hjem     nettstedkart     skriv ut
Hjem > Nyheter > gammelt nytt (jan10 - juli10)


1.7:
Jeg syntes alltid det er så rart å gå over i juli måned, man har liksom passert første halvdel av året alt.... det nærmer seg jul vettu....hehe - Godt det er nyyyydelig vær ute.

Idag er Tigern på Oslo Dyreklinikk og trekker ut de siste 2 jekslene som var knekt. Håper det går like greit som sist - og så blir det vel ny runde med medisiner etterpå. Det grodde veldig fort sist iallefall.

Og idag er jeg veldig stolt  - i Danmark kjøpte jeg meg et råkult utstillingstelt!
nytt telt 0610.JPG

Utrolig artig telt som spretter opp av seg selv! Alle var litt eplekjekke i danmark og lurte på hvordan jeg skulle få det ned igjen..... og jammen hadde de rett....en stund iallefall. Det var jo umulig å få pakket ned igjen.
Men jeg gir meg ikke og prøvde på nytt idag - og jaggu klarte jeg det ikke!! Så nå har jeg øvd etpar ganger...
De to tobente gutta mine syntes teltet var moro å leke i, så det er allerede vel brukt.

Kan vel kalle det litt egotelt - for det er ikke plass til veldig mange inni - men vi får gjøre det beste ut av det;) Og så er det utrolig lite og lett - kan ha det på ryggen, tar ca 1m i omkrets og 5 cm tykkt når det er pakket sammen (mindre enn stoffbur man slår sammen) og det er bærestropper så man kan bære det på ryggen!!!!


Og jeg kjøpte to fancy seler til hundene....
IMG_2675.JPG
De er turkise selvsakt, med stilig mønster på! Nå ble de skikkelig fine begge to!

Søndag pakker jeg bilen igjen og setter kursen for lydighetsleir på kennel Kronbacken! Var å hadde ukeskurs der ifjor også og det var så artig! Skal prøve å la Pondus gjete litt også - spennende å se hvordan det går...hehe!
29.6:
Det er så mange ting en skulle fortalt - men etter å ha oppdatert LPnorge til enhver ledig tid på hotellet (og det er ikke mye tid vi tilbringer der) samt at på båten hjem skrev jeg innlegg fra VM til Hundesport så kjenner jeg meg ganske så tom i hodet....Vi kom hjem i 3-halv4 tiden i natt - så eneste jeg orket nå var å laste inn bildene fra lørdagen. Denne gangen har jeg heller ikke orket å redigere de...så beklager litt dårlig bildekvalitet denne gangen.
Bilder ligger iallefall i Tigerns fotoalbum!

28.6:

Norge tok lagbronse - resulttatlister kommer på lpnorge, men det tar jeg når jeg kommer hjem.
lagbronse storering 2010.JPG
Beste norske ble Trond og Bajaz med en 11 plass, Nina endte i finalen på en flott 13 plass. Ingen nuller på Nina i finalen i VM, det må vi kalle strålende bra. Ble litt mange 6 og 7-ere - men 8-ern var ikke lett å få - så tross alt er vi fornøyde!
flinke glod vm.JPG

Tigerbarnet Zen fikk desverre en 0, men viste enormt mye strålende. Artig å se på! Tok et bilde av henne, og de er utrolig like.....
DSC_0154.JPG

Det har vært et fantastisk mesterskap på alle måter, Arrangementet er vel noe av det beste jeg har vært med på i forbindelse med et VM. Flotte ringer - presist arrangert - flinke ringsekretærer. Men igjen kan man ikke annet en å spørre seg hva disse dommerne vil ha øvelsene. Igår gikk en hund det jeg kaller en perfekt fot, men misset to holdter - den fikk 0-6-6-6 av dommerne.... her satt vi flere norske og svenske dommere samlet og skjønte ingenting av karakteren. Men igjen, nå har det vært sånn i flere mesterskap - så vi får vel bare venne oss til det.....?

Line og Harry vant kvalifiseringen - de viste et strålende program lørdag - men i finalen søndag tyvsstartet han fra ruta og fikk en 0 -Fikk tatt dette bildet fra ruta, og jeg har IKKE brukt blits, bare så det er sakt....:) Synn med ruta - for han gikk kjempefint!
harry ruta.JPG

Mere referat kommer - nå er det frokost på hotellet før vi begynner på hjemreisen.
Det er så utrolig mye man skulle fortalt fra turen og arrangementet - noe kommer, andre ting får vi minnes på landslagssamlinger og i andre settinger... En utrolig flott tur har det iallefall vært!


25.6:
Dagsvinner ble finske Nina Manner/Tending Hotspur, 273 poeng
2 plass ble danske Mads Møller / Fægårdens Invinsible Halley, 270 poeng
3 plass ble finske Heidi Kaila / Hermine Gallia av Nangijala med 269,5.

Beste norske ble Øyvind og Kimmie med 252,5 poeng og , de ble nr 12, rett etter på 13 plass ble Lillian og Lille My med 251,0.
Øyvind gikk gjennom veldig solid og trygt, Lillian også men en miss på manekeng dro ned endel.
Anette med Flip startet showet og ble trukket veldig hardt på flotte øvelser - de endte på 242,75 og en 17 plass.
Hege og gustav viste strålende øvelser, men misset et moment på manekeng og slet på neseprøven og endte på 241 poeng.
Gøril og Lucky viste mange strålende momenter, men lucky flyttet rumpen sin litt mye på fellessitten og mistet mange poeng der, og nullet desverre neseprøven og fikk totalt 222, 75 poeng.
Beste svenske er Camlilla/Fia Frends med 261, Lillemor på 246.

Det er i år som tidligere år ikke lett å bli klok på bedømmelsen. Anette og Lillemor fikk virkelig gjennomgå av dommerne. De ble spesielt hardt trukket. Hadde de gått senere hadde de hentet mange viktige poeng. Det er det ingen tvil om!

Tigerbarnet Tending Airborne gikk strålende idag - virkelig en flott hund! Men en utrolig teit førerfeil på avstand, gjorde at hun misset to moment og ble underkjent. De endte på 22 plass og 235 poeng!!!!! De var megaflinke på det andre !

Det blir lange dager i hallen, men et flott arrangement og veldig greit å kjøre uten kø/kaos ved innganger. Deilig. Vi bor bare 5 min med bil , noen ivrige som AnneBeth velger å gå, det tar 30 min. en fin luftepark like ved er det også.

Nina er klar for å gå imorgen, det gleder jeg meg skikkelig til!!!!!

Legger ut bilder i album nå....nå skal jeg i dusjen og nyte resten av kvelden. Jeg oppdaterer jo også på www.lpnorge.com så det blir ikke så mye herfra.

Tvi tvi til Nina imorgen - jeg skal gjøre mitt beste for å støtte henne!!


24.6:

VM er igang for de norske deltakerne. Idag var det trening i ringen.
Men danskene har gjort istand en stor flott ring, glatt teppe som vanlig, men eller ser alt ut til å være i skjønneste orden!
Hinder er litt annerledes, uten "kantene" opp på siden, og et skikkelig kult og spesielt fint avstandskommanderings-skilt eller hva man skal kalle det.

Det var innmarsj idag, ikke veldig mange publikumere tilstede, men vi som var der prøvde så godt vi kunne å klappe og heie:)
Norges tropp 2010.JPG
Legg merke til de nye dressene, sorte, ikke typisk norske akkurat:( og fulle av reflekser som ødelegger bildene:( Men vi lar oss ikke knekke over svarte dresser:)

Treningen i hallen gikk fint idag - prøvehunden skal gå nå etterpå, jeg dro hjem før den går. Blir lange nok dager alikevel.

Her er bilde av avstandskommanderingsskiltet eller hva man skal kalle det.... det skal lyse rødt på den øvelsen du skal utøve etter 3 el. 4 sekunder. (det er lang tid mellom momentene)
avstand skilt 0610.JPG

Og her er Zen, Tigerbarnet som skal forsvare Tigerns gener i VM:) Så jeg kommer til å heie frem Finland også....
zen i innmarsj 0610.JPG

Ikveld er det middag med alle landene, så det blir gøy.
Aller først ut imorgen tidlig er Anette med Flip, husker ikke resten av rekkefølgen, men Gøril, Lillian, Øyvind(som ble ropt opp som svensk?) skal gå imorgen og Hege aller sist tror vi ennå iallefall.

Så lørdag skal Svein, Trond, Nina, Line, og Monica gå.

Det arrangeres akkurat som NM, bare 2 ringer i kvalifiseringen med 2 dommere i hver ring. Så de 20 beste går videre til finale søndag. Det er 94 med.

Så nå er det bare å krysse fingrene - HEIA NORGE!
23.6:

ANKOMMET DANMARK - HERNING
Etter en fin båttur fra Gøteborg til Fredrikshavn har vi nå ankommet hotellet i Herning. Nå er vi klare for å tråle litt handlegater i byen.
Hallen/Stevneområdet ligger en drøy halvtimes gange herfra, gjennom litt park etc, så vi ser om vi går eller bruker biler imorgen når det er innmarsj og trening. Nina har allerede i dag morges vært ute å trent med Glød litt mens jeg sov:) Tross alt litt deilig å være på tur uten hund:)
Hotellet er helt ok, store rom, men trenger kanskje en annsiktsoppløftning i nærmeste fremtid. Men mye bedre enn hotellet vi var på sist vi var i Herning da!
Nå får vi ta en tur ut å kikke i Herning:)

Her er vi etter første shoppingrunde - Svein kledde dette veldig godt....
HATTER 0610.JPG

Hunder er virkelig velkommen her i Herning - til og med i skobutikken (men det skulle bare mangle etter at vi var der og tilsammen kjøpte 8-9 par sko.... Det er jo salg i ALLE butikker - kjempebillig overalt - farlig billig!
legg merke til skiltet på døra...
dør 0610.JPG

Til og meg i Sverige var jeg imponert over hundevennlige kjøpesentre...
BILPARK 1.JPG
BILPARK 2.JPGkult med skyggeparkering til hundebiler!

Her er en hilsen fra alle shopping-damene....
SHOPPING 0610.JPG
foreløpig bare i starten av gaten, hadde bare vært i 2 butikker, men hattene skal brukes på banketten!

Ikveld skal vi på Jensens Bøffhus, der skal vi alle samles, laget skal vel ha et møte først.
Traff akkurat Tending Airborne (Zen) og hun var sååå fin! Artig med Tigerbarn som skal gå i VM! De skal vi heie litt ekstra på! De skal i ringen fredag.
Imorgen tidlig drar vi avgårde til hallen, det er alltid spennende å se hvordan ringer etc er!
Dusjen kaller.....

20.6:
Lørdag reiste Pondus på sommerferie til Kronbacken. Han hadde så veldig lyst til å være der når jeg setter kursen mot Danmark tirsdag morgen. Har hørt han storkoser seg der borte:)
Tigern skal kose seg alene hjemme i hagen, bli foret med godis av "mormor" og være familiehund.

Her har det vært alt annet enn hund i helgen, litt delilig det også. Neste uke blir det jo bare hund...selv om jeg ikke skal ha med noen selv.
PC og kamera er selvskrevne ting å pakke med på tur, så oppdateringer fra VM kommer her.
Hørte akkurat at Lillemor var blir svensk mester i LP!!!! Noe så velfortjent etter så mange år i ringen! Grattis!
18.6:
Det går bra med Tigern, nå er han i full rulle igjen, spiser mat og koser seg ute:)
Igår var vi på Ekeberg og trente med Nina og Monica - mens Tigern var hos vet. Hadde med kameraet og det ligger flere bilder i tigerns fotoalbum.
pondushenger.jpgGodt grep på apporten er viktig!malte hopper lang.jpgMalte ER lang.....DSC_0097.JPGspretten Ramp

17.6:
STAKKARS TIGERN!
Kom akkurat hjem fra Oslo Dyreklinikk hvor Tigern har tilbragt dagen sin. Han har virkelig vært i de beste hender, det føltes veldig bra. Men etter tannrens, emaljepolering og så røntgen så viser det seg at det er flere tenner enn jeg trodde som ikke var bra.
6 tenner må trekkes!!!
Idag har de fjernet 4 - så inn rett etter jeg kommer fra Danmark for å ta de 2 siste jekslene som tar litt mere tid og er kronglete å få ut. Når jeg hentet han så var han skikkelig groggy, orker knapt å gå.
Jeg kjenner jeg har skikkelig dårlig samvittighet for at han har gått lenge med smerter i munnen. Har jo ikke merket noenting på han, annet at jeg så han nok hadde litt vondt da den siste tannen knakk. Merket kun at han spiste litt mindre i 2 dager, og at en gang etter et apportopptak at han "smattet" litt etterpå....
Hundene våre er utrolige til å ikke la seg påvirke av tannverk og andre ting. Det MÅ ha vært vondt.
10.6:
Tenner - hva skal man med de?
Har oppdaget at en av fortennene til Tigern er helt sprukket. Jeg så at på fredag så blødde fra munnen etter et litt vel rått apportopptak, men tenkte ikke så mye på det akkurat da. Men det er helt klart at det var da den sprakk. Nå henger en overtann og slenger - om man kan si det sånn. Det er ikke lett å ikke få sakt ifra når man ikke kan prate. Kan ikke si jeg merket noe til det på NM akkurat, men helt smertefritt er det nok ikke vil jeg tro. Har merket at han i løpet av helgen var veldig dårlig til å spise - nå vet jeg hvorfor.
Så nå har jeg bestilt time hos "tannlegen".... Om en uke skal han røntges og repareres. Han har noen andre tenner som også har noen skader - så vi sjekker de samtidig. Han har jo allerede trukket 3 tenner foran hjørnetennene, så nå blir han skikkelig tannlaus stakkar...


9.6:

fokus på NM finalen....Tigern gikk en flott "tigerfot"
DSC_0093.JPG
DSC_0244.JPG

Endelig har jeg lagt ut bilder fra NM finalen - de ligger i Tigerns fotoalbum!

Idag har jeg lagt ut det nye regelverket i Lydighet på LPNorge -
her er det for de som er interessert
Det er jo mest endringer i kl 1, 2 og 3. I elite er det ingen endringer.

Nå er det full fokus med å kommandere Nina på engelsk så hun blir godt forberedt mot VM. Om litt voer en uke setter vi kursen mot Danmark. Det skal bli gøy med tur uten hund for min del:) Litt rart blir det å bare se på - men det skal bli gøy å følge mesterskapet alikevel!6.6:
Idag syntes Tigern han hadde sittet lenge nok på sitten etter 1 min og 40 sek... :( ingen snusing og ingen egentlig grunn til at han skulle legge seg - men det er hunder vi holder på med - så det er ikke alltid godt å si hva som skjedde. Iallefall var 0-en et faktum allerede etter første øvelse på finaledagen.
Dekken gikk strålende - 9,67 fikk vi. Han gikk en flott "Tigerfot" som alle ga 8 på:-) Han gikk faktisk fint:-)
Manekeng 8,33 - Innkalling 8,33 - Ruta 9,67. Så inn til siste øvelsene og vi gikk strålende: apport 9,67 -  metall 9 - neseprøven var perfekt spør du meg - vi fikk jo også 9,67 - og avstand ble litt fremdrift og vi fikk 8,5.
Alt i alt er jeg strålende fornøyd med Tigern i dag:-)


Finaledagen er over og vi kan ikke annet enn å gratulere Line og Harry med en veldig velfortjent seier!

1 Line Fatland / Somollis Harry Pepper (bc) 293,0
2 Trine Frøshaug / Tunevannets Meg (bc) 290,0
3 Kjellaug Selsaas / Myrullens Junior Flis (bc) 284,67
4 Lillian Brenden / Tendings Jynx (bc) 281,5
5 Hege Johnsen / Kronvallaren Gustav Wasa (bc) 280,17
6 Anette Kristiansen / happy-Flip (bc) 275,0
7 Nina Basma / Kronvallaren Glød (bc) 274,0
8 Gøril Nordve / Lucky (bc) 273,33
9 Hege S Bakke / ytrelias Yatzy (bc) 273,0
10 Trond Brustad / Doubleuse Cloudberry (gr) 259,83
11 Kristin Gudem / Akersborg Schako (bc) 258,67
12 Anne Lise Ytreberg / Kronvallaren Apropos Tigern (bc) 257,83
13 Karin Eilertsen / Graff (bc) 255.50
14 Øyvind Johannessen / Tonedos Wilde Kimmie (bc) 245,50
15 Kristin Natås hauger / Kronvallaren Jaffa (bc) 217,67
16 Solgunn Roarsen / Pluto (bc) 204,0


En flott NM ring - veldig flinke arrangører - ja - et alt i alt flott NM!
ok, vi kom ikke med til VM for Anette var veldig flink i helgen - men det gjør ingenting - jeg er superfornøyd med vårt resultat alikevel:-) Vi har vært med så mange ganger før, og gleder oss til å følge Nina og Glød i VM:)
Har tatt mange bilder - de kommer - men ikke idag...nå er det nok oppdateringer for idag (har jo oppdatert lpnorge også:)

5.6:

VI ER KLARE FOR NMFINALEN IMORGEN :-)

Jaaaa - vi klarte å kvalifisere oss til finalen i NM imorgen:-) Det er alltid deilig:-) Det var flotte ringer - nyyydelig gress - strålende vær (litt for varmt men tross alt flott) og fin steming rundt ringen. Alt i alt en herlig dag!
Tigern gikk en strålende fot - fikk 8 men det var en av våre beste. 8 på manekeng - 9 på innkalling. Så noen ekstra dirigeringer i ruta for han stod litt vel nærme kanten og når jeg dirigerte han endte han vel langt bak, så en ny kommando med samme resultat. Så jeg tjanset på en "kom - dekk" som gikk fint og vi fikk 7.
Så ny ring, apport gikk fint 9 - hinder 8 - neseprøve var strålende men fikk bare 8, og 9 på avstand. Alt i alt grei gjennomgang uten de helt store resultatene:-)
Vi endte på en 9 plass - med 274,5 poeng.
Nina og Glød viste igjen strålende innsats og ble nr 2 med 289,5 poeng bare slått av Trond og Bajaz med 299,5!
Lykke til alle sammen imorgen - vi gleder oss iallefall.
DSC_0052.JPGalle de 15 til finalen imorgen:-)

Har tatt noen bilder som ligger i albumet !
4.6:
NM er ikke bare NM lenger....
Imorgen braker det løs i Drammen. NM er ikke bare NM lenger; lørdag er det kvalifisering til nordisk, NM og for meg jaggu også til VM??? Altså NM, Nordisk og VM - 3 ting på en gang!!??
Norge har fått mulighet til å ha med 2 nye individuelle deltakere til VM om knappe 3 uker - og der har vi fått mulighet til å kvalifisere oss. Men det er også andre gode med i kampen, så vi får bare gå som vi pleier å håpe det holder.
Uansett skal jeg jo til Danmark og se på og Heie!
Så på søndag er det selveste NM og man får bare håpe man er god nok til å være med.
Idag skal vi feire bursdagen til mamma, så opp tidlig imorgen så braker alt løs:-)
tvi tvi!

1.6:
Pondus vant på Hønefoss igår med 183,75 poeng.
honefoss kl1 0610.JPG
Han var nok veldig preget av den plutselige varmen og var ikke helt på nett igår. Han var eldig ufokusert på lineføringen, men hentet seg greit nok inn på fri ved foten og resten av programmet.
Det var 28 med i kl 1, og to dommere, vi gikk først tannvisning og felles , så inn igjen og gå lineføring og fri ved fot hos Finn Terje Skyrud. Så inn i neste ring og gjorde resten av øvelsene for Arild Berntsen.
Jeg glemte å ta med kameraet, så det ble ingen bilder denne gangen.

Nå skal jeg ut å trene Tigern, det er siste innspurt før NM. Tror vi skal inn i ringen som ca nr 14. Vi gleder oss skikkelig til NM, Tigern pleier ikke bry seg nevneverdig om varmen iallefall:-)

28.5:

Pondus har fått sin egen resultatside:-) se under resultater i hovedmenyen:-) På tirsdag skal Pondus på stevne igjen på Hønefoss hundeklubb. Det er tydeligvis mange med på kveldsstevne, for kl1 skal deles i to ringer og ha 2 dommere. Rene elite-konkurransen da;-) vi er jo godt vant til det i elite:-)

Ellers er det full oppkjøring mot NM som nærmer seg med stormskritt. Neste uke får vi legge inn siste finpuss.
Vi har fått katalog nr 1311 - laveste registrerte hittil er 1294 og det er 56 med i kvalifiseringen i år. Det er jo de 15 beste som går videre til finalen. tvi tvi.

Denne helgen skal vi på fotballcup - overnatte i klasserom med et fotballlag - ja det blir vel en opplevelse det :-)
Har kjøpt inn nye soveposer, oppblåsbare madrasser så nå er vi rustet for Fredrikstad-tur:-)
26.5:

Jeg har to flinke hunder.....
Idag var det igjen uofisielt stevne i Follo. Supre konkurransetreninger.

Pondus var først ut i kl 1, fellesøvelsene gikk bra tross nabohunden som reiste seg...
Lineføring var flott syntes jeg - 9,5 fikk vi. Fri v/fot - han falt litt ut etpar ganger hvor jeg la på en bittelisten ekstrakommando, ellers strålende så vi fikk 8,5.  På innkalling snuste han litt halvveis på bakken mens han galloperte

sånn halvmotivert... 8 her.  Dekk fra holdt - 10, stå u.marsj 10. hinder 10 og heltet 10. Igjen endte vi på 189 poeng:-)

Så Tigern i elite. Jeg syntes han gikk knall-bra. og alle ting vi har trent på var strålende:-) En suuuuuper innkalling - en av våre beste? Vi fikk 292,5 poeng:-)

Det er morro med treningsstevner - så meld dere på de som finnes !! Kristin gikk med både Heidi og Jaffa - Maren var der. Ellers mange kjente fjes fra Follo selvsakt. Jeg var skriver i kl 2 - så jeg fikk satt meg inn i de øvelsene igjen også- får vel begynne å trene kl 2 etter neste ofisielle stevne som er allerede tirsdag kveld.

Og ikke minst NM som er neste helg!!! Det gleder jeg meg skikkelig til:-) Tigern har fått start nr 1311 :-)
I år er det 56 startende - tror vi skal gå forholdsvis tidlig.... uansett - det blir GØY!24.5:

ARENDALSSAMLINGEN 2010 -
overtrening rute.JPGflis 0510.JPGpinne 0510.JPG

Det er helt utrolig hvor fort 4 dager med bare hund går !!!!!!
Tenkte på fredag morgen da Nina hentet meg i halv 6 tiden om morgenen at vi hadde jo et hav av tid - vi var optimister og kjøpte aviser med:-) haha - de rakk vi ikke ta opp av posen engang...
Her kommer et referat etter en STORSLAGEN HUNDEHELG!

Fredag:
Treningskonkurranse for eliteutøvere - og konk. for rekrutter.
Det var dommere i hver ring, vi hadde 6 min hver i hver ring. Jeg fikk en flott gjennomgang av nesten alle øvelsene. Deilig å belønne/korrigere i en skikkelig stevnesetting. Tigern gikk flott, strålende fornøyd var jeg iallefall.
Varmt og deilig vær - så vi ble  solbrendte alle sammen.
Middag og premieutdeling for rektuttene, Grete og Chess vant:-)
Vin og kos på kvelden:-)

Lørdag:
Opp tidlig for å møte ved ringene kl 09.00, etter ikke så altfor mye søvn. Kjellaug, Kristin, Kristin, Øyvind  og jeg var på gruppe sammen, så vi har trent og gitt råd og tips hele helgen. Takk til dere alle for et flott team-arbeid. Alle bidro med masse tips hele tiden. Vi har fått noen fine råd med oss på veien.
Vi hadde satt opp 5 ringer på området, så to ganger om dagen byttet vi ring. Flott trening i mange ringer. Etter lunsj var vi på "team-building" med Jan, en flink motivator som satte oss på nye mentale spor... troll, p-er etc...LP-liv-jentene hadde et opplegg på gang - vi var spente alle sammen. Under middagen var det litt "spesiell" stemning rundt bordet - endel utøvere la høylytt ut sin mening, frustrasjon, irritasjon, visjon om VM tittel og kjærlighetserklæringer.... Hva hadde jeg gått glipp av tenkte nå jeg....
Det viste seg at jentene hadde fått noen utøvere til å gjøre dette, det var greit å få oppklart at de ikke hadde gått helt fra sine støvleskaft! Men utrolig mye morro å prate om etterpå ble det iallefall...
Etter middag bar det inn i fellesrommet for Casino - Aina var Flatland og Line klarte utrolig nok å være tause Birgitte, og team-konkurransene var igang.
casino.JPG
Utdelig av "gaver" til kasserer, lagleder og meg!! Jeg fikk en fin BIAbed til hundene for innsatsen for lpnorge og kalenderen. Tuuusen takk alle!! Sengen er allerede i bruk.

Søndag:
trening i ringene på dagen:-) Nye tips og fortsatt sol fra skyfri himmel. Flott treningsdag!!!
Før middag skulle vi ha mere team-building. Vi skulle binde oss sammen i bena og ha stafett, vi skulle snurre pinne og hoppe over (ja bare prøv selv!!) og rappe-konkurranse. Vi rappet mot laget - og jaggu viste ikke Nina nye takter: "Jævla Røy" - skrek hun mot meg i rappen!!!!???? Det er venninne det???
Vårt team ble nr 2 totalt i team-buildingen - "laget" tapte - hehe Nina - sånn går det ;-) !! 
forstemann 0510.JPGfalle 0510.JPG

Mandag:
Trening i ringene igjen, det var bare Kjellaug, kristin og meg igjen idag - så vi fikk gjort mye!

Det er utrolig hvordan man klarer å leve så isolert i mange dager uten å få med seg noe utenfra.
Pondus har fått noen fine økter etter endt trening i gruppene. Deilig å bade i havet, og fine småturer.
bade 0510.JPG

Har lagt ut masse bilder i albumet.


19.5:

Utrolig for som årene går - idag er "lille" gutten min ikke så liten lenger - Magnus blir 9 år!!
Trener og trener for å bli best i fotball og ishockey...det er jo ikke lenge siden han var bare 1 kg når han var født...hvem skulle tro han klarte seg så bra?
Ikveld skal vi på Ekeberg Minigolfpark og feire med klassevenner:-) Det blir nok stas! godt å slippe å ha alle gutta i klassen hjemme:-)

Fredag morgen setter vi kursen mot Arendalssamlingen. 4 dager bare hund!! Det gleder jeg meg skikkelig til. Og etter det går det vel slag i slag med Nm og VM tur (bare som heiageng:-) Alt innen nesten en måned:-)
Fikk akkurat bekreftet at reservene/individuelle får gå i vm så det var gøy for Monica og Svein.
Jeg trener på om dagen, Pondus skal også i ringen 1 juni - så vi holder det gående. Tigern virker i fin form, det er gøy å se at gamle karer også kan endre seg når man gjør noe nytt:-) har lakt vekt på innkalling/ståen og apportinnkomst. Nå tar vi litt tak i avstandskommanderingen.

På samlingen skal vi ha en treningskonkurranse, og det blir fint å kjøre endel øvelser med belønning både her og der - i stevnesettingen:-) Så vi gleder oss og har allerede en slagplan for treningen.
Hyggelig gruppe jeg har kommet med i også - Kjellaug/Flis, Øyvind/Kimmie, Kristin/Jaffa og Kristin/Jack. Det blir nok vinnergruppa tenker jeg;-)
Ringtau, telt, neseprøver, regnklær og sommerklær, ja hva er det ikke man skal ha med på tur? Godt Nina har stor bil;-) 

Kamera blir pakket med til helgen selvsakt - og referat kommer.
12.5:

189 POENG PÅ PONDUS IDAG!!!!
Pondus og jeg debuterte på ordentlig idag - på stevne på Ekeberg. Fin stooooor ring, mye kald vind (brrrr), Stein Feragen som dommer.
Vi var nr 10 - det var 18 med:-)
Tannvisningen gikk fint denne gangen, 10 fikk vi:-)
Fellesdekk gikk bra, på tross av at hunden ved siden av krøp og forlog plassen sin. Vi fikk 10:-)
Lineføring: Strålende helt til de 3 siste meterne - da falt han litt ut og glemte å sette seg:-) 9!
Fri ved fot akkurat som over - helt identisk faktisk - 9 der også:-)
Dekk fra holdt : 9,5
Innkalling: 10
Stå under marsj: 10
Hinder strålende til siste holdt - det satt nemlig en dame i teltet og hun så så hyggelig ut at henne måtte vi logre veldig til og det er lov å håpe hun kommer;-) glemte sitten så vi fikk en 8:-)
Helhet : 10
Jeg er strålende fornøyd - litt smårusk som vi karakteriserer som "barnesykdom":-)
Tror Pondus hadde en fin tid i ringen, han var helt på nett hele tiden:-)

Hege og Bandit vant med 191,5 poeng. Grattis! Vi ble nr 2 og er megafornøyde:-)
pondus kl1 ekeberg 0510.jpg

Tenkte å få noen til å ta bilder av oss i ringen, men Monica gikk med malte samtidig, og Nina kom akkurat for sent, og jeg fikk ikke organisert noe, så vi får håpe vi får tatt noen neste gang. Vi skal til Hønefoss 1 juni.

Monica og Malte gjennomførte et flott stevne, gikk fint i nesten alle øvelsene. Malte satt nesten før han ombestemte seg på sitt under marsj.... De ble nr 2 i klassen med 165 poeng.

Alt i alt en flott stevnedag - debyen er overstått, og jeg  gleder oss til neste stevne med Pondus 1 juni:-)

12.5:

GRATULERER TIL ALLE SOM SKAL TIL VM I DANMARK
denne gangen var vi ikke gode nok, ikke akkurat noen stor overaskelse.... det var mange før oss på listene:-)
Litt vemodig er det selvsakt at vi ikke er med på landslaget - vi har jo vært med de 9 siste gangene!!!
Men, vi skal nok ned å heie på alle! Og ikke minst gleder jeg meg spesielt på Nina sine veier !

Her er iallefall laget: Nina/Glød, Gøril/Lucky, Hege/Gustav, Lillian/Lillemy, Trond/Bajaz, Line/Harry. reserver er: Monica/Extra og Svein / Exo. Grattis til dere alle.

MEN OVER TIL IDAG:

Idag skal Pondus ut i den store ofisielle konkurranseverden: Stevne på Ekeberg i kveld!!! Vi har startnr 12, tror det er 18 med:-) Vi gleder oss veldig. Monica kommer innover om ikke så lenge - litt mat her før vi tar turen til Ekeberg.

Men apropos Ekeberg: Nå må der høre...

JAGET AV POLITIET....

Jada - igår var Nina og jeg å trente på Ekeberg. Vi satt og skravlet en stund før vi tok ut Glød og Pondus for å trene. Har ikke holdt på mange minuttene, før en politibil stopper opp, og ut kommer to politi....rett mot oss... jeg ante ugler i mosen, og satte opp et pent smil... (???!!)
Joda - de kom for å informere (helsigvis ikke gi bøter!!) om at det er båndtvang, og at vi ikke kan trene med hundene løse.
Så konklusjonen er vel at vi driver med en ulovlig idrett?????
Vi snakket lenge med de - og de var jo helt enig at det er helt håpløst at man da ikke kan trene hundene i lydighet!Vi hadde en lang og hyggelig prat - men mere trening den dagen ble det jo ikke..mistet litt motet liksom...
Det mest frustrerende er jo at det hele tiden er folk med løse hunder på Ekeberg - det er jo båndtvang for alle, men tross alt vi har hundene våre under kontroll....!! Idet politiet dro fra oss, så jeg 5-6 løse hunder på omtrent samme område - de fikk ikke tilsnakk......???
Politiet har visst en kampanje om dagen omkring båndtvangen, håper den ikke varer så lenge så vi iallefall får trent hundene våre videre...
10.5:

FLOTT STEVNE OG TUR TIL KRISTIANSAND

Begynner med å gratulere NINA OG GLØD med seieren igår og 295,5 poeng, geraleder og rankingleder!!!
Tigern gikk også strålende - ble nr 6 med 286,5 poeng!

Her er et kort referat fra turen vår.
Nina og jeg kjørte nedover til Grimstad lørdag. overnattet på Grimstad Kro og vertshus. Gikk en runde i byen lørdag kveld, og her ble det ikke mye shopping akkurat:
gardiner 0510.jpg
er det mullig???? jeg ble iallefall fasinert av vindus-dekoren i noen av butikkene....
sko 0510.jpg

Lørdag kveld spiste vi en nyyyydelig midda på BigHorn - før vi tok kvelden.
Søndag morgen kjørte vi videre til Kr.sand - og ankom stevneplassen i vanlig god tid:-)
Nina skulle inn som nr 2 og de gikk et av sine beste stevner.
glod fot 0510.jpg

Etterhvert var det min tur - 10 på sitt og 9,5 på dekk. Tigern gikk en fin fot - vi fikk 8,5, En flott manekeng som vi fikk 9 på:-) Så var jeg veldig spent på innkallingen som jeg har jobbet mye med- det fikk briste eller bære! Det gikk strålende - vi fikk 9,5 Jeg var superfornøyd! Det funker å trene gamle menn også;-)
Så ruta - her stod han litt vel langt på siden i ruta - så klok av skade etter Bergen kommanderte jeg en ekstra gang - og vi fikk 8,5. (litt ergelig for han hadde nok helt sikkert vært innenfor uten kommando )
Så ny ring - rett på apport som vi også har jobbet enormt med. Det virket - ikke ett tygg!!! Yippi! Vi fikk 9!
Så en (etter mitt syn) helt perfekt neseprøve - gikk rett på - tok opp uten å nøle - fin fart inn - vi fikk "bare" 9 - men den var kanonbra!! På hinder var han litt slakk på innsittet - vi fikk 8,5. Så en helt ok avstand somvi fikk 8 på.

tigerfot 0510.jpgse den fine kontakten:-)

Vi endte opp som nr 6 - jeg var veldig fornøyd med han. Det var 18 med - og fine og store ringer. Ingenting å klage på:-)

Her er resultater - rankingliste før vm uttaket - etc.
MANGE FLERE BILDER I ALBUMET!!!!!!

1

Nina Basma / Kronvallaren Glød (bc)

295.5
2

Line Flatland / Somolis Harry Pepper (bc)

294
3

Hege Johnsen / Kronvallaren Gustav Wasa (bc)

290,5
4

Marianne Foss / Kelliegårdens Mira ( bc)

288,0
5

Lillian Brenden / Tending Lynx (bc)

287,5
6

Anne Lise Ytreberg / Kronvallaren Apropos Tigern (bc)

286,5
7

Trond Brustad / Doubleuse Cloudberry (gr)

286
8

Gøril Nordve / Lucky (bc)

282,5
9

Øyvind Johansen / Tonedos Wild Kimmie (bc)

281
10

Svein Børressen / Kronvallaren Exo (bc)

263,5
11

May Britt Grunni / Skogstrollets Farkas (sch)

258,5
12

Solgunn roarsen / Pluto (bc)

241,5
13

Kristin Hauger / Kronvallaren Heidi (bc)

253.0
14

Line Budsberg / yra (bc)

223.5
15

Aina Røine / Somolis ReKrutt (bc)

223.5
15

Siv Svendsen / Kronvallaren Kry (bc)

203.5
17

Kristin Hauger / Kronvallaren Jaffa (bc)

165.5
18

Cathrine Haugaa / Pebishars Savanna Rossie (gr)

Rødt. K

Her er fullstendig rankingliste, masse gratulasjoner til de 4 første, det blir spennende å vente på laguttaket:
Nina Basma / Glød 9 5 0 4 10 24
Gøril Nordve / Lucky 6 9 0 9 3 24
Hege Hohnsen / Gustav 9 0 0 6 8 23
Lillian Brenden / Lille My 4 0 0 10 6 20
Marianne Foss/ Mira 6 7 0 0 7 20
Trond Brustad / Bajaz 5 10 3 0 4 19
Monica Wickstrøm /Extra 2 5 6 7   18
Line Fatland/ Harry       9 9 18
Svein Børressen / Exo 1 8 8 0 1 17
Øyvind Johannessen / Kimmie 0 7 0 5 2 14
Anne Lise Ytreberg / Tigern 8 0 0 0 5 13
Maren Teien / Amira 10 1 0 0   11
Anette kristiansen / Flipp 0 0 10 0   10
Karin Eilertsen / Graff 7 0 0 0   7
Hege Bakke / Yatzi 4         4
kristin Gudem / Schacko 3         3
Siv Svendsen / Kry     3     3
Kristin Sola/ Jack       3   3
Sissel Grønlund/ Frost       2   2
Kristin Hauger/ Jaffa       1   1


Litt spesielt syntes jeg nok det er at mannen (som også er dommer) til en av utøverne er ringsekretær på et uttaksstevne....det bør vel ikke skje? litt uetisk kanskje?
familien 0510.jpg

7.5:
Nkk Kristiansand står for tur....

Imorgen setter vi kursen mot sør.... (håper det er varmt der;-) Nina og jeg kjører nedover, skal overnatte i Grimstad. Lørdag morgen tror vi det er Nina som starter showet - jeg skal inn sånn midt i tenker jeg.
Kom akkurat hjem fra siste treningsøkt, Tigern går veldig bra om dagen, håper vi har hellet med oss på dette uttaksstevnet - kan ikke si vi har hatt max flyt på de akkurat...
Men nå har jeg trent og tatt tak i endel øvelser - så nå får vi se om det hjelper:-)
Er ganske lei av tygging på apport og at han ikke kan stå stille på ståen på innkallingen... det har jeg prøvd å gjort noe med den siste tiden. Referat og bilder kommer.

Igår arrangerte jeg treningsstevne for en gjeng jeg trener i Asker. Det er artig å se utviklingen på de - kjempeflinke var de alle sammen!! På onsdag møtes noen av oss i ringen for alvår.4.5:

SKIKKELIG GØY I RINGEN IDAG:-)

Follo Brukshundklubb hadde idag uofisielt stevne. Mange møtte opp, 2 ringer, + agilityring, så det var mye aktivitet på plassen idag.
IMG_2631.JPG
Pondus gikk kanonbra:-) Han jobbet som på trening, vi kunne belønne mellom øvelsene, men jeg brukte bare meg selv, ville se hvordan det gikk! Det var ikke noe problem. Deiliig!!
Vi var start nr 10, det var vel 12 med. Først 5-6 i kl 2, så vi rakk såvidt å gå før det ble mørkt. Var vel ferdig i ringen sånn 21.30! Dommer var Stein Feragen.

her er våre karakterer, som jeg nok ikke klarer å toppe:-)
tannvisning: 9 - blir så glad når stein sier hei når han hilser så han reiser seg og logrer:-) artig syntes nå jeg:-o
Fellesdekk: 10
Lineføring: 9,5 (pyttelitt ukonsentrert etpar skritt) ellers strålende!
Fri v fot: 10 :-)
Dekk fra holdt: 9,5
innkalling: 10
stå under marsj: 10
hinder: 10
helhet: 10
TOTALT 197 POENG!!!! WOW !! Det har jeg aldri fått før:-)

Artig var det iallefall:-)
Vi skal jo debutere ofisielt 12 mai, da er det også Stein som skal dømme....


Det var mange kjente ansikter på stevnet idag, Trine, Maren og Linda gikk elite. Jeg tok bare noen øvelser med tigern, rett innkalling og en apport som jeg fridde ut. Testet også ruta helt på slutten, måtte bare, siden ingen klarte den i dag. Den gikk fint iallefall. fin trening.

Nå er det kvelden her - tok noen bilder, men glemte igjen kameraet i sekken i bilen så de kommer imorgen.
IMG_2633.JPGIMG_2636.JPG

IMG_2637.JPGIMG_2639.JPG
IMG_2634.JPGIMG_2640.JPGDET BLE MØRKT TIL SLUTT...
4.5:

4 mai, og det snør?????? Det er liksom ikke mulig å bli kvitt snøen.... jeg var ute å kjøpte noen sommerblomster igår også...????

Her tikker startnummerne inn føles det som.... 3 stevner på 1 uke??? vel...ikveld er det internstevne i Follo, tenkte å gå der med Pondus (ikke hvis det fortsatt snør - nekter å ta med dunjakka igjen)
Søndag er det tur til Kristiansand, jeg har der fått start nr 2239 der - Nina har 2225 eller noe.... Vet ikke hvor mange som skal dit - men har en følelse av at vi blir mange:-)
Onsdag neste uke er det skikkelig deby i kl 1 med Pondus - NBFK på Ekeberg. 18 deltakere i kl 1.
Vi gleder oss skikkelig:-)

Har trent endel enkeltdekker med Pondus mens Nina trener Ramp. For etpar uker siden, lå Pondus og Ask i felleskekk. Ikke så langt unna trente Nina hopp med Ramp. Det ville Pondus også!!! Kjapp som et lyn reiste han seg og var borte hos Ramp...hehe - her har vi noe å trene på skjønte jeg:-)
Nå ligger han mens Ramp trener rute, apporter, henter baller like ved han etc... Greit å få en liten påminnelse om hva som kan skje - men det skjer helt sikkert noe annet på stevnene....er det ikke sånn det er? Blir vel aldri helt forberedt?
Øvelsene føler jeg han kan godt, men man vet jo aldri. Ikveld får vi en liten pekepinn...
30.4:

Et Tigerbarn på finske landslaget i lydighet:-) YOHO!!

Tending Airborn (ZEN) er tatt ut på finske laget til VM i Danmark:-) Grattis Katja:-)

Her er de andre Finnene:
Tending Vigor /
 Christa
Tending Bluey / Elina
Tending White Wicca / Kati
Tending Airborne / Katja
Tending Pantheress / Mari
Tending White Warlock / Satu

her er Zen...har fått masse filmer fra Katja, og Zen virker såååå fin!!!
Det blir kjempegøy å følge med de i Danmark - vi skal virkelig heie på de:-)
zen pinne 1109.jpg


28.4:
PONDUS OG GRIS copy.jpg
Pondus hadde det så utrolig gøy med sin lille gris.....måtte bare foreviges....
Har også lagt inn noen flere scrappe-bilder på scrappesiden for de som er intrerressert....


26.4:

Puh - utrolig hvor mye stevner det var i helgen - har oppdatert lpnorge i over 2 timer, så jeg er ør i hodet av "klipp og lim" på dataen og tall.... men det er jo utrolig artig når venner og kjente gjør det bra på stevner:-)
Må jo nevne vår treningsvenn Monica og Malte som har fått opprykk til elite i helgen! Grattis Monica:-)

Så har Kristin og Heidi debutert i agility i helgen - og jeg har ikke greie på hvordan det fåregår - men fikk iallefall meldinger om at hun ble nr 2 to ganger i helgen (en i hopp eller noe?) DET VAR KJEMPEGØY!

Vi har vært i Hemsedal og hatt årets siste ski-turer:-) Mye snø i bakkene - og deilig at det var snøfritt på jordene, for da fikk Tigern og Pondus løpt og lekt på jordene flere ganger om dagen, i tilleg til den daglige eller morgenlige skituren med Dag Ivar. Så nå får vi ut å trene LP igjen, hadde mange fine økter i forrige uke:-)
23.4:

TIGERN OG JEG ER TATT UT PÅ SAM
LING I ARENDAL

Et av årets høydepunkt er jo Arendalssamlingen. Sosialt og treningsmessig er jo det en super helg:-)
Her er de andre deltakerne som skal med:

Elitesamlingen: 
Monica Bakken     -    Ajax

Nina Basma          -    Glød

Kristin E. Berg       -    Jack

Lillian Brenden       -    Lille My

Line Budsberg        -    Yra

Svein Børresen      -    Exo

Line F. Frøystad    -    Harry

Kristin N. Hauger   -    Jaffa

Øyvind Johansen   -    Kimmie

Hege Johnsen      -    Gustav

Anette Kristiansen  -    Flip

Gørill Nordve         -    Lucky

Monica Reiersen   -    Extra

Solgunn Roarsen   -    Pluto

Aina Røine            -    Krutt

Kjellaug Selsaas    -    Flis

Anne lise Ytreberg  -    Tigern   

 

Rekruttsamlingen:

Ellen Alexander     -    Chanti

Tine Z. Andersen    -    Kip

Hege S. Bakke      -    Yatzy

Anne Cecilie Eide   -    Nicki

Siv Follerås            -    Mats

Marianne Foss       -    Mira

Gro Hauge             -    Mie

Monika Kvernberg   -    Lexi

Synnøve Matre       -    Dream

Siv Svendsen         -    Kry

Grete Thon            -    Chess

Urd Ådnanes         -    Hugo

 

Gratulerer alle som er tatt ut - nå setter jeg kursen mot Hemsedal for årets siste ski-helg:-)              


21.4:
Idag har jeg trent på Ekeberg med Nina. Mens jeg trente med Tigern (tok vel en drøy halv time) så hadde vi ganske så vekslende vær vil jeg si: først sol, så sidelengs snøstorm, så såvidt litt sol før det ble en aldri så liten regnskur:-) Ja hva skal man si...Venter på varmen...?
Etter Bergen har jeg tatt skikkelig tak i innkalling og apportdirigering. (ikke ruta selv om vi nullet den;-)
Er lei at han ikke stopper som på trening, og at han tygger på apporten. Det er ikke tygget i seg selv som irriterer meg egentlig, det er måten han tygger på. Snakk om å stirre meg inn i øynene å si; haha - du får ikke tatt meg når vi er i ringe:-) Nå har jeg gått litt tilbake som jeg trente før - så får vi se om det hjelper. Han tygger jo aldri på trening - så ikke lett å gjøre noe med det. Men vi har nå en plan iallefall.

Pondus går som bare det om dagen. Er skikkelig fornøyd med han nå. Igår kveld var vi på Haraløkka en tur, Magnus skulle trene, og det var en hel haug fotballspillere der + et orienteringsstevne :-) Vi benyttet tiden til en treningsøkt for Pondus, fine forstyrrelser. Jeg hadde ikke planlagt å trene så hadde ikke en godbit eller leke .... Men jeg tenkte at vi prøver å se om hvordan han takler det. Det var ikke noe problem. Han gikk så fint, og var helt på nett uten en eneste godis. Etterhvert brukte jeg en pinne som leke (man tar det man finner;-)
Følte liksom det var en milepæl... det å trene under slike forhold og han kunne alle øvelsene i kl 1 med fullt trøkk uten godis/leke:-)
DSC_0443.JPG

Life is good.... :-)
19.4:

Ja hva skal man si - Nina og jeg har hatt litt av en MARATONHELG....

Nkk Bergen ble ikke helt det store for Tigern og jeg - 1 el 2 cm labb utenfor linja på ruta ga en 0 :-(
utenfor 0410.JPG
Det var jo fryktelig irriterende - for han stod godt nok inne så normalt ville det gått å lagt han ned - men han "hoppet" litt frem i dekken(mer enn normalt) så han havnet såvidt det var utenfor...og da blir det jo 0! Irriterende - men da har jeg vel lært at vi får heller slenge på en ekstra kommando for sikkerhets skyld....

Her er referat fra vår MARATONHELG:

Fredag morgen kom Nina og hentet meg, planen var å kjøre over Hemsedalsfjellet, men der var det uvær, så etter litt frem og tilbake endte vi opp med å kjøre over Fagernes. Monica, Øyvind, Trond og vi kjørte samlet. En fin vei, hadde aldri kjørt den før. Litt skuffet over at det var så kort fjellovergang... jeg elsker å kjøre over fjellet.... Det var helt fint vær der heldigvis.
Ankom Bergen i regn (ikke uvanlig kanskje?) og innstallerte oss hos Sissel. Her ble vi vartet opp med nydelig pizza og mye hundeprat og bestillinger av hundeting på nett... Sissel viste stolt et nytt hunde(telt)bur som var knallfint!! Så Monica med Ajax ble bitt av shopping-bassillen hun også:-) Sissel - hva het nettsiden? Jeg må handle her også skjønner jeg;-)
Lørdag morgen dro vi tidlig til stevneplassen. Og godt var det:-) Øs pøs regn som vanlig.
PÅ vei inn i hallen så jeg to karer i en tennisbinge...gikk dit å lurte på om de hadde noe med lp-ringen å gjøre. Det hadde de:-) To veldig trivelige karer skjønte godt at det ikke gikk ann å gå inne, så på vegne av "hele elitefolket" tok jeg en stor avgjørelse og fikk flyttet stevnet inn.
Det var god plass til ring - men ikke så god plass til "oppstalling"
trangt0410.JPG
Men vi overlevde - ringene ble kjempefine - har ingenting å klage på der iallefall. Meningen var at den ene ringen skulle brukes til litt oppstallingsplass -men det fikk vi ikke til.
Tigern gikk bra i første ring (felles10 + 9, manekeng 8, neseprøve 9 og avstand 9) I ring 2 (for 8,5 jeg syntes ikke den var såååå bra, innkalling 8 her stoppet han dårlig, ruta 0 !!, apportene 8 for han tygger igjen!!, metall 9,5)
Men med en 0 blir det ikke mange poeng - endte med 245,5 og en 15 plass....
Grattis til Lillian som vant på 290, Line og Gøril på delt 2 med 288, og vårt reisefølge Monica på 4 med 288, Øyvind 6 plass med 283,5 og Nina på 7 plass med 277,5. Har akkurat lagt ut fullstendig resultatservice på lpnorge - så se der for mere oppdateringer.

I halv 5 tiden var stevnet ferdig - da var det bare å sette kursen mot Tønsberg !!!
Over Fagernes igjen for alle andre veier var stengt eller kolonne. Rekk såvidt middag på Fagernes kl 22.00, før vi satte kursen for overnatting hos Monica. 
ER vi ivrige så er vi ivrige i lpsporten. For vi skulle være med på kurs i Tønsberg på søndag !!!!
Ankom Monica kl 02.15, innstallerte oss kjapt og sov noen timer. opp kl 07.00 for å gå på kurs:-)

Mona Kjernholm hadde kurs, og vi ville være der som observatører.
påkurs0410.JPG
heldigvis nydelig vær, litt kaldt, men sol:-) Vi observerte og observerte - en flott hundedag som ga mye ny inspirasjon.
Så kom jammen regnet til Tønsberg en kort periode også;-)
regn0410.JPG
Etter en lang kursdag med amnge kjente, litt lufring av hunder møtte vi Monica igjen, og gikk på Tapas-resturang. Deilig å slappe litt av, og ikke minst avrunde helgen litt....Nydelig mat.
Vi reiste hjemover i 7 tiden, og det gikk jo såååå fort :-)

Er jo ikke sliten i dag en gang :-) Skal legge ut mange bilder fra kurs og Bergen, før jeg går ut for å trene.
En ting er sikkert, Tigern skal få kjørt seg på apportene, har lagd en slagplan, nå er jeg lei av tyggingen som stadig gir oss lav karakter her. I løpet av hjemturen fra bergen fikk vi lagt hodene våre i bløt og komm fram til en forhåpentligvis god plan. Ståen på innkallingen skal vi også ta tak i. Og så er det ikke så lenge til jeg skal debutere med Pondus, så han skal få litt god trening også:-)

Takker alle involverte for en suuuuper hundehelg:-)

Bilder i Tigerns fotoalbum:-)

15.4:

KLARE FOR BERGEN

Ja, da er bagen pakket og vi er klare for avreise til Bergen. Godt vi ikke skal fly denne gangen, for all flytrafikk er jo stengt nå... og blir det kanskje en dag eller to....
Nina og jeg skal kjøre, med Monica og Øyvind, imorgen tidlig drar vi avgårde, og så er vi så heldige å få bo hos Sissel, så det blir nok veldig bra!
Det som ikke er så bra er jo at stevnet skal gå ute - og det er spådd REGN og bare 4 grader :-( Så regndress og Cherrox er pakket ned. Dunjakke og ullundertøy også :-) Teltet er kankje smart å putte i bilen også? Høres ut som en våt og kald tur, men vi får gjøre det beste ut av det. For 2 år siden skulle vi også være ute, men da var det vann overalt, så det ble flyttet inn.... Spennende å se hvordan det er i år - nå er vi iallefall forberedt på det værste....
Her er bilde fra 2008 - forhold verdig et vm-uttaksstevne? Vel...? Håper virkelig det blir bedre i år....
planlegging 0308.jpg

Kameraet er med - så bilder og referat kommer....
Ps - Monica har lagt ut film av Pondus og meg, Malte og henne,  på siden sin
13.4:

Herlig trening på Nøtterøy idag!

Etter en helg med bursdagsselskaper vaqr det godt å få en hundedag igjen, så jeg satte kursen mot Tønsberg. Møtte Monica på Nøtterøy.
Først ut var Malte - han viste mange fine øvelser. Litt morro var det å si "fremad mars" for hver gang jeg sa "mars" hoppet han frem - hehe! Må nok trene på kommandering Monica:-) Så var det ikke lett å gå venstresvinger:-O
maltefot 0410.JPG

Pondus fikk en liten økt. Trente litt fot, og de andre kl 1 og 2 øvelsene. Han kan jo ikke så veldig mye ennå...
pondus klar 0410.JPG

Tigern fikk en gjennomkjøring, det er jo snart stevne i Bergen.... Gikk fint gjennom alle øvelsene, men tik feil pinne første gang...hm... de som har vært så fine i det siste. Prøvde å viske han i øret at han skulle ikke gjøre sånne feil. Han visket tilbake at han skulle prøve så godt han kunne;_)
tigerkos 0410.JPG

Her er Tigerns favorittmus som alltid står bak kjeglen (ikke store karen denne musen, den piper portsatt, tror jeg har hatt den siden Tigern var valp - så han behandler sine gode venner bra!)
rutemus 0410.JPG

Extra hadde fått opp både tempo og reaskjon på innkallingen. Blir spennende å se om det blir like bra til helgen.

Avlsuttet med litt mere fot og apport, og lek med Pondus...
pondus1 0410.JPG

Her er alle 4...
alle4 0410.JPG

har lagt ut masse flere bilder i Tigerns fotoalbum!

Monica filmet litt - kommer snart på siden til Monica


Dagen ble avsluttet på en cafe på Nøtterøy. Jeg satte kursen hjemover i 4 tiden. Skulle på et fotballkurs (!) på kvelden. Så idag er jeg skikkelig sliten merker jeg.
Skal ut å trene etterpå, bare venter på sånn ca +10 grader ute:-) Må jo nyte solen så mens vi har den.

Ja så er det ikke bare Bergen som skjer til helgen....
Fredag setter vi kursen mot Bergen, og lørdag morgen er det stevne. Odd-Geir dømmer fellesøvelsene, fot, manekeng og innkalling.Så dømmer Aud-Liv Nes Eide resten. Spennende med "ny" dommer. Har aldri gått for henne. Men rett etter stevnet setter vi kursen mot Tønsberg. Ja vi er litt gale, for på søndag skal vi bli med på kurset til Mona Kjernholm som hun skal ha i Tønsberg hundeklubb... Så tror vi satser på en litt rolig mandag neste uke. Håper værgudene er med oss så vi får en fin tur over fjellet....
8.4:

GRESS - VARMT .... RENE HIMMELRIKE PÅ EKEBERG IDAG!

Nina og jeg skulle møtes å trene idag - der vi hadde tenkt å trene var det ikke noe bra, så vi kjørte litt rundt for å finne et ok sted. Hadde ikke lyst til å gå inn i ridehuset....
Etter litt vel mye frem og tilbakekjøring, tenkte vi at vi kan jo kjøre forbi Ekeberg å se hvordan det er der....
Herreminhatt - GRESS OVERALT....
Så vi fikk en fantastisk bra trening - deilig å være tilbake på Ekeberg....!!!  Sol ble det en kort periode til og med!! Utrolig deilig med litt vår....
Tok en tur med hundene på Grønnmo etterpå - der regnet det... så lenge var vi i himmelrike...hehe!

Bergen nærmer seg - har fått start nr 1016... tror de begynner på 1008 (?) Monica har 1009 - Nina 1026...Vi gleder oss til tur!!!6.4:

Imorgen er Mathias 5 år!!!
Kan ikke helt skjønne at han er blitt så stor....
math hopp 0310.jpg
Her er han i et skikkelig hopp i slalombakken!

Vel, igår kveld kom vi hjem fra påskeferie, som vanlig i Hemsedal. I år har vi bare vært i slalombakken... ikke en dag med langrennskiene. Det var ganske kjedelig vær, men med snø er det alltid bra i slalombakken:-) Siste dagen fikk jeg tatt noen fine bilder, da var det flott vær:-) Legger ut flere bilder fra slalombakken snart.

Her er Magnus i ett av sine svev...
hopp 0310.jpg

Hundene har fått mange fine skiturer (langrenn:-) med Dag Ivar. Hver morgen går de 1,5 mil:-) Da kan vi reise i bakken med skikkelig god samvittignet. Det ble bare en treningsøkt i påsken, pga snøværet fristet det ikke helt med trening, og endel besøk, påskeskirenn etc på ettermiddagene, så ble det ikke tid til mer.

Mathias har blitt en skikkelig flink slalomkjører i løpet av ferien. Nå elsker han kuler, dumper og hopp like mye som broren sin:-) Snart henger jeg ikke med lenger...
Men det er gøy når ingen vil gi seg, og de vil kjøre til bakkene stenger kl halv 5.... Så det har blitt lange skidager.

Idag har jeg vasket klær, vasket klær og vasket klær... skikkelig kjedelig. Var også ute å trente en tur - det var delilg å komme igang, selv i regnvær. Imorgen har Mathias bursdag, så fredag er det barneselskap, lørdag fam.selskap så det er nok å henge fingrene i her i huset. Men en ting er sikkert - jeg skal trene hver dag nå... Nkk Bergen nærmer seg....Det skal bli gøy med tur igjen, iår skal Nina og jeg kjøre sammen, Monica og Øyvind slår vi følge med for vi har vært heldige å få plass hos Sissel :-) Det blir hyggelig:-)24.3:
HUNDEHUS ER GODT!!!
Det syntes tydeligvis Pondus... Har man ingen wet-bed å spise på - ja da går man løs på hundehuset. Er det mulig?
Pondus har noen ting han liker å spise på - wet-bed er tydeligvis mat eller godis i hans øyne. Har ikke EN hel wet-bed - og jeg hadde mange!! Så det har jeg sluttet med da. (Stakkars Tigern som ikke får tepper å ligge på i hundegården)
Nå er tydeligvis den nye hobbyen å spise opp hundehuset. Tittet ut  - og hvem andre enn Pondus leker med den ene takmøna på taket. Tydeligvis morro og kaste den rundt i hundegården og KJEMPEGOD å tygge på! Anette (med Kello) er min lille "klematis-ekspert" men i år trenger jeg ingen råd om når den skal klippes etc - for det har Pondus tatt seg av! Den er allerede spredd utover i 1000 biter!
Det skal ikke være lett å ha hund....

Nå nærmer det seg Påske - søndag setter vi kursen til Hemsedal. Vi pleier jo alltid å dra fredag - men i år skal vi være med å arrangere en hokcey-cup - så da blir det dugnadsarbeid hele dagen. 2 kaker er bakt til kakesalg - lotteripremier er lagd og jeg er klar for kake og loddsalg-dugnad lørdag:-) 

I år må jeg prøve å få trent litt med Tigern i Påsken - håper det er fine forhold på parkeringsplassene - ofte er det fint å trene der i påsken. Han har hatt litt for mye"fri" i år syntes jeg, så nå får vi få litt kontinuitet i treningen igjen:-) er iallefall skikkelig motivert til det:-) Uansett skal det bli mange skiturer så grunntreningen blir bra iallefall!

20.3:

Flinke Pondus gikk superbra idag:-) 183,5 poeng:-)
Riktignok et uofisielt stevne, men skikkelig stevnefølelse med Svein Rønning som dommer.
Her er litt om hvordan det gikk:
Tannvisning og fellesdekk: 10, Lineføring 9 - han var litt ukonsentrert i siste vending, ellers flott. Fri v/fot 8,5 - her var han litt ufokusert i starten og misset første holdten - men kom seg veldig, og gikk strålende resten. Dekk fra holdt - 9,5 - kjempefin, men jeg trener jo aldri hele øvelser og avslutningene, så en dk på oppsitt:-)
Innkalling 9 - her fikk vi litt trekk for at han hadde for stor fart så han kom litt langt bak før han klarte å snu (litt glatt på kunstgresset) men jeg var superfornøyd med det:-)
Stå under marsj - 9 - Nyyyydelig stå - super helt til jeg skulle gå bak (eller det skulle jeg vel egentlig ikke for det er jo rett inn til hunden !) så jeg glemte meg litt og kommanderte på plass istedenfor sitt - så en dk der også:-)
Hinder - 9 - her tyvstartet han veldig - haha .  9,5 på helhet.
Vi kunne jo belønne mellom øvelsene - men jeg ga nan bare leka 2 ganger. Greit å se han holder gjennom programmet også- Har vel aldri gjort det på trening heller. En fin følelse i ringen iallefall:-) Uvant med ny hund...alltid noe nytt å forholde seg til (hva slags kommandoer man bruker her og der går litt i surr merker jeg:-) skjerpings!
pondus konk fot 0110.jpg

Det var veldig hyggelig stevne i Tønsberg idag - i gartneriet på Gjennestad (der vi har hatt samlingene) Kaker, vaffler og blide kjente gjorde det til en fin hundedag.
grete 0310.jpgGrete som blir skriver:-)

Så kjørte jeg hjem til Oslo, Rakk til og med grillfest i Sofienbergparken med Hockeylaget til magnus. De hadde cup i Grunerhallen. Pondus og Tigern fikk også en liten "byvandring" og var med på pølse-festen:-)
Så var det Høckeykamp. Ble også et stopp på Dolly Dimples på vei hjem:-)
grill 0310.jpgdrop 0310.jpgmagnus ish 0310.jpg

Hørte det var glatte forhold i Harstad idag - Solgunn gikk til 277 poeng - vet ikke mer ennå. Synn det er så dårlige forhold på Gerastevner - godt vi ikke fikk dratt da!
18.3:
Endelig er Tigern bra i beinet igjen. Prøvde å trene han litt igår, det gikk greit. Tok det veldig rolig da. Idag har vi vært på skitur, og kan heldigvis ikke lenger se noe til halheten heldigvis! Så imorgen er det bare å trene på - vi får heller satse på Bergen.

Lørdag setter vi kursen til treningsstevne i Tønsberg med Pondus som skal gå kl.1. Svein Rønning dømmer.
Gleder meg skikkelig - for her kan alt skje - hehe! Kan jo ikke si vi akkurat er helt klare :-) Det får gå som det går - fin trening uansett for en fersking....


17.3:
FOR EN HUNDEDAG.....

trondpalle 0310.jpg

Ja det ble en skikkelig minnerik hundedag.
Først dro jeg til Kongsvingerhallen og hadde en super trening. Kun Karin og Anette idag, så vi hadde god plass:-)

Så - noe jeg hadde gledet meg til lenge....
Marit hadde invitert meg med til Trond på Forsvarets Hundeskole på Nordkisa. Jeg har aldri vært med på noe sånnt, og var spent på hva jeg hadde i vente.... Ankom stedet kl 17.00. Ble guidet inn i inngjerede områder, (en gammel militærleir) og der ventet Trond og marit. Først var vi i en flerbrukshall som ble brukt av forsvaret til lydighetstrening. Så satte vi kursen ut til et telt, hvor vi skulle la hundene klatre i paller etc.... Se hvordan de mestrer det, se på koordinasjon etc. Kjempegøy å se!!!
Marit med sin nye hund / valp var førstemann, og det gikk supert. Litt hjelp måtte til, men hun løste det flott.

Så var det Pondus sin tur...
pallepondus 0310.jpg
Opp på pallehaugen var intet problem! han hadde fin koordinasjon, og taklet helt fint det uvante underlaget.

Så prøvde vi oss på en stige/trapp eller hva det heter. Smale plaker med store mellomrom. Det gikk veldig greit det også
pondus klatre 0310.jpg

Trond og Martine var fra forsvarets hundeskole, og kjørte gjennom med sine hunder.

Så kikket vi litt rundt på det flotte hundeområdet, så på mange fine treningssteder, før vi satte kursen til et hus hvor vi skulle la hundene søke etter folk i et helt mørkt og fremmed hus. Inne i huset var det masse forskjellige rom , men papp og andre ting på gulvet, forskjellig underlag. kjeller som også var helt mørk....
Pondus gikk inn med høy hale :-) og syntes dette var spennende. Martine hadde gjemt seg i ett av rommene, og satt klar med godis, helt muse stille. Etter litt tid, fant Pondus henne inne i en mørk krok. Masse godis og rosende ord selvsakt!
Etter etpar forsøk, gjemte Trond seg i kjelleren. En glatt trapp ned, som Pondus gikk alene ned... etter en liten stund oppsatet han at "jaggu var det ikke noen der også:-)" Kjempeartig å se/høre de jobbe!
Marit, Trond og Martine sine hunder gjorde det samme kjempefint.
Så fikk Tigern prøve seg. Litt vel "dressert", fant han også oss, men han er nok litt vel bortskjemt med kommandoer etc, man han løste omsider oppgaven.

Så satte vi kursen til flerbrukshallen igjen. Der trente vi litt lysidhet. Jeg hjalp Trond og marit litt med fri v/fot og litt innlæring av øvelser.

En fantastisk artig dag!!!! Takk Marit og Trond!!!

MASSE FLERE BILDER I TIGERNS FOTOALBUM!

Satte kursen hjemover sånn 22.30! At tiden kan fly så fort??? tien flyr når man har det gøy!!!
Så var det opp tidlig i dag igjen, for Nina og jeg har jo leid ridehallen fra 09-11, så det må vi jo benytte.

Lørdag skal jeg starte (uofisielt) med Pondus i kl 1 i Tønsberg. Vi har jo gode minner derfra sist - hehe!!15.3:

Så blir det ikke NKK Harstad på oss... Synn at NKK lager elitestevner som er tellende på Geraen på glatte plater. De samme platene de nektet oss å gå på ifjor fordi plasssjefen fra NKK og dommeren mente det var farlig for hundene pga skjøtene i platene!! Men i år er de tydeligvis bra nok.
Men nå har jo Tigern også vært halt en ukes tid, selv om han begynner å bli bedre nå heldigvis.
Synn når man har betalt flybilletter og gledet seg til å dra, ikke minst for å igjen treffe alle kjente der oppe.

Vel, nå har skaren kommet, og hundene har funnet ut at det er fint å gå på. Før ga de opp å gå til gjerdene nede i hagen for det var så tungt å gå i all snøen. Men nå står de öppå snøen, og ser ned på gjerdene som bare stikker opp 10 cm p ådet meste:-( Så nå gravde jeg en voldgrav langs hele gangveien, så de iallefall ikke blir fristet til å gå over der. Nå gjenstår bare mot de andre naboene. Får ta på meg boblebukse og "kravle" meg langs gjerdene, tipper nok ikke at skaren holder meg - hehe :-) så en naturlig voldgrav blir det nok:-) Naboene må vel tro jeg er gal hvis de ser meg....

12.3:
På treningen i Kongsvingerhallen på tirsdag, pådro Tigern seg en skikkelig strekk i bakbenet:-((((
Merket at når han kom tilbake med leka så gløp han skikkelig merkelig... Kjedelig når sånnt skjer:-(
Gikk med han lenge så han skulle få gått seg skikkelig ned. Når jeg tok han ut av bilen hjemme, gikk han på 3 ben:-(((
Men han ser ut til å være på bedringens vei heldigvis. Nå halter han nesten ikke, bare et "trent" øye kan se det på tur. Har han i flexiline for å begrense farten, tross alt er det ganske glatt. Idag gikk vi en deilig tur på Nøklevann, og det eneste jeg nå ser er at i overgangen fra gallopp til trav avlaster han benet, og at han fortsatt syntes det er ubehagelig å trave fort. Så vi får gi han "fri" en stund til, så håper jeg det går seg til. Alltid kjedelig med halte hunder.

Men Pondus er i slaget om dagen da. Litt deilig å ha god til til å trene med han:-) Han kommer seg statid, vi jobber nå mest med fot (som vi vel kommer til å gjøre i mange år, men han går heldigvis en flott fot så langt iallefall), apporten som slett ikke er naturlig for han. Det beste er å kaste seg over den og la den skli lenge bortover for så å ta den i kula, for så å kaste den opp i lufta, og leke rundt med den:-) haha - husker Tigern hadde naturlig drift tilbake til meg:-)
Men det kommer seg, jobber mye med innsitt rundt meg etc, og idag avsluttet vi med en nesten hel apport, med innsitt. Så det er håp her:-)
Avstandsommando prøver vi oss litt på, også nok et evighetsprosjekt for å få ønsket bevegelsesmønster. Men vi håper å få det til da. Han er iallefall ivrig i tjenesten, så får vi nå se hvor langt det holder. Man vet jo aldri...

Lørdag er det fotballturnering, søndag ingenting!!! (bortsett fra Mie som skal komme å klippe oss alle:-)
Har spadd frem endel av hundegården, siden alt er snødd ned. Hadde snø som dekket til toppen av hundegårdselementene. Delvis pga føyke, men også noe er kastet dit fra parkeringsplassene våre. Har tatt litt hver dag, så nå er snart hele hundegården brukbar igjen. Godt de kan stå der nå som det er så mildt midt på dagen.

Nå skal jeg en tur på Ikea, skal ha litt tv-møbler til loftet. Kjenner jeg meg selv rett, blir det nok full bil hjem...!


8.3:
Ikke helt vår dag igår på stevnet i Tønsberg... vel - vi hadde litt for mye rusk i flere øvelser til at det nådde helt opp.
Fellesøvelsene gikk fint - 10 på sitt og 9 på dekk (flytter en labb). På foten var han litt vel ivrig - fikk 8 men føltes ikke bra. MAnekengen gikk egentlig fint. 8,5. Jeg har en tendens når det er lange innkallinger til å kommandere ståen litt sent (FY) og det gjorde jeg nå også. Litt dårlig stå, eller ok, fikk 8. Her må JEG skjerpe meg. Ruta var fin, men stod litt for nærme kanten så jeg kommanderte en ekstra dirigeringskommando så rett i dekk. Fikk 8 på den.tigern tonsb 0310.jpg
Apporten gikk fint, men han bare MÅ tygge !! Så fikk 8 på den (litt snilt dømt der syntes jeg). Her har jeg et problem.
Så var det inn i neste ring. Der dømte Øystein. Metall gikk bra. Tror jeg fikk 9. Så fin neseprøve, men han er litt treg på innsittet. fikk 8,5. Så en dk på avstand ga bare 7,5. Vi endte på 269,5.... Ble nr 11...så ingen rankingpoeng denne gangen heller.... :-((((
Men vi er like glad...
kose 0310.jpg

Tok en haug av bilder som dere finner i Tigerns fotoalbum.

pondus 1 år.jpgEllers var PONDUS 1 år igår!!!
Kan ikke helt skjønne at han er ett år - men
tiden flyr.. Lillegutten, kan jo knapt noen ting.
Kanskje på tide å trene litt mere seriøst nå da? ;-)


Beate var der med sin Primus igår også.
DDe traff hverandre , men ble vel ikke bestevenner akkurat ;-)
Primus var skikkelig kraftig - en litt annen type enn Pondus:-)
Artig å se han iallefall:-)

Etter stevnet dro vi på en Pizza og hadde et møte i
Sportslig utvalg i LPnorge.
Senere ble jeg med Monica hjem og så på Himmelblå:-)
Det ble en ganske lang dag -
men en hyggelig hundedag uansett:-)

 

 

 
5.3:
Dette bildet sier det meste om dagens tur....

nina tur i snø 0310.jpg
Når stien tok slutt i enden av golfbanen så prøvde Nina en snarvei over dypsnøen til hundenes stooore begeistring!
Vi hadde gått nesten hele runden rundt golfbanen og hadde litt liten tid - så Nina prøvde å krabbe over - og mente det var vel ingen problem...? Jeg er nok ikke like gal, så etter at Nina hadde krabbet opp på "toppen", mente jeg at - nei - tross alt - vi går stien hjem igjen.... Litt vel langt over til stien på andre siden, så vi konkluderte at det beste var nok å gå stien hjem igjen. Men ingen skal si at Nina ikke ofrer alt for å få luftet hundene sine iallefall:-)

Masse flere bilder fra turen vår i albumet:-)

Har hatt noen fine økter denne uka, så vi får håpe det holder til uttaksstevnet på søndag. Jeg har startnr 107 - ganske langt uti - 3-4 bak bare. Blir nok en lang og hyggelig hundedag i Tønsberg.

Selvsakt kommer referat og bilder derfra (forhåpentligvis bilder - den nye fine linsen jeg kjøpte er på service - noe er galt med den tror jeg - fikk låne en tilsvarende - så vi får se om den virker da:-)


1.3:
Først litt fra NKK Bø - og så fra Hemsedal:

BØ:
Ja ikke helt vår dag - vel - Tigern gikk stålende på alle øvelser bortsett fra ruta. Den så han rett og slett ikke... ville lenger bak... Pleier jo å trene lange ruter - for det er det jo somregel, så når ruta bare var 15 meter fra konen, så tenkte han nok at "så lett kan det ikke være - det må være lenger bak...?" Så etter "ørten" kommandoer fikk jeg han omsider inn, men 0-en var jo et faktum. Her mistet vi 40 poeng. Endte alikevel som nr 8 med 252,5 poeng. Alle var jo der - og veldig mange slet med apportene - de lå kliss oppi ringtau og hjørner og publikom...
apporter 0210.jpgflere bilder i album.
kan det legges nærmere et hjørne mon tro? Vel, Tigern fixet de iallefall - godt var det.
Men ikke fikk vi Gerapoeng eller Rankingpoeng... godt det bare er en uke til neste stevne:-)

VINTERFERIE:
Ja så var nok en vinterferie i Hemsedal over, vi har hatt en strålende uke med mye flott vintervær.
hemsedalalle0210.jpgflere bilder i album
Her er alle oss samlet i slalombakken. Mathias har blitt en super slalomkjører i løpet av uka. Kjørte helt fra toppen og ned alene (det er over 600m fallhøyde)! Magnus kjører fra meg overalt - og jeg ser på meg selv som en rimelig god skikjører:-) Blir vel ikke bedre med årene.
Tigern og Pondus har gått lange fine morgenskiturer med Dag Ivar :-) Ingen trening - men idag var vi pån igjen med en fin økt med begge. Har meldt på Pondus på stevne - men det er leeeeenge til...1.6:-) Skal vel gå før det også - men det var et kveldsstevne, og de liker jeg:-)
Til helgen er det uttaksstevne i Tøneberg. Nå går alle øvelsene i vanlig rekkefølge igjen, det er lenge siden jeg har gått de i "normal" rekkefølge ... Håper iallefall jeg får dratt. Har en bortreist mann, og det er hoskeycup hele søndag - men håper å få dratt. Vi har fått start nr 91, dvs vi er vel nr 10 tror jeg...
Imorgen skal vi til Kongsvinger igjen, så det blir nok en fin trening vil jeg tro.
19.2:
VINTERFERIE I HEMSEDAL OG BØ..

Imorgen setter jeg kursen mot Bø, søndag er det jo NKK stevne - det er mange i elite - 36 eller noe? jeg skal nok i ringen som ca nr 18 dersom alle møter.
Kameraet er med - så bilder og referater kommer etterhvert.

Etter stevnet setter jeg kursen mot HEMSEDAL OG VINTERFERIE!
Gutta drar avsted imorgen tidlig, jeg kommer etter stevnet søndag kveld. Skal bli deilig med en uke på fjellet. Håper bare ikke det blir for kaldt.
Idag har det snødd og føyket - måkte snø i over en time:-( Var også i ridehallen og trente en økt med Tigern.18.2:
for de som lurer på hvor det er blitt av LPnorge... ja det har skjedd noe med overførsleen av domenet - men de håper det er løst i dag, så jeg snart kan legge inn den nye siden. Jeg sitter iallefall stand-by og veldig klar for så fort som mulig å få den opp...

Nå har jeg hatt noen fine treningsøkter denne uka. En fin økt med begge i Kongsvingerhallen tirsdag. Tigern gikk faktisk en veldig fin fot:-) Det er jo bra ! Må skjerpe litt inn posisjonen til foten til Pondus, har sklidd litt langt frem (ikke mye, men nå skal jeg iallefall være nøye;-). Igår var NIna og jeg i ridehuset i Ski, treningen ble litt avbrutt av noen elektrikere som skulle sjekke lyset, så mellom biler, lifter og elektrikere fikk vi nå alikevel en fin gjennomkjøring. Ikke hver dag man har tilskuere over hodet på en;-)
Idag tok jeg bare med Pondus en økt før jeg hadde noen privattimer. Han har allerede fattet at foten skal gåes litt lenger bak... Ellers har han jo vært utrolig vanskelig å få til å apportere. Ingenting av det jeg normalt ville anbefalt har fungert på han (sånn var det jo med Nugatti og så vidt jeg husker broren Nacho også - så det ligger vel på genene;-)
Men - inne i stua nå akkurat fikk jeg løsnet litt tror jeg. Nå klarte han for første gang å sette seg ned mens han har apporten i munnen:-) Yess! så etter et par repetisjoner, klarte han også å sitte igjen med apporten, komme, innsitt og avlevering:-) Ennå mere YESS!! Det løsner sakte men sikkert. Tigern hadde jo ganske så naturlig apportering i seg, så den øvelsen gikk jo veldig greit med han:-) Forskjellige er de iallefall...

Nå tenkte jeg å bake en sjokoladekake til vinterferien - noe må jeg jo gjøre mens jeg venter på at lpnorge skal virke:-)
Sees i Bø folks:-O)

17.2: 100 ÅR TILBAKE I TID???
uten nett og vann... ja man overlever det også....selv om det føles som man har gått 100 år tilbake i tid !!!

Nå har jeg hatt litt av en uke syntes jeg, forsovidt forrige uke når jeg var syk, men nå er vi iallefall igang med trening igjen:-)
Men - FREDAG kveld kom jeg ikke på nett - ikke lørdag heller, men hadde så mye å gjøre så jeg tenkte ikke så mye på det. Men søndag - da skjønte jeg at det var noe alvårlig galt her.... Så mandag morgen uten nett, da ringte jeg til Canal Digital og "klagde" ... Etter en halv time var det en kar her (Utrolig raskt!!) og etterhvert fant ut at det var kabelbrudd!! Utrolig nok hadde vi tv-signaler - og godt er det midt i OL... Kabelbrudd ebtyr graving etc... :-(
Vel, ante meg at det tok tid å utbedre et kabelbrudd... og ikke minst akkurat nå passet det fryktelig dårlig - for jeg oppdaterer også LPNORGE.COM - og hadde akkurat tenkt å flytte siden til en ny leverandør. Og midt oppi dette mister jeg nettet....?? Snakk om dårlig timing... Men nå ser det ut til å ordne seg da - straks skal jeg sette igang med den nye siden til LPnorge...
Men nå har jeg endelig nett igjen. Igår satte de opp en greie som tiner bakken, og når jeg kom hjem fra trening nå ista, så stod en gravemaskin og gravde sammen med 5 karer:-) herlig - og utrolig god service av Canal Digital da:-)

Så var det vannet - igår gikk det ut melding om å koke vannet før man drikker - ja - så nå koker jeg vann og greier:-)
Vel - nå får jeg rase avgårde til hockey-treningen til Magnus, før jeg har endel timer foran denne pc-en for å få opp lpnorge igjen mellom alle OLøvelsene:-)

Forressten - de som ikke har fått med seg at Monica med Extra og Malte har fått hjemmeside - se her
12.2:
Så er stemmen tilbake - men ikke formen... er blitt potte forkjøla - tett over alt... nå håper jeg det blir bedre over helgen.
Prøvde meg en tur ut å trene med hunden idag. fikk gjort litt, men kjente det var veldig tungt og slitsomt. En liten økt på hver før jeg hadde noen privattimer. Det gikk greit for da kan jeg jo stå stille;-)
Nå blir det vel mye TVtitting fremover - nå som OL begynner i kveld...Det gleder jeg meg skikkelig til. Imorgen skal vi på fest (hvis jeg orker), så søndagen skal tilbringes på Jordal, hockeyserie hele søndag....

Programmet til NKK bø blir to ringer, i første ring; fellesøvelser, manekeng, neseprøve og avstand. Så videre til neste ring med øvelsene: fot, innkalling, rute, apport m/dir, og metall over hinder. Det er 36 startende, og vi skal inn som ca nr 12-13 vil jeg tro.
Så neste uke får vi trene litt mere - har fått mange fine ting å trene på etter samlingen...10.2:
Så utrolig kjedelig å ikke kunne prate når stemmen er borte.... JEG BLIR GAL!!!
Ikke får en trent - må bare gå med hundene i bånd for jeg har jo ikke stemme som bærer langt - og jeg blir jo så giddalaus også... kunne sikkert ha gjort mye i huset denne uka, men det tar vi en annen gang... ;-)

Så fikk jeg igår startnr til NKK BØ, vi fikk 2732, det er 36 med, ser ut til at vi er sånn midt i et sted.
Igår ringte jeg å bestilte hotell i Bø, så da var det gjort. Jeg skal rett videre på vinterferie i Hemsedal etter stevnet, så fant ut at det var godt å ikke kjøre 3 timer på morgenen, for så en lang stevnedag, og så 5 timer kjøring til fjells...

Nå får jeg ta et skippertak her hjemme før jeg slapper litt av på sofaen foran TVn. Må vel gå en tur med hundene også - uff -dette ble mye klaging...
8.2:
Oi for en helg !!!

Ja så en nok en landslagssamling over.... en av de beste så langt syntes nå jeg.... 

Her kommer et "lite" referat :
Fredag midt på dagen kjørte jeg nedover mot Tønsberg. Første stopp var hos Monica, vi skulle treffes å lufte hundene på stranda. Der fikk de herje litt, mens jeg prøvde å ta noen bilder av bl.a. Malte....
Så kjørte vi til Furulund kro og møtte Kristin og Hege og spiste Middag før vi innstallerte oss i hyttene vi skulle bo i. Litt av et prosjekt bare å få hentet nøklene... men når vi så endelig fant vår hytte, så var jo den helt strålende. Skjeldent flotte og artige hytter. Skikkelig Fred Flintstone - stil:-) Har lagt ut masse bilder i album, av hytter og samling.
Fredagskvelden ble avsluttet med litt vin i hytta.

Lørdag morgen møttes vi i "Gartneriet"...  Kjell Edstrøm som dommer fra sverige og Lillemor Edstrøm fra det svenske laget en årrekke, var innleid. Vårt program for dagen var som følger:
Først fellesøvelser for gruppe 1 og 2.
Jeg var i gruppe 1 med Øyvind og Anette)
øivind 0110.jpgØivind får kommentarer...

Så konkurranse, jeg var førstemann og Tigern gikk veldig bra, bortsett fra dekk istedenfor sitt på manekengen da.... HM!!???
Etter vår gruppe hadde konkurrert bar det avgårde til hyttene for å møte Øystein og OddGeir. Der må jeg si at Øystein overrasket med et utrolig godt forberedt opplegg. Han må jo ha sittet timesvis med hver deltaker for å få til det han gjorde. Han hadde studert Tigerns VMprogram i Bratislava, Nordisk i Lillestrøm og Follostevnet som alle var filmet.
Han hadde kommentarer om HVER øvelse fra alle stevnene, men kommentarer om hva som var bra, hva som var dårlig, og til slutt en oppsummering om forbedringspotensiale!!! Veldig godt jobba Øystein. Odd-Geir hadde også forberedt seg godt, og disse to ga emg mange fine kommentarer på hva jeg skal jobbe videre med!!
Veldig flott gutter!!
Så var det litt lunsj. Etter lunsj var dte vår tur til å ha Lillemor en stund. Hun hadde fått oversikt fra Odd-Geir om hva hever ekvipasje skulle fokusere på . Jeg selvsakt fot og manekeng (ingen overraskelse at det MÅ vi trene på)
Lillemor beskrev Tigerns fot som en "bulldoser" som får med seg alt i hallen, samtidig som han faktisk klarer å gå fot hos meg... veldig godt beskrevet ja. også apportering med dir trente jeg på og fikk kommentarer og gode råd fra Lillemor:-) Takk Lillemor:-)
Så hadde vår gruppe 2 timer til egentrening. Her fortsatte vi med fot-arbeid, manekeng og apportinnkomster. Har fått noe å tenke på jeg:-) det er flott...
Så bar det tilbake til hyttene, for på kvelden skulle vi møtes på jobben til Øyvind for pizza, og noen oppgaver samt premieutdelig fra stevnet.
Monica vant med 301 poeng, foran svein med 289, og Tigern og jeg på tredje med 283,5.
Gro hadde laget oppgaver til oss, klipp og lim (nesten scrapbooking:-) om hvordan samhold på landslaget skal være.
Dette skulle presenteres, og den hyggelige (?) oppgaven fikk jeg...
Så hjem til hytter, og jeg og Nina var så slitne at vi ble sittende i hytta, trodde vi skulle legge oss tidlig, men utrolig fort tiden går når man skravler, så plutselig var klokka 1.... NATTA...og stemmen min ble helt borte... :-(

Søndag morgen våknet jeg at Nina sa: Anne Lise, det kan ikke stemme de poengene jeg fikk på stevnet? Jeg MÅ ha fått for lite... God morgen!! :-) og fortsatt omtrent ingen stemme på meg.... :-(
Vel, det var jeg som var skriver når Nina gikk, og jeg som regnet sammen... (det har jeg lært at jeg aldri skal gjøre igjen!!!)  Jeg hadde ganget opp alle NInas 4 verdige øvelser med 3 isteden for 4!!!! Er det rart hun ikke fikk det til å stemme??? Det er god veninne å ha??? Vel, saken ble oppklart og Nina fikk sine 160 poeng isteden for sine 238 som jeg faktisk syntes var veldig lavt selv om det var endel 7-er øvelser... Ja så feil kan man ta.

Så var tiden inne for å dra til hallen for ny dag og nye muligheter. Og nye muligheter ble det - kommer tilbake til det:-)
Vår gruppe skulle benytte første timen med Kjell for gjennomgang av gårsdagens konkurranse, det var fint å ha tid til å diskutere uten hund også. Så hadde vi Lillemor en time, i konkurranseringen hvor jeg nok engang fikk trent fot, manekeng og apportdirigering. Tpis ble mottatt her også:-) flott.
Så hadde vi noen timer til egentrening.

Personlig syntes jeg det ble en flott samling - takk til alle sammen:-) Bilder i album
samlebilde samling februar10.jpg

Såååå - etter alt dette skulle Tønsberg hundeklubb ha en uofisiell treningskonkurranse!

kunne ikke annet enn å prøve meg med Pondus i klasse 1. Det hører jo med til historien at vi aldri har kjørt gjennom et helt program, og ingen øvelser er satt sammen.... Men gøy kan man ha det alikevel:-) selv med helt ukjent stemme:-)

Det var først 4 deltakere i kl 3, Jannike, Gro, Monica og Øystein. Så var det kl.1 sin tur.
Fellesdekk....har gjort den noen ganger - kan ikke si han kan den med masse forstyrrelser - men Pondus hadde en fin neddekk, lå stødig og fint helt til jeg (som er blitt skikkelig forkjøla) snufsa høyt, faktisk så høyt at Pondus spratt opp :-) hehe - trodde vel jeg ropte eller noe:-) Men fikk kommandert han i dekk igjen og han ble liggende...

Så den morsomme lineføring. Har aldri trent med line, så bare å gå med line er jo en utfordring i seg selv for meg.
Pondus startet flott, han gikk strålende, men det hører jo med at jeg aldri har gått mer enn max 20 meter... etter en ca 40 -50 meter syntes vel Pondus han hadde gått nok... og uten at jeg merker det stopper i en høyresving for å klø seg litt...jeg merker det ikke før båndet er stramt og jeg hører hele publikum bryter ut i full latter!!! Da jeg oppdaget hva som hadde skjedd og i og med at publikum ler sånn, så får jo jeg helt latterannfall selv (skal ikke mye til etter den lange helgen heller) Vel, vi prøver å skjerpe oss, jeg kommanderer flirfullt plass igjen, og vi går, så kommer springmarsj og nok engang brøler publikum av latter ??? Da hadde jeg mistet en ball ut av lomma....hverken jeg eller Pondus merket det - men da klarte jeg ikke å fortsette - GØY var det iallefall selv om mye skjedde...

Så var det fri ved fot - denne gjennomførte vi fint, hjalp han med to ekstra kommandoer, en i "klø-svingen" og en like etter:-)
pondus konk fot 0110.jpg
Så dekk ifra holdt... Det er lenge siden jeg har gått kl.1 og kan jo ikke programmet.... OddGeir som var dommer, kommandere meg, og jeg går og venter på en kommando for holdt.... Ikke helt sånn det er i kl 1, man skal jo stoppe på høyde med dommeren...hehe -vi prøver  igjen, og det gikk kjempebra. Har aldri fullført øvelsen, men det fikset Pondus greit. Strålende øvelse!

Så innkalling... fin øvelse - klarte denne også:-) OddGeir ønsket mere fart - men nå har vi i en periode bare trent innkomster med kort avstand så ikke rart han ikke løp fort. Var vel ikke mer enn 15 meter innkalling heller. Tempo kommer - det vet jeg:-)

Så stå under marsj, (som vi ikke kan da) men det er lov å prøve seg....
Merket at han ikke helt stoppet, så ga en DK der, han stod flott, helt stille hele tiden:-) Flink gutt!

Så hopp over hinder -dette kan vi ialelfall ikke.... han hopper - men enten tyvstarter VELDIG eller går rett i hinderet hvis han har for god kontakt.... hehe. Men utrolig nok klarte han dette strålende, så strålende som man kan forvente iallefall:-)


Monica var ivrig papparazzi midt i ringen, som en ivrig fotograf skal være. Måtte jage henne bort når hun skulle fotografere hinderet. Hun satte seg en halv meter bak hinderet...hehe - Pondus la ikke merke til henne iallefall...Det er bra.

Det var en artig opplevelse å gå med han - kunne jo belønne mellom øvelsene, men en flott erfaring for oss begge.
Pondus har jo vært med i hallen 3 dager på rad, bodd på hytte med 3 andre hunder, så jeg er meget fornøyd med at han var så pigg og fin på tross av min manglende stemme!!! Fin kontakt, men såklart har vi endel igjen før vi skal debutere ofisielt. Men en god pekepinn på hva vi har å jobbe med videre.

Så bar det hjemover, ganske så utslitt etter en strålende intensiv helg.
Formen er ikke helt på topp idag - og stemmen fortsatt ganske ugjennkjennelig.... Skjelden jeg skriver så mye på en gang - men det var jo så utrolig mye som har skjedd i helgen....

MASSE BILDER I ALBUMET - både fra samling, og Pondus sin lille deby

pondus leke 0110.jpg
3.2:
Til helgen skal vi på samling i Tønsberg.
Vi skal trene i hallen vi var i på samlingen i oktober, bo på hytter like ved:-)
Et tettpakket opplegg (som det alltid er) men denne gangen kanskje ennå mere som skjer, for Kjell Edstrøm (Sverige) skal dømme konkurransen der, Lillemor Edstrøm (S) skal bli med å hjelpe oss med tips:-) Spennende. På stevnet i Follo ble alle ekvipasjene som skal på samlingen filmet, og denne filmen skal Øystein og Oddgeir gjennomgå med hver enkelt! Så det er mye som skjer. Vi gleder oss skikkelig iallefall:-)

Igår var vi i Kongsvinger å trente. Det er jo bare sååååå deilig der, fikk fine økter med Tigern og Pondus. Nina kommanderte meg gjennom en kl 1 program med Pondus, det var første gang vi har prøvd. Han falt ut bittelitt, men hadde mange supre momenter. Hinder hadde vi ikke med, det har vi ikke trent så mye på heller så kanskje like greit;-) Men han gjennomførte fint alle øvelsene uten belønning:-)
Vi må nok trene ennå litt til før jeg føler vi er klare for å melde på noe...han er jo 11 måneder - men mye mere barnslig enn Tigern var på samme alder:-)
Mange sier de er så like, men de er iallefall to helt forskjellige typer hunder å trene:-) Herlig:-)

idag hadde jeg planer om å trene i ridehuset i Ski med NIna tidlig i morges, men for et vær vi har nå. Det stod stillestående kø UT av Oslo, så jeg ga opp og snudde:-((( Det blåser hatter og høy, føyker igjen så det er et skikkelig innevær idag....Har nok å holde på med inne, så det er ikke noe problem. Nå er huset vasket, ajour med klesvask, og klokka er bare 11:-) herlig:-)


29.1:

Men - nå passer et ordtak vi i "A" kullet kjenner iallefall....
"Det er alltid roligt när det går bra for nogon andra" (dette må sies på skånsk)
Det er gøy når andre lykkes, spesielt når det er Tigerbarn ;-)

Zen (Tending Airborne, ikke 2 år ennå) vant i helgen en Finsk landslagsuttaksstevne:-) WOW !!! 286,5 POENG.
Forrige uttaksstevne ble de nr 6....
Grattis Katja og Zen:-)

I helgen deltok også tigerbarnet Ready (Tending Ripper) og de ble nr 10 med 264 poeng (her aner det meg at de har fått en o - men vet ikke helt da)

Her er link til resultatlista for de som er interessert

Idag har 8 åringen fått trent - løpt på tur med kompisene sine, og fått en lang oksemuskel å tygge på.... mmm
Mathias mente vi skulle bake sjokolade-sjørøverskip-kake - eller som han sa - kanskje en StarWarskake?? Vel, det får nok bli med tanken....

God helg folks....

8åringen 0110.jpg28.1:

Imorgen blir Tigern 8 år......

Hvordan i all verden kan 8 år gå så fort - husker jo at Tigern valp, og håpte at vi skulle klare å komme opp til eliteklassen.... Ja hva visste jeg om hva denne lille valpen skulle bringe av mange nye hundevenner, konkurranser i inn og utland, spennende reisemål og mesterskap....selvsakt hører det også med en del opp og nedturer....
Men for en fantastisk hund å jobbe med.... håper jeg får noen fine år fremover også.... så får vi se hvor lenge vi holder ut i ringen.
Idag var vi på tur i skogen, endte opp på Nøklevann, tok noen bilder som ligger i albumet.
Imorgen blir det vel bursdagsfeiring her;-)


25.1:
Tigern og jeg endte på 3.plass på Follostevnet igår:-)
Gratulerer til maren som vant og Hege på 2.plass:-)
33 påmeldte, et fantastisk bra opplegg fra Follo hundeklubb:-) Endelig stor ring, så hadde de snudd opp ned på rekkefølgen på øvelsene, og etter halvveis løp, snudde de opp ned på rekkefølgen, så de med høyest poengsum startet sist. Spenning til siste stund. Det varte en stund, men det gjør ikke meg noe iallefall:-)
Tigern og jeg lå på 3 plass etter 1 del, og endte også på 3 plass. *
Her er våre karakterer; Fellesøvelser 2x10, Fot 8, manekeng 7,5, innkalling 9, ruta 10 :-) , apport 9 (irriterende tygging - hm, her må det trenes) neseprøve 10 :-), metall 7,5 (touch !! :-( - der røyk seieren...) og avstand 9 :-)
Totalt fikk vi 288 poeng, og vi fikk med oss 8 poeng på den nye landslagsuttaksstatistikken:-)
Der får man 10 poeng for 1, 9 for 2 plass etc helt til 10 plass får 1 poeng) Lager straks ny oversikt på lpnorge på denne:-)
Fullstendig resultatliste her:

1

1.   Maren Teien / Amira (bc)

291,0
2

1.   Hege Jhonsen / Kronvallaren Gustav Wasa(bc)                                      

289,5
3

1.   Anne Lise Ytreberg / Kronvallaren Apropos Tigern (bc)

288,0
4

1.   Karin Eilertsen / Graff (bc)   

286,5
5

1.   :Gørill Nordve / Lucky (bc)                                       

285,5
6

1.   Trond Brustad / Doubleuse Cloudberry (bc)

285,0
7

1.   Lillian Brenden / Tending Jynx (bc)                

284,5
8 Kristin Gudim / Akersborg Schako (bc) 283,5
9 Monica Wikstrøm / Kronvallaren Extra (bc) 283,0
10

1.   Svein Børressen / Kronvallaren Exo (bc)

274,0
11

1.   Øyvind Johannessen / Tonedos Wilde Kimmie (bc)                            

272,5
12

1.   Nina Basma / Kronvallaren Glød (bc)

269,5
13

1.   Gro Hauge / Eyemarkers Jina (bc)  

268,5
14

1.   :Kristin Natår Hauger / Kronvallaren Heidi (bc)                                

255,0
15

1.   Solgunn Roarsen / Pluto (bc)

251,0
16

1.   Hege Schea Bakke / Ytrelias Yatzy (bc)           

243,5
17 Cathrine Bjordal / Taspitirs Zeta (bc) 241,5
18

1.   Marianne Foss / Kelliegårdens Ricki (bc)

241,5
19

1.   Grethe Thon / Chess (bc)              

239,0
20 Anette Kristiansen / Happy-Flip (bc) 238,0
21 Ann Karin Isaksen / Ambolts Bare Bea (rottw) 228,5
22

1.   Jostein Engdal / Willownuts Special Friend

218,0
23

1.   Trine Tørrissen / Vera (gr)                                  

216,5
24

1.   Liz Rognstad / Kronvallaren Itzy Bitzy (bc)

216,0
25

1.   Vegard Nordby / Billy The Kid (gr)

213,0
26

1.   :Hilde Nordli / Busligaens Bocca                                       

197,0
27

1.   May Britt Grunni / Skogstrollet Farkas (sch)

189,5
28

1.   LAndreas Haugland / Lichitas Chloe (labr)             

186,0
29 Grete Karlsen / Kvikk (bc) 179,0
30 Eli Hagen / Aico (bc) 173,5
31

1.   Liv Mc Dowel / Klokkeråsen Kantarell (flat)

166,5
32

1.   Ronny Lillebakken / Thicas Beautiful Niko Mikkel (toller)            

162,5
33 Trine Frøshaug / Tunevannets Meg (bc)                                                    68,0


Hadde også med Pondus igår, la han i bilen når jeg gikk med Tigern, vil vel tro han hadde holdt litt av et leven i buret dersom han hadde vært i hallen når jeg gikk...hehe. Men fikk benyttet anledningen til å trene litt med han, og han virket ikke mye berørt av andre hunder, folk og høytalere:-) Morro:-) Gikk endel fot, stå under mars og dekk under marsj. Det kunne han strålende:-) Har ennå ingen klar plan på når jeg skal ut i ringen med han, det haster ikke, det er jo så mange stevner jeg "MÅ" gå med Tigern så skjønner ikke helt når jeg skal få tid til noe med Pondus;-)

Vel, nå får jeg legge inn bilder fra gårsdagen, se på TIGERNS FOTOALBUM.

Sommerkurset jeg skal ha i Sverige/Kil/Kronbacken begynner å fylle seg opp, så nøl ikke for lenge hvis du er interessert til å få en plass:-)
24.1:
Har lagt ut endel bilder i albumet fra luftetur i Tønsberg med Monica, Malte og Extra forrige fredag. Det var veldig grått, men fikk endel bra bilder alikevel.

pinne jan10.jpg
Ellers er vi vel klare til å starte i Follo på søndag. Har fått noen fine treningsøkter denne uka, tirsdag inne i Kongsvinger, i ridehus med Nina onsdag, og alene ute torsdag og fredag.
referat og forhåpentligvis noen bilder fra stevnet kommer selvsakt:-)
18.1:
I helgen var jeg i Evje og hadde kurs, en gjeng veldig flinke førere og hunder:-) Laaaaang vei, ikke minst de siste 80km fra Arendal og innover fjellet.... Det var rimelig glatt, iallefall hjemover.... På vei nedover la jeg i et stopp i Tønsberg på vei ned, der gikk jeg tur med Monica, Malte og Extra, så litt mat før vi kjørte videre.
Bodde hos Jeanette med Kronvallaren Kokos, og der manglet ingenting....rullet nesten ut på søndag.... :-) Lørdagskvelden ble tilbragt hos Jeanette, og Anette med Flipp holdt oss med selskap:-)

Nå nærmer det seg Follo-stevnet med stormskritt. Tigern og jeg har fått start nr 28, det er visst nå 39 påmeldte, så det blir en lang dag ettersom programmet er som følger:
Det vil brukes kun 1 ring, derfor blir øvelsene delt opp i 2 seksjoner.
Seksjon 1 vil inneholde øvelsene: Felles Sitt, Felles Dekk, Fri ved foten, Apport med dir., Neseprøve.
I seksjon 1 vil øvelsene felles sitt og felles dekk kjøres med 6 stk om gangen, alle utøverne gjør ferdig fellesøvelsene før første ekvipasje starter med øvelsen fri ved foten.
Seksjon 2 vil inneholde øvelsene: Stå, sitt og dekk under marsj, Innkalling, Fremadsending med dirigering (Ruta), Apportering av metallgjenstand over hinder, Kontroll over hunden på avstand .
Startrekkefølgen i seksjon 1 er etter katalognummer, alle utøverne går først ferdig seksjon 1 for dommer Johnny Halvorsrud.
Når alle er ferdig med seksjon 1 vil den foreløpige resultatlisten bli snudd og dette vil da danne startrekkefølgen i seksjon 2. Dette vil si at den ekvipasjen som leder etter seksjon 1 starter sist i seksjon 2 for dommer Øystein Ødegård. 

Håper dette blir vellykket - iallefall er jeg veldig glad det blir en stoooor ring istedenfor som tidligere 2 små...
Spennende å høre hva folk syntes, men beregn hele dagen til stevne. Selv er jeg jo medlem i Follo og får den herlige oppgave å bli med å rydde opp etterpå også;-)

Var ute å trente idag, på nysnø på parkeringen på Haraløkka. Nydelig mykt underlag av snø, uten at det var glatt. og bare -2 ute, så helt perfekt utevær på vinterstid:-)
Imorgen skal vi til hallen i Kongsvinger igjen, får satse på en kopp kaffe med Anette; Liz, NIna og kanskje Karin først:-) Må fort hjem etterpå, for å rekke en årsfest for fotballen som jeg skal arrangere....
Så blir det vel mye trening denne uka, og endel kurs. Nok hund skjønner jeg;-)
15.1:

LYDIGHETSLEIR 2010

Endelig er sommerens leir avklart, jeg skal i år også ha leir på Kronbacken i Kil (ved Karlstad) i Sverige,
i år blir det i uke 27
 
4 - 9 juli !

Kurset kostar 3000 sek
I priset ingår kurs + boende i en av våra stugor.
Ni kommer att bli inkvarterade 2 och 2, men om någon önskar en egen stuga så är det möjligt for 500 kr i pristillägg.

Anmälnings avgiften 500 kronor sättes in omgående på bankgiro
Resterande 1 månad före kursstart
Bankgiro 5255-3658

OBS! Begränsat antal platser!

Ring Heidi på tlf 0046 554-14908 el.7033-14908 för mer info!

Så dere som er interessert kan ta kontakt med Heidi Billkvam på kennel Kronbacken, evt ringe meg dersom dere lurer på noe:-)

Leirene blir fort fullbooket - så det er førstemann til mølla som gjelder.

.............................................

Så litt infom om eliteklassen på Follostevnet neste helg. Har allerede hørt det er 36 startende i elite - så det blir en laaaaaang og veldig spennende dag.

Elite klassen i LP på årets Folloutstilling er det første uttakstevnet til landslaget i 2010.

Det er derfor bestemt at stevnet skal kjøres etter følgende modell:

 

Det vil brukes kun 1 ring, derfor blir øvelsene delt opp i 2 seksjoner.

 

Seksjon 1 vil inneholde øvelsene:

Felles Sitt

Felles Dekk

Fri ved foten

Apport med dirigering

Neseprøve

 

I seksjon 1 vil øvelsene felles sitt og felles dekk kjøres med 6 stk om gangen, alle utøverne gjør ferdig fellesøvelsene før første ekvipasje starter med øvelsen fri ved foten.

 

Seksjon 2 vil inneholde øvelsene:

Stå, sitt og dekk under marsj

Innkalling

Fremadsending med dirigering (Ruta)

Apportering av metallgjenstand over hinder

Kontroll over hunden på avstand

 

Startrekkefølgen i seksjon 1 er etter katalognummer, alle utøverne går først ferdig seksjon 1 for dommer Johnny Halvorsrud.

Når alle er ferdig med seksjon 1 vil den foreløpige resultatlisten bli snudd og dette vil da danne startrekkefølgen i seksjon 2. Dette vil si at den ekvipasjen som leder etter seksjon 1 starter sist i seksjon 2 for dommer Øystein Ødegård. 

 

Det vil bli resultatservice underveis i stevnet.

Jeg tror det blir et veldig artig stevne - så det er bare å sette av hele dagen til en herlig hundedag:-)
13.1:

Strålende treningsforhold....
I vinter har noen av oss leid en del av Kongsvingerhallen å trene i:-) DET VAR DEILIG DET! Første trening i går - bilder i album...
Anette trente sin lille vakre Isla, Nina hadde med Glød og Ramp, Liz fikk trent Itzi mellom alle vuggerundene (sporty bestemor som tar med barnebarn på trening!!) og Karin med Graff. Selv trente jeg Tigern og Pondus:-)
En flott trening, sååååå deilig med varm hall og det deilige kunstgresset:-)!!!!!

Til fredag setter jeg kursen mot sørlandet - skal ha kurs, så håper det ikke blir altfor kaldt (skal visstnok være inne, men ikke oppvarmet hall) Tenkte å ta en stopp i Tønsberg, gå en tur med hundene med Monica og spise litt mat på en koselig resturang der, før jeg setter kursen videre sørover.

Så neste helg braker det løs i Follo, med hele 36 startende i elite!!!! WOW !!

Har også fått program for samlingshelgen i beg.av februar - et tettpakket opplegg, så det blir spennende. Konkurranse i en del av hallen, videogjennomgang, og ikke minst blir det hyggelig at Kjell og Lillemor Edstrøm skal bidra der!!! Det gleder vi oss skikkelig til!!! Jeg skal være på gruppe med Line, Øyvind og Anette - så det må jo bli bra!!!

Vel - bilder fra gårsdagens trening i albumet:-)... nå må jeg ut å trene litt...6.1: PONDUS OG JEG PÅ SHOPPING....

urg... igår kveld skrev jeg et langt innlegg her - men akkurat når jeg skulle lagre skjedde et eller annet så alt ble borte:-( ikke særlig irriterende...

vel - det var en litt artig og vel slitsom opplevelse å ha med Pondus på shopping igår - jeg hadde bestilt nytt bur til han, og tenkte at når jeg skulle ned å hente det, så tok jeg med Pondus for å samtidig prøve en trekk-sele til ski....
Pondus har vel aldri vært med på shopping før - men det tok han på strak arm :-) Oi -inn i en butikk - tenkte han - kult!!! Såååå mange mennesker å hoppe opp på og sååå mange hunder - og ikke minst alt godteriet som ligger rundt omkring i en dyrebutikk....
Bur ble handlet - sele prøvd - det gikk over all forventning! Men så var den store prøvelsen å få betalt. Og ikke skjønner jeg hvorfor de alltid skal ha all løsgodis til hundene ved kassen, iallefall når det er meningen å ha med hunden inn... Vel- Pondus mente det da var lov å prøvesmake det meste.... så etter etpar smakebiter la jeg han fra meg litt unna.... trodde jeg.... han er egentlig ganske flink til å bli liggende... men det jeg ikke så var at like bortenfor var det en stor eske med sånn man henger i trærne til småfuglene...sånne runde med plast utenpå og full av fett og fuglefrø... Kule og gode baller tenkte Pondus og hadde spist på en 4-5 av de.... urg....!!! Vel - kassadamen bare lo og sa at det er sånn vi må regne med... hehe!! Det blir nok en stund til vi skal på shopping sammen igjen ja...!!

Idag var NIna og jeg å trente i 22kalde.... fy så kaldt. Men Tigern var klar som et egg etter 3 uker uten trening. Pondus syntes det også var stor stas å trene igjen, så han gikk også strålende. Husket til og med det meste. Litt vel ivrig på fot (for Pondus pleier å gå på det jeg kaller perfekt posisjon - men idag var han litt lenger fremme enn vanlig) Men det rettet seg ganske fort inn heldigvis:-)
Så dro vi hjem hit for å heie på Petter - vår store helt;-)

Skal prøve å få til en økt imorgen også, for fredag drar troligvis Nina og jeg en tur til Heidi i Sverige.
Det skal bli hyggelig.

Det blir spennende å se hva follo klarer å få til på Follo-stevnet om etpar uker. Høres ut som det blir et skikkelig bra opplegg, forhåpentlig litt mesterskapslikt:-) Artig - ikke helt bestemt hvordan det skal gjennomføres, men jeg håper på stor ring og fine forhold. Regner også med at rekkefølgen på øvelsene blir en annen - det er alltid gøy syntes jeg:-)
Det var iallefall 29 deltakere påmeldt så langt - men ennå kan man melde seg på  - så mulig det er 30 eller fler nå.  Så regn med en lang dag folkens:-)


3.1.10:

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN !!!


Så har vi kommet oss vel hjem fra en uke på juleferie i Hemsedal. Mye snø, veldig kaldt og en skikkelig bra fest på nyttårsaften er vel kordt fortalt...?
Hundene koste seg med mange "små" skiturer,
begge to 1209.jpg        begge inne.jpg
vi koste oss i slalombakken de dagene det ikke var for kaldt. Vi har jo en campingvogn, og en påbygd hytte til. I det ene rommet i hytta har jeg lagd hunderom til Tigern og Pondus.

Mange turer på jordene ble det - se mange flere bilder i TIGERNS FOTOALBUM.
DSC_0074 (2).JPGpondusløpe1209.jpg

Nyttårsaften ble feiret med stor stil hos venner, nyyyyydelig mat i år igjen. Og ikke minst myyyye god vin (litt for mye kanskje??)
stemning.jpg
Et nydelig bord var dekket - og stemningen var stor som vanlig....

Barneavdelingen....:
barneservering.jpg
Her får barna mat av en av kokkene - som da også serverer..... nyyydelig reinsdyr.....

Idag gikk vi en fin skitur i Østmarka - masse mennesker var ute, så det var ikke helt lett å gå med to hunder i sele foran på ski, men vi overlevde. Pondus er iallefall veldig flink når vi går på ski... Imorgen får vi dra ut å kjøpe sele til han også.
 Nå som skolen og barnehagen starter igjen er det bare å legge seg i selen og hardtrene....hundene har nesten hatt treningsfri en måned - og helt treningsfri i 2 uker. (håper Pondus husker noe da)
Vi har jo blitt tatt ut til landslagssamling igjen:-) Også denne gangen går turen til Tønsberg - og vi gleder oss skikkelig til en flott treningshelg 6 fabruar. Men før det er det det første landslagsuttaksstevnet i Follo som går av staben. Så nå er det bare å henge seg i treningsselene de neste ukene....

Har lagt ut mange flere bilder i TIGERNS FOTOALBUM.


25.12:

Det snør - det snør - tidelibom....
Ja en hvit jul ble det iallefall - her har det snødd i ett siden natt til julaften:-) Snøen laver ned ennå....
Julaften ble feiret hos familien i Moss, litt godt å slippe unna med all forberedelser og julemat, neste år er det min tur til å ha alle igjen... Julaften ble feiret som seg hør og bør - masse gaver - og idag har vi bygd opp legoborger og montert star-wars-romskip og testet ut alle gavene til barna.
En deilig julelunsj hadde vi idag, så begynte vi å pakke til juleferie i Hemsedal. Ikke skjønner jeg at vi skal klare å få med alt i en bil? Vel, går det ikke så får vi ta to biler denne gangen. Har med ekstra bur til Pondus, for jeg tenkte å lage et hunderom i boden...
Igjen er vi bedt opp på hytta til Anita og Per Erik nyttåresaften (de har vi feiret med i snart 20 år)
og der skorter det ikke på noenting - vil vel tro det er like fin stil i år igjen - innleide kokker og maaaange retter - og ikke minst maaaange nyyyydelige viner..... Det er helt klart et av årets høydepunkt!
Et minne fra når barna var samlet i gangen i hytta ifjor (litt forskjell fra vår gang i campingvogna ...hehe)
nyttårsvenner copy.jpg
Så Hemsedal - here we come....
hemsedalhopp.jpg
Satser på mange turer bortover jordene her, og i skiløypene rundt omkring....

20.12: HHARRYTUR....
Fredag satte Nina og jeg oss i bilen på vei til Kronbacken.
Der ventet Heidi og 17 små og "store" valper.... Jaffa sine 6, hvorav noen brune og noen sorte, 2 uker gamle - og Emma sine 11 små troll som bare var 1 dag gamle. Heidi var jo bekymret for at alle de 11 valpene til Emma skulle få nok mat og måtte stadig innom å sjekke til de. Sist sommer hadde også Emma 11 valper, og da lagde heidi et system for å bytte ut valpene så alle fikk melk (av de 10 puppene hun har) Men det som bare er helt utrolig, er at når hun nå skulle inn å se til de når de spiste, så lå alle 11 å sugde så søtt.... - tenk - Emma har fått en 11-pupp - en liten en ved siden av en annen så da kan alle 11 få mat samtidig!!!! UTROLIG!!!!????

Vi gikk seølsakt også en tur på jordene i det nydelige, men utrolig kalde, vinterværet....

kronb2 1209.jpg

kronb  1 1209.jpg
På veien hjem ble vi litt harrye- og shoppet endel bæreposer med julemat og vin:-)
Masse flere bilder i TIGERNS FOTOALBUM
en julegaveshopoholikers dagbok? ... her kommer bare en liten forklaring på vår lille shoppingrunde på torsdag...
kort fortalt:
10.30 : Ankommer senter
12.30 : klare for lunsj (etter etpar timers shopping må man jo ha mat!)
13.30 : Må legge på ny parkeringslapp (de varer jo BARE 3 timer.... og shopping tar jo lang tid)
14.30: klare for ny påfyll - kaffe og kake denne gangen (må jo ha ny energi til å gå løs på flere butikker)
16.30: Ny parkeringlapp igjen (!!!!! ) og så mere shopping...
18.30: må ha litt mere påfyll av energi for å orker mere shopping
19.30 : Nina må hjem for å selge orgel (litt av en unnskyldning?) så jeg kaster også inn håndkleet....
Men en herlig dag på Sandvika Storsenter - masse julegaver ble kjøpt inn - og mange hyggelige kaffeer er det der også:-)
Dagen etter møttes Nina og jeg for en veldig kort treningsøkt i ridehuset før vi satte kursen mot Manglerud senter for å kjøpe mere julegaver.... så får jeg fortsette imorgen igjen... CC Vest - here i come!
(får vel lufte hundene først....?)