mesterskapet er det trening i ringen mellom kl 16 og 18. Etterpå er det møte med trekning, vi får vite avstandskommanderingen etc. Så det går slag i slag hele helgen.
Nå gleder jeg meg skikkelig  - det blir plutselig mere reelt når man har et program etc....

I helgen har jeg hatt kurs. Så Tigern var skikkelig fornærmet på meg når han ikke fikk være med... men - nå skal det trenes hver dag denne uka. Ser det er spådd litt dårlig vær - så det blir vel noen turer til Hellerud-hallen:-) Godt at stovner hundeklubb har den flotte hallen til regntunge dager!!
7.11.08:

Det nærmer seg nordisk mesterskap med stormskritt.....om 2 uker braker det løs!!!! 3_plass_naere_zagreb1.jpg
Endelig har finnene lagt ut litt informasjon iallefall. Her er dommerne:

Rolf Dahlbom, Finland
Per Egill Gylland, Norway (hyggelig at Per Egil skal dømme oss da:-)
Rolf Weiffert, Sweden 
Erling Olsen, Denmark 

Ifjor i danmark var det 4 kvinnelige dommere - så nå får vi visst 4 mannlige ;-)

Her finnes også en oversikt over alle de andre landslagene.

Normalt sett har vi også fått vite fri ved foten, og noen ganger baneoppsettet - men det ser ikke ut til at vi får det denne gangen.

Vi har fått trent masse i det siste og det virker som Tigern er i bra form.
Pigg og fin på trening iallefall.5.11.08:
Jaggu fikk vi ikke lurt Monica til Ekeberg idag...hehe Monica - det var skikkelig planlagt.... ;-)

Vel.... Nina, Monica og jeg hadde avtalt en treningsøkt og vi hadde avtalt å møtes på halveien - dvs Drammen. Siden vi skulle kjøre såååååå langt foreslo Nina at hun skulle hente meg - så vi kunne skravle på veien. Det var jo hyggelig å bli hentet og kjørt. Pga mye morgen-trafikk ble vi noe forsinket, og Monica ringte og rapporterte TÅKE OG SNØ i Drammen :-(((((( Hos oss var det jo full SOL OG GRØNT GRESS!!!!! :-))))))))))) vel - vi bestemte oss å møtes i Asker istedenfor - der var det noe bedre - sol, men snø!!!! Ikke kult å trene på snø når det finnes gress.... Så vi overtalte Monica om at i OSLO er det NYDELIGE TRENINGSFORHOLD!!!! :-)))))) OG DET VAR DET - vi bestemte oss for å kjøre tilbake til Ekeberg - der visste vi at det var gress.... og Monica var jo hellig overbevist om at dette hadde Nina og jeg avtalt på forhånd. Men da tror jeg neppe at NIna hadde hentet meg (jeg bor 5 min unna Ekeberg) og vi hadde neppe kjørt i kø til Asker og tilbake først....

Omsider fremme på Ekeberg fikk vi en laaaaang flott treningsøkt. Extra, Tigern, Glød, Ramp, Malte og Nugatti fikk alle sine treningsøkter. Tips og ideer ble utvekslet. En strålende dag med full sol og ikke minst grønt gress....

Takk begge to for en flott dag!!!!

Masse bilder fra dagens trening i TIGERNS FOTOALBUM
2.11.08:
Igår var Ulf og Frisco på konkurranse - denne gangen endte de med 275 poeng (ca) og Ulf ringte og fortalte og var strålende fornøyd:-) Grattis Ulf. Til uka får vi se om vi kan trene litt igjen....

I dag har jeg tilbragt dagen i turnhallen og sett på Magnus konkurrere. Det er gøy å se de små håpefulle dingle i ringer, henge i skranken, og hoppe på bukk! Flinke var de helt klart, så velfortjente pokaler ble utlevert.
Tok etpar kule bilder av Magnus som ble helt tannløs i helgen, måtte bare scrappe litt:
tannlaus magnus 1008 copy.jpg
29.10.08:

Så ble det brått vinter i Oslo idag. Her er noen bilder fra dagens treningsøkt og tur, måtte nesten dokumentere snøfallet. Et bilde av huset i dag morges også - idag har de tatt av panelen på hele forsiden og satt opp i 2 etg også! Her går det unna:-) Så Ulf og Kronbacken Bygg (eller hva han kaller seg) kan så absolutt anbefales:-)

hus 29 okt.jpg

GODE VENNER FOR TIDEN - FRISCO OG TIGERN!
fris tig 1008.jpg 

i RUTA....
tig ruta 1008.jpg  dit 1008.jpg

FRISCO I FARTA
fris løp 1008.jpg   fris 1008.jpg

KJEKKE KARER I SNØEN
ti fris ligg 1008.jpg
27.10.08:
Så er det endelig helt bekreftet fra NKK - reserven får konkurrere i nordisk!!!!
Jeg har jo fått det bekreftet av flere finner, men nå er det helt bekreftet!!!!

YIPPIE!!!!!

Igår når vi var å trente var jeg så utrolig svimmel.....skikkelig ekkelt. Nina sa noe om at "kanskje du brygger på noe" NEIDA!!! sier jo jeg.... så feil kan man ta... her ligger jeg nå slapp på sofaen og orker knapt noen ting. Måtte avlyse kurs i går kveld og privattimer.... :-(((((
Håper det går fort over - for nå vil jeg jo ut å trene igjen.....

Og som "Espen" og Monica skrev i gjesteboka - underliggerne er malt ;-)

Kello sms-et med Tigern igår og fortalte om både vom og strutsestruper (eller hva det het) var kjøpt inn til nordisk - så Tigern gleder seg skikkelig til tur:-)
Ringte forresten SAS igår og fikk bekreftet at SAS tar 4 hunder på samme fly til Finland....det var ifølge SAS ikke mulig å reservere plass til flere hunder enn det går på flyene. Så da regner jeg med at både Chilli, Leo, Bajazz og Tigern får en hyggelig flight sammen:-)


26.20.08:

Ja så var nok en uke forbi. Det har gått i hundre siden samlingen, for vi har begynt å skifte panelen på huset vårt. Og det er litt av en jobb. Ulf (vår kjære oppdretter) skal gjøre jobben. Og jag skal si de er effektive. De jjobber i 10-12 timer i ett strekk, så det sker store forandringer hver dag. Jeg prøver å grunne/male så fort de har fått på panelen igjen:-) Tigern kjeder seg skikkelig med bare å stå i hundegården. Kan ikke ta sjansen på at det skulle ligge en spiker i gresset, og få en skadet hund nå før nordisk.

Her er noen fine bilder av Ulf i aksjon:

ulf3.JPG   ulf2.JPG

tig og fris1008.JPG
Tigern deler gjerne hundegården sin med sønnen sin Frisco:-)

 Lørdag var det feiring av Dag Ivars 50 års dag. og til helgen skal vi ha familieselskap - så må jeg jo få tid til å trene litt hund innimellom også.... Nå kjenner jeg at formen min er på hell - håper ikke det er noe influensa på gang.... :-(((((


19.10.08:

En helt fantastisk landslagssamling er over.

Jeg begynner med begynnelsen:

Fredag hentet jeg Line og Chilli, Aina og Krutt, LineB og tra på Gardermoen. De sov over her natt til lørdag. Vi hadde en koselig fredagskveld med masse skravling.
Tidlig lørdag morgen(iallefall tidlig for noen;-) satte vi kursen mot Kongsvingerhallen. Det skulle vi trene, landslaget + 7 potensielle landslagsdeltakere.
Etter 4 flotte trenings timer i hallen på nydelig kunstgress, satte vi kursen mot finnskogen. laaaaangt innover..... etter etpar forsøk fant vi endelig frem til Finnskogstua og en eventmaker. Her ble vi sendt ut i skogen og delt i to lag (landslaget, team1,og landslagsutfordrerne, team2)
Første oppgave var å lage en båre og bære en pasient i ulendt terreng med bind fo øynene. Monica var skadet etter å ha kuttet seg ørlite med kniven, så en selvsakt pasient. Line guidet oss, det var en skikkelig utfordring å gå å bære en båre uten å se!!! Dette klarte vi strålende, som teambuilderen sa; en luksusbåre!!!! :-))))
Neste oppgave: få alle gjennom et slags fiskenett(stort et) uten å berøre tauene. Dette gikk strålende. Ikke hver dag vi kan få anledning til å tråkke på Oddgeir (hehe).
gjennom1008.JPGpadle1008.JPGteam11008.JPG
Så en ganske så slitsom oppgave: Padlekonkuranse. To og to skulle padle og hele teamet skulle padles til et annet sted.
Oddgeir og Line startet men havnet desverre litt bak team2- etterhvert overtok jeg å padle,  jeg prøvde alt jeg kunne, tok endel innpå, men forspranget var for langt, vi måtte her se oss slått av team 2. :-(((((
Etter en deilig dusj, for jeg skal si man blir våt av å padle for livet, så fikk vi siste oppgave. Å fremføre et stykke for det andre laget under Det ble to flotte show!!!! Såvidt slo lag2 oss, men med knappest mulig margin, men som vi så fint avsluttet på vår rap: hvis lydighet hadde vært enkelt, hadde vi kalt det å ro !!!!
Vi ble servert en nyyyyydelig Elg-gryte i lavoen! skal si det smakte godt!!!

mat1008.JPGMange flere bilder i TIGERNS FOTOALBUM!

Søndag var det igjen duket for trening i Kongsvingerhallen. Igjen fikk vi mange fine treningsøkter med masse inspirasjon til videre trening mot Nordisk mesterskap i Finland i november:-)

Takk alle sammen for en fantsdtisk helg som vi helt sikkert vil minnes i mange år fremover:-)
her er et lite oppsumeringsbilde:

samlingkong08.jpg

16.10.08:

Ja nå nærmer det seg landslagssamlingen med stormskritt. Trening i Kongsvingerhallen, teambuilding på ettermiddagen til vanns og til lands langt inne i Finskogen, boblebad(?) og lavo med Elg-gryte :-) Vi hadde noe liknende opplegg for noen år siden, og det husker jeg som det var igår:-) Vi er klare for nye utfordringer!

Fikk akkurat mail fra Kathi med Rho og tigerbarnet Khii i Finland(hun som er reserve på laget der ) Hun ble oppringt av landslagslederen om at hun skulle få starte i nordisk som reserve - så da kan jeg vel endelig senke skuldrene og tro det er helt sant:-)

Men hun hadde flere fantastiske nyheter : 3 av Tigerbarna i finland etter Rho er nå i elite!!
Ryyd, Pingu og Tatzi - Grattis til dere alle:-)

Tigern har totalt 26 valper etter seg og 10 av de er i elite!!!
Ganske så fantastisk med tanke på at det siste kullet er jo født i år - (så egentlig kan vi si at 10 av 19 er i elite...??? ;- )

Når jeg skal til finland skal jeg få truffet noen av disse Tigerbarne - så det gleder jeg meg skikkelig til:-)

14.10.08:
3_plass_naere_zagreb1.jpg
Yess!!!!!!

Fikk akkurat den hyggelige nyhet at reserven også får konkurrere om tittelen Nordisk mester!!!!!

For etpar uker siden fikk jeg en mail fra Mads Møller (regjerende verdensmester med Haley) i Danmark om at han hadde hørt at reservene kunne få gå. Heldigvis kjenner jeg endel fra det finske laget, og etter etpar ukers mailing fikk jeg akkurat nå beskjed om at det stemmer - reservene får også gå, men blir ikke tellende på laget. Men det blir gøy uansett, vi får iallefall være med i konkurransen:-)
Så nå gleder vi oss ennå mere.

Vi skal forresten fly over til Helsinki torsdag morgen, på flyet skal også Øystein med Leo, og Line med Chillie+ noen ivrige tilskuere :-)
Monica med Extra flyr onsdag. Trond og Bajazz flyr også (uvisst når) Anette og Gørill med Kelllo og Lucky kjører bil. Jeg reiser hjem tirsdag morgen, så mandag håper jeg å få truffet endel av Tigerns valper/barn i Finland:-)

13.10.08:

Så utrolig fort en uke går..... forrige uke fikk vi noen fine treningsøkter, så det virker som Tigern fortsatt er i slaget iallefall. Litt lite trening denne helgen, for jeg har vært opptatt med kurs. Stakkats Tigern har vært med som passasjer og slappet av i buret, skikkelig snurt for at jeg ikke har orket å trene han...bare alle andre! idag morges tikket det inn en melding fra NIna og Kristin  med tilbud om å trene nå på formiddagen, men jeg orker ikke, skal ha kurs i kveld også. Det ble bare tur på Tigern nå på morgenen. Men imorgen.....da skal det trenes....hehe!

Noen Tigerbarn har konkurrert i helgen:
Anette med Cider har endte med 275 poeng! Grattis!!! Nina og Glød vant på 293!!! Grattis NIna
Kristin med Heidi endte på 259 poeng med en ergelig 0 på neseprøven. Ulf og Frisco startet også - men etpar nuller ble det desverre.
I finland har Ryyd gårr i kl1 til 176 poeng (forrige helg da) og Tatzi har igjen gjort det bra på en agility-konkurranse. Jeg er ikke helt god på finsk så akkurat hvor godt vet jeg ikke)

Til uka kommer Ulf og kanskje også Frisco hit. Greit med oppdrettere som kan brukes til så mangt? Vi skal skifte panel på huset, materialer er på vei fra Sverige, så på fredag starter Ulf og en kompis med et omfattende rehabiliteringsprisjekt. Hvor mange av dere har oppdrettere som fixer både hunder og hus???? Så på Kronbacken er det litt av hvert å hente:-)

Til helgen er det samling på Kongsvinger. Det gleder vi oss til. Fredag formiddag lander 3 glade jenter og 3 stk hunder fra vestlandet, så det blir koselig å få litt besøk før samlingen. Ser for meg litt shoping i Oslo ....???? tror dere ikke jenter????

Nå venter litt husarbeid (sånn er det når man er borte en helg...litt å ta igjen...)


4.10.08:

307 poeng!!!!!! Og Caciob!!! - Ja dette var mere enn jeg har drømt om iallefall..... Tigern gikk dødsbra!!! Vel - fikk vel kanskje litt godt betalt på fot - men alle fikk litt ekstra poeng her og der idag.

Her er våre karakterer:
Fellessitt: 10
Fellesdekk: 10
Fri v fot: 9
manekeng: 9
Innkalling: 9,5
ruta: 9,5
apport: 9,5
metall: 10
neseprøve: 9,5
avstand: 10

Det var helt klart ny rekord for oss i norge iallefall. Kjempegøy var det. Her er alle med 1 premie idag:1premiene elite kongs1008.JPG

Anette / Kello - 311
Anne Lise / Tigern - 307
Gøril / Lucky - 303
Solgunn / Pluto - 295
Trond / Bajazz - 292
Monica / Extra - 289,5
Svein / Exo - 283,5
Vegard / Billy - 277
Hege / Gustav - 274
Øystein / Leo - 269
Kristin / Heidi - 263


Kristin og Heidi fikk idag sin første 1.premie! Grattis. Ulf gikk også med Frisco - men her ble det en null eller to - så de hadde ikke helt dagen. Anette med Cider var desverre syk og kunne ikke komme.

Legger ut mange bilder fra stevnet idag i Tigerns Fotoalbum3.10.08:

Her er danskenes landslag til Nordisk:

Mads & Haley
Miriam & Texas
Lone & Toffe
Åsa & Jamie
Birgitte & Chief
Helle & Ronja
 
Reserve:
Marianne & Vomba


2.10.08:

Tidenes fellesdekk???? Vi var i hallen på Hellerud og trente idag. Det begynte litt uskyldig med at Ramp skulle testes på litt forstyrrelser.... Han lå alene mens Liz trente med Itzi. Så tenkte jeg at jeg la Tigern ved siden av. Så begynte moroa....hehe - litt forstyrrelser ble etterhvert utvidet til ektrem-forstyrrelser... Kristin og Liz begynte å kaste leker foran hundene. Det gikk greit- Men litt mere utfordringer var på sin plass....lekene kom stadig nærmere - så nærme at Liz faktisk kastet en leke rett inn i munnen på Tigern. Da var det kansje ikke så rart han tok den og flyttet litt på en labb??? Så fant vi en fotball og Kristin viste sine driblekunstner mellom hundene.... synn vi ikke hadde med videokameraet.... til slutt endte også fotballen sin ferd rett mellom bena til Tigern. Da kunne han heller ikke helt dy seg - og måtte bite litt. Baller i øst og vest - hoppende hylende mennesker med innkallingskommandoer og all slags forstyrrelser..... Ramp lå helt stille!! utrolig!!!!
Etter 4-5 timers trening satte vi kursen mot Lillestrøm City og en kafe....der fløy tiden med hyggelig hundeprat så altfor fort:-)

Takk for en strålende dag!!!Nå gleder vi oss til lørdag og stevne:-)


27.9.08:
Tigerns får om dagen oppgraderinger av sine faciliteter. Huset hans er ganske så råttent endel steder - men mye kan fixes på med en kyndig maler og etterhvert sikkert en behjelpelig oppdretter (?) som kan skifte et bord eller to....????
Bilder av oppgraderinger i tigerns fotoalbum. Igår kveld gikk Magnus, Tigern og jeg en kveldstur i skogen. Tok noen bilder i skumringen, av litt av det vi så på vår vei.  Bilder her!

Tigern og jeg skal starte som nr 6 på NKK Kongsvinger til lørdag. Dit kommer 3 tigerbarn som skal gå i elite - Kristin og Heidi - Ulf og Frisco - Anette og Cider! Vi håper de to sistnevnte svensker får en flott tur og opplevelse av norske stevner. Anette og Cider skal også gå agility på søndagen.

Denne helgen har jeg kurs - så nå er det natta for meg så jeg er opplagt til imorgen! Det tar på å ha helgekurs ja....


23.9.08:

Har jo helt glemt å fortelle at vi skal på landslagssamling på Kongsvinger den 18-9 oktober. Her skal alle fra landslaget + 7 andre:

Solgunn Roarsen og Pluto. Solgunn er også hjemmereserve for laget til Nordisk.
Svein Børresen og Exo
Nina Basma og Glød
Maren Teien og Amira
Aina Røine og Krutt
Linda Stubsjøen og Luke
Kjellaug Selsaas og Flis

Etter at jeg tok over som web-master for LP norge - merker jeg at jeg av og til glemmer å oppdatere begge sidene - fy meg - dette skal ikke gjenta seg.....

Vi gleder oss til nok en hyggelig hunde-helg - og ikke minst masse trening!

Idag er Magnus syk, fikk vaksine på skolen igår, så det er vel en reaksjon på den. Så mens vi nå alikevel sitter her har jeg brukt dagen på å redigere litt på linke-siden min. det er en stund siden den fikk en oppdatering. Håper den er litt bedre nå - er det noen som vil legges inn med link så gi beskjed så skal dere komme med også.

Idag har vi også solgt den store bilen min...Ford Excursion..... Den var litt gammel og ikke minst dyr i drift...
Vi har kjøpt en ny Ford Mondeo. Det blir rart å "bare" ha en vanlig stasjonsvogn, hvor i all verden skal jeg ha alt utstyret mitt????? Vel - vi får se hvordan det går. Vi har jo også en Opel Zafira med ganske god plasss - så vi får se hvem bil jeg ender opp med til hverdags:-)

Nå Maser Magnus om å låne dataen til å spille litt på - så jeg får vel gå ut å male garasjen istedenfor.....


22.9.08:
Jeg tar av meg hatten nok en gang for Anette og tigerbarnet CIDER!!! Denne helgen vant de et bruksstevne i Elite-spor på debut-stevne!- de vant med hele 595,5 poeng a v650 mulige!!!! Det resulterte i et CERT I SPOR!!!

Dere kan lese mere om stevnet i Anettes blogg
Anette og Cider søkcert 0908supergrattis Anette!!!!

Grattis også til Madelein og tigerbarnet HR VEGAS som fikk opprykk til kl 2 i lydighet! Bra jobba Madelein!!!!


18.9.08:

Så er vi klare for nok en landslagstur.

Denne gangen ble vi tatt ut som reserve....litt kjedelig å ikke få gå...men vi skal nå gjøre vårt beste for å passe på lagkameratene våre:-) Vi har et flott lag - så vi gleder oss til en tur til Finland. Der har vi aldri vært før. Dette blir vårt 4-de nordiske mesterskap, så nå har vi vært på "alle"...

Her er laget som skal til nordisk:

Øystein og Leo, Monica og Extra, Anette og Kello, Gøril og Lucky, Trond og Bajaz, Line og Chili, og da oss som reserve.


15.9.08:

VEL HJEMME IGJEN ETTER EN LAAAAAAAAAANG BILTUR TIL STAVANGER:-)

Tigern gikk et fint stevne, vi endte på 280 poeng og en 5 plass.

de 6 beste stavanger 0908.JPG
Gratulerer masse til vinner Anette og Kello!
Her er resultatlista:
1 Anette / kello - 287,5 poeng
2 Gøril / Lucky - 284,5
3 Trond / Bajaz - 282
4 Line / Chilli 280,5
5 anne Lise / Tigern 280
6 Natashe / Happy 279
7 Monica/Extra 274,5
8 Line/Tyra 268,5
9 Nina /Glød 265,5
10 Synnøve/Copper 264,5
11 Monica /Ajax 259
12 Kristin /JaCK 258

 Nina og jeg reiste avgårde kl 10.00 lørdag formiddag. Skravla gikk i ett hele veien, så vi glemte såvidt å stoppe å spise på Englegård(der vi hadde samlingen sist)
Der ble vi servert den fineste mat, godt med en pause! Inn i bilen igjen, maaaaange laaaaange timer ventet oss...Men det gikk unna, kl 19.00 fant vi endelig frem til
"Chateau Sørmarken" - der var allerede Monica, Svein, Gøril, Anett og Solgunn kommet . Selvfølgelig stod middagen klar, og vi koste oss utover kvelden med
god mat, drikke og hudnevenner.
Neste morgen var frokostbordet dekket, vi inntok en nydelig frokost, og satte kursen mot stevneplassen, bare 5 min unna!
Her mødte oss en stor fin ring, men agilitybanen kloss innpå ruta, så det ble forholdsvis vanskelige forhold!
Tigern gikk et greit program, men det var vanskelig å få høye poenger idag!  jeg ergodt fornøyd med tigerns innsats, så vi er på riktig vei igjen etter en
sommeren:-) Nina og Glød gikk også fint gjennom uten de store feilene, men det holder ikke med mange 8-ere i elite - de endte på "bare" 265 poeng.
Så var det den laaaaaaaaange veien hjem..... I bilen bak oss var Monica og Svein, så vi stpooet og spiste middag med de etter etpar timer.
Hemturen gikk forholdsvis greit - vi skravlet oss gjennom hele konkurransedage, tv-programmer og løste sikkert noen verdensproblemer.
rett før midnatt var vi endelig hjemme! Takk Nina - for et hyggelig selskap i bilen, og Takk Oddgeir og Anne Beth- for ypperlig vertskap!

MASSE Bilder fra stevnet ligger I TIGERNS FOTOALBUM!

fot stav 0908.JPG    kræsj 0908.JPGNina i 1 ring og Anette i 2 ring - trangt om plassen....


11.9.08:

Lørdag setter vi kursen mot Stavanger - og du kan tro jeg gleder meg til den lille bilturen...puh...bare et lite stykke å kjøre... Vel - vi skal vel skravle oss gjennom de timene uten problemer vil jeg tro. Nina og jeg kjører lørdag formiddag og retur etter stevnet på søndag. Tigern og jeg skal inn som nr 2 i elite - Nina (heldigris) skal inn som nr 15.

Idag var Liz, Nina og jeg å trente på Ekeberg. Prøvde å få et lite gruppebilde, men det er ikke lett for en 8 ukers valp å bli liggende - men etter noen forsøk, rakk Nina å sette han sammen med de andre og jeg fikk med han på bildet også :-) :

alle 0908.JPG

IMG_1227.JPG ...min lille favorittstjerne....

Nugatti er her 8 uker ....er han ikke supersøt.....nug 0908.JPG

IMG_1239.JPG...AU !!!!...ikke bit !!!

Itzi hadde noen råe innkallinger med stå-er!!! , PEN er hun da også:

itzi 0908.JPG

Takk for en hyggelit (og litt kald) dag på Ekeberg!!!

Idag har vi bryllupsdag! Den hadde jeg helt glemt! Jeg som skal ut å ha kurs i kveld også!!! Ja ja -godt man har en mann som ringer og gratulerer og minner meg på det:-) - Nå har ikke vi hatt helt for vane å feire dagen - det er alltid masse annet som skjer på våre bryllupsdager.


7.9.08:

TIGERBARNA FORTSETTER Å IMPONERE !!!

FERGUS: Anna og Fergus debterte i kl 3 idag og fikk opprykk til elite! Grattis Anna!!!

CIDER: Anette og Cider vannt idag 2 Agilitykonkuranser. De vant med hele 7 sekunders margin - og ble premiert med CERT. Ett cert til og de er Ag-championatet er klart.

Så nå er 5 av 7 av F-kullet etter Tigern i elite!!!!!! UTROLIG!!!! (Den ene av de 7 døde for en stund siden - den andre er kun familiehund)

Jeg er imponert over hundene og ikke minst eierne!!!


5.9.08:

På trening idag, fikk vi besøk av 4 rådyr!!! Ikke verst det, jeg var på vei til å gjøre avstandskommandoen, da jeg så noen skapninger som kom tuslende litt lenger inn på Haraløkka. Noen Golden eller noe tenkte jeg..... Så mange.....men - det var slett ikke Goldener - det var rådyr. Sakte og rolig gikk de og koste deg, før det plustelig kom en jogger - da tok det ikke mange sekundene før de fannt veien tilbake til skogen....

Igår hadde Nina og jeg en fin trening, den begynte med strålende vær - gikk sakte men sikkert over til skikkelig ekkelt regnvær.... Men det er vi blitt vant til de siste ukene.... Det er ikke så ofte Tigern gjør mange feil på trening, men han surret på optil flere øvelser....hm..uvant til Tigern å være....men vi fikk rettet opp alt så idag gikk alt strålende igjen:-)

Til Roy - fra nordhordaland :  jeg laster ned mange av mine digitale kits fra http://www.scrapgirls.com/ , http://www.divinedigital.com/ eller http://www.shabbyprincess.com/


 28.8.08:

Som dagene flyr avgårde.... I siste sekund (iallefall til meg å være) så har jeg meldt på NKK Stavanger! Jeg som egentlig ikke skulle dit...men det er noe med at man kan jo ikke gå glipp av et NKK Stevne..... Så vi kommer vi også:-) Det gleder vi oss til. Uansett trener vi iallefall litt om dagen.
Magnus var syk etpar dager i beg. av uka - da ble det noen rolige innedager, og tid til litt digiscrapping. Legger ut noen nye bilder i digi-scrap-albumet for de som er interessert i det.
Helgen blir full av hundeaktivitet - ikke stevne for meg - men jeg skal ha helgekurs. Igår kveld var det kveldskurs, lørdag og søndag helgekurs, og mandag nytt kveldskurs + noen privattimer på dagen mandag. Det blir iallefall en skikkelig hundehelg - men det spørs om tigern er helt enig i det...han får pent bli hjemme og kjede seg.


24.8.08:

Begynner først å gratulere ANETTE OG Tigerbarnet CIDER med tittelen SAg(hopp)Ch

Idag ble de Svensk agilitychampioner i Hopp-klassen !

Tigern og jeg har hatt noen fine treningsøkter denne uka. Ellers har vi meldt oss på NKK Stavanger - så vi får vel ta oss en tur dit vi også. Jeg kikket på stevnekalenderen og min egen, og eneste ledige var den helgen, så da var det ikke noe valg. Egentlig hadde jeg ikke tenkt å dra dit i år - men men :-) Det er jo somregel flotte forhold der :-) Idag har vi vært på en laaaang sykkeltur. Vi var ute i 5 timer - men vi var 4 familier og en haug av barn - så det gikk ikke så veldig fort akkurat. tigern ligger fornlyd i hundegården iallefall:-)


 17.8.08:

Tigern og jeg ble nr 4 i NM!!!!!

GRATULERER TIL TROND OG BAJAZZ SOM I ÅR BLE NORGESMESTERE !!!

Her er resultatlista:

1 Trond / Bajazz - 291
2 Gøril / Lucky - 281,67
3 Solgunn / Pluto - 274,83
4 Anne Lise / Tigern - 273,50
5 Øystein / Leo - 273,17
6 Line / Chili - 265,5
7 Anette / Kello - 264,67
8 Linda / Luke - 264,33
9 Aina / Krutt - 263,33
10 Nina / Glød - 250,33
11 Svein / Exo - 244,67
12 Fanny / Missy - 237,17
13 Gerd / Betty - 235,33
14 Maren / Amira - 209,83
15 Emilie / Scott - 163,17

pallen nm08.JPG

Grattis til dere alle 3!

Det har vært en strålende hunde-helg. Flotte ringer i går. Perfekt temperatur. Idag en flott ring - og deilig vær igjen.
Dommerne har vært ganske enige i karakterene - ikke så mye sprik som tidligere år.

Tigern har gjort to greie konkurranser. Men jeg ser helt klart at vi er på etterskudd med trening i sommer. Vi mister et poeng nesten på hver øvelse pga småting. DET har man ikke råd til. Men tross alt - han har gått gjennom uten de store feilene to dager på rad - og vi har holdt 4 plassen gjennom hele mesterskapet.

Trond fikk en velfortjent tittel idag. Gøril gikk også strålende, men det holdt ikke helt opp. Pluto fikk jeg ikke sett for vi gikk rett etter hverandre....men hun slo meg med 1,33 poeng, så vi må jo ha gått ganske så likt.

Jeg må jo si det er litt surt med en 4 plass i år - vi har jo 2 4 plasser i NM fra før, men man kan uansett ikke klage:-)
flinke tigern nm08.JPG

Her er årets norgesmester TROND BRUSTAD og BAJAZZ!!!!!
norgesmester08.JPG

HAR LAGT INN MASSE BILDER I TIGERNS FOTOALBUM!!!!


16.8.08:

YESS - VI KOM OSS MED TIL NM FINALEN IMORGEN!!!!

TIGERN og jeg endte på en fin 4 plass idag. Litt småsurr her og der - men endte på greie 276 poeng.

1. Anette og Kello - 286
2 .Gøril og Lucky - 285,5
3. Trond og Bajazz - 280,5
4 Anne Lise og Tigern - 276
5 Solgunn og Pluto - 274
6 Nina og Glød - 273,5
7 Linda og Luke - 271
8 Øystein og Leo - 268,5
9 Line og chilli - 264,5
10 Fanny og Missy - 262,5
11 Svein og Exo - 261
12 Maren og Amira - 260,5
13 Emilie og Scot - 257,5
14 Gerd og Betty - 254,5
14 Aina og Krutt - 254,5

Det er disse 15 som går til finalen imorgen.

har lagt inn masse bilder i Tigerns fotoalbum!!!!!!

Nå gleder vi oss til imorgen!!!!


 14.8.08:

NM??????? Hm....????....

Å....er det NM til helgen - jammen - vi har jo vært en uke på Rhodos, kom hjem i natt, så jeg har jo ikke fått trent noe...Er dessuten kjempetrøtt og har ikke lyst til å trene idag heller - Vi får ta det som det kommer i år og håpe vi han gå igjennom på "gammel vane"... Nei - jeg MÅ komme meg ut å få tatt etpar økter før det braket løs i Drammen lørdag. Tipper motivasjonen er bedre etter å ha kommet igang (håper iallefall det)

Vi har fått start nr 15 - det er 45 deltakere med i år - det blir spennende med en utenlandsk dommer - Kurzbauer - så nå får det bare stå til. Det skal bli hyggelig å treffe mange kjente igjen iallefall.....

Tigern har vært hjemme hos mamma og kost seg med godis og turer mens vi har badet og kost oss i en herlig uke!


 5.8.08:

Ja nå er vi så NM-klare vi kan få blitt! I natt setter vi kursen mot Rhodos, og kommer hjem torsdag 11 på morgenen! Så nå får det bare stå til på NM. Håper vi får til en treningsøkt først iallefall.

Tigerbarnet CIDER har med helgens flotte aguility-resultat med cert og greier , så de har nå kvalifisert seg til SM i agility neste år! Han var også kvalifisert til SM i lydighet i  år - så vi tar av oss hatten for det!!!!


1.8.08: Her er link til flere bilder og ikke minst FILM fra Superman og Superbitch TATZIs agilityrunde! skal si det går unna i svingene der ja.


28.7.08:

vel hjemme fra en herlig uke hos Heidi lå denne mailen fra Kathi i Finland:

Hahaha :-D  Det är Janne med Tatzi (T. Rival). Förra sommaren när R-kullen var bara ett år gammal, vi sade åt Janne, att han skulle tävla i landslag kvalificering i 2008. Janne tog det som vits och sade, att om han får resultat för kvalificeringar med bara två-årig Tatzi, så ska han tävla med "superman-outfit"... Och han höll sitt löfte!!! ;-)  Nå, vi lovade att han måste bruka kostymen bara på en bana, och han får användä sina ägna klädjer med andra banor. Trots kostymen, dom gjorde väldig bra jobb med den där banan! Om Tatzi hade inte föllit från "seasaw", då skulle det har varit jätte bra insats! Dom fick inte att tävla också på sönndag den här gången, men det ser så bra ut, att jag tror dom ska lyckas någån annan år.

 

Tatzi och Marjo har också tävlat med vallning första gången. Men får hade varit jätte svåra, så trotts att Tatzi gjorde sitt bäst, en av fåren hade bara tagit sitt ägen väg. Så ingen resultat denna gången.

 

Ready (T. Ripper) har klarat sig i hmm... jag vet inte vad det är på svenska, men det är en test man måste göra före att få tävla i bruks - BH i Finland?

 

Vi träffade med alla i R-kullen. Tränade lite agility, lydnad och vallning. Det var jätte trevligt att träffa alla, lilla gala valpar har växt upp att bli jätte fina vuxna hundar ;-)  Alla såg väldig bra ut, tycker jag! Marjo tog några foton, du kan se dom i

http://picasaweb.google.fi/mkhytone/RPentupIv2008_07_18

 

Hälsningar från Khii och Rho :-)  Ha det så bra!

 

 

DETTE VAR UTROLIG HERLIG GJORT JANNE!!!!!! Vi bøyer oss i støvet over folk som holder sine løfter!!!!

supermann tatzi.jpg

Her er også et herlig bilde fra Krista Enqvist (hun som har VIP på det finske laget) av hennes Tigervalp KAOS!

Kaaos.jpg Kaaos_VIP.jpg her Vip og kaos....


27.7.08:

Det jeg skrev inn igår forsvant visst.... Søren heller - jeg som hadde lagt inn et så langt referat..... VEL...

TIGERN BLE NR 3 IDAG MED 289 POENG!!!!

IGÅR BLE VI NR 4 MED 286 POENG. !!!!

Her er dagens resultater:

Vinner idag ble Lena med Basco (S) som fikk 292 poeng - knapt foran lena med Atlas (S) som fikk 290. Ulf og Frisco ble idag nr 5 med 283,5, Nina og Glød fikk 260-et eller annet.

31 grader og supervatrmt begge dager!!!!!

Igår vannt Mona og Marvin (S) med 296, foran en svenske og lena med Atlas ble nr 3. tigern da nr 4 med 286.

Igår fikk vi desverre en 5 på neseprøven, idag 10 :-) Ellers gikk han strålende!!!!!

Vi var for siste gang i utstillingsringen idag - nok en gul.... :-(((((((( men mange andre kjente fikk røde! Det vasr siste gangen uansett....vi får forstette med det vi kan videre...hehe.


23.7.08:

Idag har jeg vært på brukshundklubben og trent med Anette og Cider. Cider er jo helt rå i agility - sist helg var de på et stooort ag-stevne med alle på landslaget etc - og det varte i 4 dager. Cider og Anette endte på en 5 - 6 - 7 og en 10 plass - slett ikke værst når det var med ca 160 startende hver dag! Supergrattis Anette!!!

Idag trente vi først lydighet. I maaange timer. Det var veldig hyggelig og lærerikt for oss begge tror jeg! Så var det tid for litt Agility! Først var det den erfarne Cider sin tur som satte sdandarden for hvordan man gjør det. Så prøvde Anette å gå med den ganske så uerfarne Tigern!!!! Vi fikk oss en god latter iallefall. Jeg fikk knipset endel artige bilder av den noen ganger litt klønete Tigeren!!! SE MASSE BILDER I TIGERNS FOTOALBUM!

Anette og Cider skal starte stevne i elite fredag kveld her i Kil, så skal vi i ilden på Randseter både lørdag og søndag. Mere referat kommer!


22.7.08:

Så er vi på kronbacken. Her er det såååå mange søøøøte valper. Emma sine valper er nå 4 uker og ute og koser seg i hagen til mine barns store glede:-) Magnus elsker å sitte å kose med de - han er kjemperolig med de så det går veldig bra. Cookie sine valper er 1 uke, og ligger mere i ro foreløpig.

Vi var en tur oppe hos sauene, og heidi viste frem Roys gjeteregenskaper:-) Men vi oppdaget at Magnus egnet seg som en skikkelig gjetergutt der han løp og samlet sauene så fint. Han leste de fort og plasserte seg helt korrekt! Så nå har jeg en godkjent gjeterhund og en godkjent gjetergutt i hus!!! hehe!

Imorgen skal jeg trene med Anette med Cider, det skal bli artig!!!!

Her er bilder av Magnus med noen av valpene til Emma:-)

magnus og valp 0708.jpg valp i hus 0708.jpg

sovevalper 0708.jpg


20 juli:

Vi er såvidt hjemmom etter en deilig uke på Tjøme med bading, krabbefisking, såpebobler etc.

Nå er klærne vasket og pakket i nye bagger, for imorgen setter vi kursen for en uke på Kronbacken, det har nesten blitt en rutine å være der en uke før Randseter-stevnet. Neste lørdag og søndag er det jo stort stevne på Randseter, lørdag er det 25 med i elite, søndag 22. Har knapt nok trent etter VM så det får gå som det går:-) Tigern skal også stilles ut - hehe - må jo prøve oss når vi er i nærheten av en utstillingsring - hadde vært fint å endelig kunne smykke seg med tittelen Nord Lch !

Her er Tigerns  på Verdens Ende.....

tigern svaberg0708.jpg tigern stup tjøme 08.jpg 


10 juli:

Imorgen reiser vi på en ukes sommerferie til Tjøme! det skal bli godt å få litt ferie nå. Er ganske sliten etter VM - det tar liksom noen dager å hente seg inn. 4 intensive dager i hallen + reise - jeg er like overrasket hver gang over at det går ann å bli så sliten etterpå:-)

Kanskje vi treffer noen hundevenner i Tønsberg på ferien også! Aldri godt å vite:-)

På vei hjem fra VM stoppet jeg en tur hos Heidi og Ulf - for Marco og tigerbarnet FLU var innom der. Tok disse herlige bildene av de:-).... både apporten og ballen i lufta .....

flu hopper 0708.JPG

flu apport 07087.JPG flu stå 0708.JPG


7 Juli:

NORGE TOK LAGSØLV!!!!

ANETTE OG KELLO FIKK288 POENG OG VANT SØNDAGEN.

Anette gikk et strålende program, men desverre en missforståelse på innkallng som resulterte i 6-ere..... det sier vel nok om hennes fantastiske prestasjon på resten av programmet.

Trond og Bajaz sjarmerte alle og var vel den eneste som fikk trampeklapp selv om de fikk 3 0-er! De var helt råe på det som gikk bra!

Norge endte til slutt på sølvplass lagmessig. Finland vant lag - Sveits på bronse.

Mads Møller med Haley fra Danmark ble verdensmester. Det var riktig så hyggelig, de gik tidlig fredag, og gjorde et flott program.

Mere referat kommer senere. Skal legge inn bilder fra gårsdagen nå:-)


5.JULI:

I ABSOLUTT SISTE SEKUND AV APPORTERINGSØVELSEN SOM VAR SISTE ØVELSE - HOPPET TIGERN OPP ETTER AT JEG SA SLIPP - OG TO AV DOMMERNE MENTE HAN BET ETTER MEG. KARAKTERENE BLE 0 - 0 - 7,5 (tellende 2,5)  ! HADDE TIGERN BARE SITTET ET SEKUND LENGER.....????

VI ENDTE PÅ EN 13 PLASS IDAG MED 262 POENG!

SVEIN OG EXO FIKK 275,67 POENG, GØRIL OG LYCKY FIKK 236,5 POENG

NORGE LIGGER NÅ PÅ EN 3 PLASS LAGMESSIG

Tigern gikk ellers et strålende program idag !

Vi fikk en dk på oppsitt på fellesdekk + en labbforflytning - så det ble 7,67 som tellende. En strålende avstand ble bedømt 9. En perfekt rute ble 9,17. Stå-sitt-sekk under marsj ble 8,5. Flott innkalling ble bedømt til 9! En nydelig neseprøve ble 9,67. Metall over hinder ble bedømt til 8,33, her var han litt kjapt ute etter slippet. Vi fikk 7 på fri ved fot - litt langt fremme lå han men klar forbedring siden sist mesterskap iallefall. Slett ikke værst til en Tigerfot å være. Jeg var ikke helt fornøyd med den selv da. Så kom vi til apport emd dirigeringen. Perfekt helt til han skulle slippe apporten. Eller han slapp fint , sekundet etterpå hopper han opp etter meg som han av og til kan gjøre. Den ene dommeren ser dette som om han biter meg (han bet ikke) og gir tegn til de andre dommerne. To av de ga 0 i øvelsen. Barbro 7,5. Skal si jeg ble paff....er det mulig å nulle en øvelse senere enn dette da? Kjempeergelig - og jeg er såååå lei meg på norges vegne! Jeg skal hjem å trene slipp og bli sittende ennå mere enn jeg har gjort. Men vi får trøste oss med at det holdt til en 1 premie etter 10 på fellessitten iallefall.

Svein og Exo gikk strålende - et bjeff ødla litt på fot - og endel uro på fellesøvelsene. Ellers enormt bra! Grattis Svein!

Gøril og Lucky fikk litt plunder med ruta - her mistet de mange poeng. Så hentet Lucky feil neseprøve!!! Mange flotte momenter ellers.

Imorgen er det Bajazz og Kello vi skal heie på!

Bilder fra idag kommer i TIGERNS FOTOALBUM!


4 Juli - 1 VM KONKURANSEDAG:

NORGE LEDER SOM LAG - MONICA BLE NR 3 MED 289,5 POENG - ØYSTEIN NR 4 MED 283,83!!

VINNER IDAG BLE DANSKE MADS MØLLER OG HALLEY (DK) MED 304 POENG.

NR 2 BLE KRISTA ENKVIST (FI) OG VIGOR  MED 295 POENG.

En strålende start for det norske laget. Monica gikk et strålende løp, egentlig så godt som feilfritt. De var nok litt snillere med poengene tidligere på dagen. (?) Øystein gikk også kjempebra ! Synnøve og Copper gjorde en kjempejobb, helt til Copper på siste øvelse bare nektet plent å ta apporten som han gikk helt korretk ut til !!! Merkelig hva hundene noen ganger finner på. En 0 var ikke å unngå - de endte på en 16 plass idag med 252 poeng.

Imorgen er det vår tur inn i ringen. Vi skal inn etter lunsj imorgen. Jeg gleder meg skikkelig - så nå får det bare briste eller bære.....vi har iallefall hatt en strålende oppkjøring mot dette VM, så jeg tror ikke jeg kunne gjort noe annerledes. imorgen skal også Svein og Exo gå, og først av alle - Gøril og Lucky.

Jeg har lagt ut masse bilder fra idag i TIGERNS FOTOALBUM, det er ikke så lett å ta bilder i hallen - men dere får vel et inntrykk av hvordan det er:-)

IMORGEN ER VÅR DAG - VI ER KLARE OG SKAL GJØRE VÅRT BESTE!


3 juli:

Ja idag har vi vært hele dagen i hallen - og ennå har det ikke startet...

Vi møtte opp for å ta buss kl 0700- men den var så full så Øystein og jeg bestemte oss for å gå. Det gikk veldig greit å gå. helt til vi kom frem til inngangen.... mange hundre meter kø foran veterinærkontrollen..... puh.... men vi tenkte det måtte være en inngang for LP - så vi gikk frem og spurte - men det var det ikke..... Men vi kom da rett inn iallefall. De som tok bussen kom en halv time etter oss.... Det blir nok til at vi går dit heretter - men de er på lagledermøte nå så håper jeg de ordner oss en egen inngang imorgen.

Ut imorgen er Synnøve med Copper - Øystein og Leo - Monica og Extra.

Tror alle hadde en fin trening - selv valgte jeg å stå over treningen - Tigern blir så stressa der inne.

Det var innmarsj på slutten av dagen idag - og noen heftige diskusjoner blandt dommerne om øvelser og prøvehund:-) Er vel forsovidt enig at det blir litt urettferdig at de som starter tidlig fredag ikke får sett øvelsene før en time før de skal gå inn - men s de som skal gå senere (lørdag/søndag) kan forberede seg bedre. Men litt sent å endre på det nå. Nå er det dommermøte -- så snart får vi vite om det er ennå noe spes i øvelsene vi bør tenke på.

Men svenskene prøver å gjøre det så vanskelig som de kan:-) her er rekkefølgen på øvelsene:

fellesdekk - avstandskomando - ruta - manekeng - innkalling - neseprøve - metall - fri v fot - apportdirigering og til slutt fellessitt på slutten av dagen for alle:-) Dette passer meg veldig bra iallefall:-)

Bilder  fra idag ligger på TIGERNS FOTOALBUM


2 juli:

Etter frokost idag tok vi en tur til VM hallen - i håp om å snike oss inn for å tyvtitte litt på forholdene. Vi trengte ikke å snike oss inn - det var bare å gå rett inn. En flott og stor ring stod innerst i hallen. Tribuner på to sider, flott fin kunstgress-teppe. ikke filt, men sånn gammeldags kunstgress....Tror det blir et strålende underlag. Bilder fra ringen finner dere i tigerns fotoalbum...   Det føltes som om det var 100 andre utstillingsringer i samme hall - så jeg tror nok det blir veldig mye støy i hallen, så helt enkle forhold blir det nok ikke allikevel når det er mange tusen mennesker i samme hall.....men vi gleder oss til å komme dit imorgen for å trene.

Imorgen skal vi trene i hallen halv 11, så veterinærkontroll etterpå. i 3 tiden er det en slags åpningsseremoni i ringen! DVS lang dag i hallen imorgen også.

På formiddagen idag dro Øystein, Svein, Monica, Oddgeri og jeg ut for å trene. Vi fikk en strålende trening alle sammen. Tigern virker fortsatt i fin vm-form - vi fikk pirket litt på noen små dtaljer. NÅ ER VI KLARE FOR VM!!!!

Så dro vi til Stockholm centrum, spiste lunsj, shoppet (ikke så mye denne gangen), ruslet litt i gamlebyen. Nå skal jeg hoppe i dusjen før vi skal ha møte kl 6 hos Oddgeir. Nå skal det planlegges.....

Følg med for videre oppdateringer....   bilder i Tigerns fotoalbum


1 juli:

Nå har vi kommet frem til hotellet - nå sitter vi alle på suiten til Oddgeir og mimrer og koser oss. Vi har vært ute å spist en deilig middag også.

På vei over idag stoppet Monica og jeg i Karlstad og tok en treningsøkt i varmen. Det var kjempevarmt, men vi fikk en flott liten økt:-). Vi hadde også litt plunder med bilvinduet på bilen til Monica - men en hyggelig kar på en bensinstasjon demonterte døra og fixet det:-)

Imorgen blir det en treningsøkt på formiddagen, så en tur inn til Stockholm by for litt shopping og sightseeing:-)

Bilder fra idag i Tigerns Fotoalbum


30 juni:

Idag har vi akkurat hatt siste trening før vi setter kursen mot VM! Imorgen tidlig reiser vi avgårde. Selvfølgelig skal jeg oppdatere dere etterhvert på vår tur og selvfølgelig i mesterskapet....

I finland har Tending Rival (tigerbarnet TATZI) kvalifisert seg til å delta i det finske mesterskapet i agility!!!! Det er slett ikke verst av en liten to-åring:-)

Gøril har vært så snill å sende meg en oppdatert Geraliste. Takk takk Gøril:-)

Nå får jeg gå løs på pakking - og ikke minst vasking av hus. Mat for en uke er kjøpt inn så gutta her hjemme skal ikke sulte mens mor er bortreist....  ;-)


29 juni:

Tigern gikk strålende på NKK Bjerke idag - 291 poeng holdt til en 4 plass :-)

Gratulerer til Øystein og Leo som vant med 297 poeng, Gøril og Lucky endte på 2 plass med 295 poeng, Solgunn og Pluto ble nr 3 med 284,5 poeng. 5 plassen gikk til Maren med Amira, 288 eller noe og 6 plass gikk til Tone med Kikki, ca 287 eller noe. Det var 14 med 1.premie idag - så jeg har ikke alle resultatene. Vet Nina med Glød fikk 284, Trond og Bajass 280-et eller annet - samme med Svein og exo. Anette og Kello gikk suverent på alle øvelser, men 0-et hopp!! Endte på 280! Ikke værst det! Extra tok feil pinne, men fikk opp mot 270 poeng alikevel.

Det var flotte forhold i ringen på Bjerke idag:-) Stoooor ring, flott vær og da blir det jo bare en flott dag!!!

Bilder fra dagen finner dere i TIGERNS FOTOALBUM

DSC_0224.JPG

her er iallefall de 6 beste!!


27 juni:

Nå nærmer det seg VM med stormskritt. Vi drar på tirsdag morgen - kjører over i samlet flokk:-)Tigern og jeg skal inn i ringen på lørdag etter lunsj en gang.

Jeg skal holde dere oppdatert under VM såklart:-)

WDS-logo.jpg

På søndag skal vi på NKK Bjerke - vi har her start nr 5:-) Så nå går det bare slag i slag mot VM!

Ny "sommerlook" på logoen vår har jeg laget, forandring fryder!


25 juni:

Idag har vi hatt en flott treningsdag på Haraløkka. Et skikkelig Kronvallar-treff....

Kristin med Tigerbarnet HEIDI og Jaffa, Nina med Glød og Ramp, Hege med Gustav. og meg og Tigern da. Har lagt inn masse bilder fra treningen her.

Vi holdt på i maaaange timer - takk for en flott treningsdag!

kronvallare4 0608.JPG


 

21 juni:

Jeg lager meg nytt fotoalbum. Foreløpig er det under litt testing - men skal se om jeg går over til dette etterhvert. Si gjerne din mening om dette albumet kontra det gamle...

Heidi og Ulf, eller rettere sakt EMMA, har idag fått 11 valper på Kennel Kronvallaren !!!! Grattis til alle små verdensborgere:-)

emma valper 0608...flink mamma med de 11 små troll...

Her er bilder av sist helgs SM der Tigerbarna Frisco og Cider gikk: Flere bilder fra SM i Heidi og Ulf sitt galleri

ulf og frisco sm fot 0608

anette og cider sm fot 0608


15.juni:

Ulf og Frisco ble nr 9 i SM finalen idag! SUPERGRATTIS ULF !!!!!!!!!!!!!

De gjennomførte 2 dager uten 0 - litt neddrag på fot og avstand idag, de endte på 267 poeng idag. Sammenlagt endte de på en 9 plass. Nancy Nilson ble svensk mester. Det var strålende jobbet av Ulf på sin deby i SM med Frisco!

 

Idag har jeg dømt et LP stevne for Retriverklubben, mange fine retrivere. En lang dag i regn....


14 juni:

TIGERN VANNT IDAG MED 298 POENG!!!!

ULF OG TIGERBARNER FRISCO KVALIFISERTE SEG TIL SM-FINALEN IMORGEN!

her er startnr til de norske deltakerne i VM:

Fredag:

18 Synnøve/Copper

21 Øystein/Leo

25 Monica/Extra

Lørdag:

27 (første startende lørdag) Gørill/Lucky

38 Svein/Exo

43 Anne Lise /Tigern

Søndag:

67 Trond/Bajazz

73 (4.sist) Anette /Kello

 Fri ved foten er kommet, skal skrive den inn senere - den så helt normal ut....

Idag var det stevne i Oslo og Omegn - Tigern gikk strålende - til 298 poeng!!!!! Vi er strålende fornøyd (bortsett fra 8 på fellesdekk pga snus og labb-forflytning, og han gikk over neseprøven så det ble 8,5 der) Linnda og Luke ble nr 2 med ca 276 poeng og Arnstein med mark Twain nr 3 med ca 270. totalt 5 med 1.premie.

I sverige var det SM kvalik - Ulf og Tigerbarnet Frisco gikk strålende til 286 (med en dk på apportene) og endte som nr 9. De skal inn i finalen imorgen!!!!! Lena med Gubben ble nr 25 med 265, ikke verst av en debutant. Anette med Cider misset litt på avstand og endte på en 45 plass! Pia og Caisa nullet vittring og endte på 38 plass.

Her er bilde av pallen idag hvor vi vant  - flere bilder kommer senere:

pallen oslo omegn 0608 copy.jpg


13.juni:

En stoooor stevnehelg foran oss - SVENSK MESTERSKAP - og for oss et "lite" stevne i Oslo (Maridalen)

Tigerbarna Frisco og Cider skal delta i SM. Ulf og Frisco skal inn som nr 31 imorgen, Anette og Cider skal inn som nr 44. To andre kronvallare skal også delta, Lena med Gubben skal inn som nr 56 og Pia og Caisa som nr 51. Lykke til til dere alle....

Selv skal jeg starte i maridalen imorgen. 15 med i elite...artig med mange med:-) Jeg skal inn som nr 10. Erik Brenden dømmer.

Men litt uflaks skal man jo ha - igår skulle jeg ned i hagen å klippe gress.....på vei ned en skråning, tro jeg feil og jeg hørte bare "knas" i foten! Ånei - VM!!! var det førte jeg tenkte....men det ser ut som det skal gå greit. Ispose - stram bansasje i 3 dager og deretter sportstape skulle gjøre susen iflg. en fysioterapi-venn.... håper han har rett... Iallefall skal jeg ut å starte imorgen - og dømme et uofisielt stevne for Retriverklubben på søndag (så nå har jeg pugget regelverk hele uka)

Etterpå kommer Mari-Louise og Olav fra Harstad kommer. De tar en stopp i Oslo på vei nedover kontinentet i sin bobil:-) Så det blir nok en trivelig hundehelg:-)

Følg med for resultater og bilder i løpet av helgen....


10 juni:

Til helgen får vi besøk fra Harstad. Mari-Louise og Olav + hundene Elite og en jeg ikke husker navnet på, kommer på besøk med Bobilen sin.  (litt av en kjøretur - de skal langt nedover Europa etterpå....)

Vi skal starte på stevne til Oslo og Omegn i Maridalen, så det gleder vi oss til. Da blir det grilling og masse hundeprat på kvelden:-) I Elite er det 15 påmeldte, vi skal inn som nr 10. Det er en stund siden sist stevne, så jeg gleder meg skikkelig.

Til helgen er det også Svensk mesterskap! Tigerbarna Frisco med Ulf i snøret og Cider med Anette i snøret, skal starte - så vi ønsker de lykke til!

Her er Toya, tanta mi sin hund som jeg har passet i to uker nå. Toya er en Skotsk terrier - og absolutt like sta som de skal være  :-)  men søt er hund iallefall.... Toya og Tigern koser seg i varmen i hagen sammen....

IMG_1042.JPG


8 juni:

Flu ble nr 10 idag, en 0 på ruta pga tyvstart....

Marco var kjempefornøyd idag, men klart det er litt kjedelig med en 0 "bare" på grunn av en tyvstart....

Jeg er sikker på at de kommer sterkere tilbake neste år! Vet foreløpig ikke hvem som vannt....


7 juni:

tigerbarnet Kronvallaren FLU ble nr 2 i dag i det finske mesterskapet i lydighet!!!!!!!!!!!!

De fikk 2929 poeng, bare slått av Tending Bluey med 295 poeng. Detfinske mesterskapet går over to dager, og man tar med seg poengene til neste dag. Sammenlagt beste vinner:-) Jeg ønsker Flu og Marco lykke til imorgen!

Flere av Tigerbarna i finland deltar også i de lavere klassene. De har et slags lag-konkurranse i alle klasser. En kjempestor happening:-) mere referat kommer selvfølgelig imorgen!

 

Idag har vi vært på fotballcup på Haraløkka. 4 kamper i 30 graders varme - puh!!!! nok vann, is og frukt holdt oss gående helt til det var tid for premieutdeling og pokaler!


3 juni:

Jeg har vært i Gauldal i helgen og hatt helgekurs. Mange hyggelige mennesker med flotte hunder:-) Tog toget, så fikk tid til å Scrappe litt. 4 nye lo-er i scrappegalleriet... for de som vil se. 2 av de er hundebilder.

Strålende vær både der og her fortsetter sommerværet for fullt. Igår hadde jeg en laaang treningsøkt på Ekeberg. Idag tar vi treningsfri. Skal prøve sykkelen i kveld. Lenge siden jeg har syklet med Tigern....

 Svenskenytt:

Gratulerer til kristin og H tgierbarnet Heidi som fik en førstepremie i elite i Sverige i helgen:-) (260-et eller annet poeng..?)

Grattis også til Nina og Glød som ble beste ekvipasje på stevnet i Kil på valpetreffet og ble derfor årets Kronvallare:-)

Finskenytt:

Nina som eier Vikka, Tigerns siste valpekull, hadde valpetreff for Tending A-kullet i helgen:

tending akull 3mnd 2.jpg

Una, Myrkky, Zen, Jetta and Zac med mamma Vikka foran.

Noen av Lucky og Exo sine valper var der også i helgen. Fine valper alle sammen:-) Flere blider fra valpetreffet kan dere se her